EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

To 11. - Su 14.6.2020  /  Useita paikkoja  /  Iittala

Iittalan musiikkijuhlat 2020

Iittalan musiikkijuhlat 2020 Liput

Iittalan musiikkijuhlien 2020 ohjelma sisältää klassisen musiikin lisäksi tangoa ja lastenmusiikkia. Kyseessä on musiikkijuhlien neljäs toimintavuosi.

Hämeenlinna nimitettiin Suomen lastenmusiikkipääkaupungiksi syksyllä 2019, siksi myös musiikkijuhlamme näyttäytyy tänä vuonna lapsi- ja nuorisoteemaisena. Yksi konserteista on ansioituneen suomanruotsalaisen pedagogin ja muusikon, viulisti-laulaja-kapellimestari Johanna Almarkin lapsille suunnattu konsertti, jossa punaisena lankana on luonto ja sen merkitys säveltäjille. Lisäksi ohjelmassa on Kansallisoopperan tuotanto, lasten miniooppera Carmen ja nuorena kuolleen Heikki Suolahden 100 vuotta sitten tapahtunutta syntymää juhlistava konsertti, joka toteutetaan yksinomaan nuorten muusikoiden toimesta. 

Heikki Suolahti oli vain 16-vuotias kuollessaan, mutta hänen poikkeuksellinen lahjakkuutensa herätti mm.Jean Sibeliuksen huomion. Konserttiin on koottu Suolahden lauluja, pianokappaleita, teoksia viululle ja pianolle sekä muuta kamarimusiikkia. Suolahden lauluja konsertissa esittää sopraano Sadelilja Larimo ja pianisti Kiia Nordlund, konsertin viulisti on Albert Sahlström ja pianistina kuullaan Niilo Ruotsalaa. Mukana konsertissa on on myös Espoon musiikkiopiston Jeep-jousikvartetti. Konsertin muusikoiksi on tarkoituksella valittu alle 20-vuotiaita nuoria, jotka ovat suurin piirtein saman ikäisiä kuin Suolahti kuolleessaan.

Miniooppera Carmenin käsikirjoituksen, suomennoksen, musiikin sovituksen ja ohjauksen alkuperäisen oopperan pohjalta on luonut entinen Kansallisoopperan päädramaturgi Juhani Koivisto. Lavastuksen ja pukujen suunnittelu on Anna Kontekin käsialaa ja tanssit on valmentanut Teemu Tainio. Esityksessä kuullaan sopraano- ja baritonisolistia huilun ja kitaran säestämänä. Ensi-ilta teokselle on ollut Suomen Kansallisoopperassa 2.9.2019. Sekä lapsille että aikuisille sopivassa minioopperassa Carmenin tarina kerrotaan puolessa tunnissa. Mukana ovat maailman suosituimman oopperan tarttuvat melodiat ja sytyttävät espanjalaisrytmit. Rooleissa ovat sopraano Johanna Isokoski, baritoni Sampo Haapaniemi, huilisti Martta Jämsä ja Otto Kentala kitaristina.

Musiikkijuhlien ohjelmassa lisää Espanjan ja Latinalaisen Amerikan sävyjä amerikkalais-meksikolaisen sopraano Beatriz Maciaksen ja Tuomas Nikkasen espanjalaisen musiikin konsertin sekä Tango del Norte- duon eteläamerikkalaisen soitinmusiikin konsertin myötä. Tango del Norten ohjelmassa on argentiinalaista tangoa ja eteläamerikkalaista folklorea. Konsertissa kuullaan tuttujen ja tuntemattomampien tangosävelmien ohessa mm. argentiinalaisen modernin tangosäveltäjän, Alejandro Schwarzin, Tango del Nortelle säveltämä sarja argentiinalaisia tansseja, ensimmäistä kertaa maailmassa.


Ohjelma:

To 11.6 klo. 19.00 Heikki Suolahti 100 vuotta.
Iittalan koulukeskus.

Teemakonsertti 16-vuotiaana menehtyneen säveltäjälupauksen muistoksi. Sadelilja Larimo, sopraano ja Kiia Nordlund, piano, Albert Sahlström, viulu ja Niilo Ruotsala, piano.

Pe 12.6 klo. 19.00 Zarzuela! Espanjalaista oopperaa ja pianomusiikkia.
Iittalan koulukeskus.

Beatriz Macias, sopraano, Tuomas Nikkanen, piano.

La 13.6 klo.15.00 Musiikkikonsertti lapsille.
Iittalan koulukeskus.

Sibelius, Purcell, Vivaldi. Johanna Almark, laulu ja viulu, Matti Lindholm, alttoviulu ja laulu, Elina Susiluoto, sello ja laulu.
Alle 1-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

La 13.6 klo. 19:00 Tango del Norte Show & Dinner
Designmuseo, Lasimäki.

Tangoa & Pirjo Päivärinnan suunnittelema menu.
Sami Pirttilahti, bandoneon, Ville Westergård, piano.

Aikataulu on seuraava:

Aikataulu:
klo 18.30 Ruokailu alkaa
klo 19.00 Tango del Norte ohjelman 1-puoli
klo 19.30 Ruokailu jatkuu, Konserttilipun lunastaneille väliaikatarjoilua
klo 20.00 Tango del Norte ohjelman 2-puoli
klo 20.30- Ruokailun loppuosuus

Su 14.6 Miniooppera Carmen.
Iittalan koulukeskus.

Johanna Isokoski, sopraano, Sampo Haapaniemi, baritoni, Martta Jämsä, huilu, Otto Kentala, kitara. Kaksi esitystä klo 11.00 & klo 15.00.
Alle 1-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.


Kuvaaja: Heikki Tuuli
Kuvausvuosi 2019
Tekijänoikeus: Suomen kansallisooppera ja -baletti

Ittalan musiikin kesä facebookissa

iittalanmusiikinkesa.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Paikat numeroimattomia istumapaikkoja.

Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella.

Alle 1-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi seuraaviin tapahtumiin:
La 13.6 Musiikkikonsertti lapsille klo 15:00
Su 14.6 Miniooppera Carmen klo 11:00 ja klo 15:00

Tango del Norte: Show & Dinner (La 13.6. klo 18:00)
- Pirjo Päivärinnan suunnittelema menu
- Ilmoita mahdollisesta erikoisruokavaliostasi sähköpostitse info@iittalanmusiikinkesa.fi.
(HUOM! Lippuja ei voi maksaa kulttuurimaksuvälineillä)

Designmuseo
Könnölänmäentie 2 C, 14500, Iittala