EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ma 11.6.2018  /  Iin kirkko  / 

Iin Lauluviikon avajaiskonsertti

Iin Lauluviikon avajaiskonsertti Liput
Takaisin

Ladataan…

Iin Lauluviikon upea avajaiskonsertti aloittaa jo perinteeksi muodostuneen, kursseista ja konserteista koostuvan Iin Lauluviikon. Avajaiskonsertissa esiintyvät sopraano Helena Juntunen, tenori Ville Rusanen sekä pianistit Juho Alakärppä ja Markus Vaara.

Helena Juntunen on yksi tämän hetken valovoimaisimmista kansainvälisistä sopraanotähdistämme. Juntusen ammatillisena läpimurtona voidaan pitää Margarethan roolia Gounod'n oopperassa Faust Savonlinnan Oopperajuhlilla 2002. Juntunen on esiintynyt lukuisissa oopperataloissa eri puolilla maailmaa, esim. Brysselissä, Nancyssa, Minnesotassa, Wienissä, Aix-en-Provencessa, Dresdenissä, Göteborgissa,Montpellierissä, Nizzassa, Genovassa ja Wienissä. Lisäksi Juntunen on ollut mukana useissa suomalaisissa oopperakantaesityksissä kuten Fagerlundin Höstsonatenissa,Pohjolan Sillanpäässä, Kuusiston Taipaleen joki -oopperassa, Puumalan Anna-Liisassa sekä Heiniön oopperoissa Riddaren och Draken sekä Erik XIV.

Tenori Tuomas Katajala on valitettavasti joutunut perumaan esiintymisensä. Hänen tilallaan nähdään Ville Rusanen.

Ville Rusanen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikinmaisteriksi. Hänen laulunopettajinaan ovat toimineet Pertti Rusanen, Jorma Hynninen ja Päivi Nisula. Rusanen on Lappeenrannan laulukilpailujen miestensarjan voittaja 2004. Yhdessä pianisti Ilmari Räikkösen kanssa he voittivat Erkki Melartin kamarimusiikkikilpailun lied-duo -sarjan 2002.
Rusanen on viime vuosina esiintynyt oopperalavoilla mm. Milanon La Scalassa, Lyonin oopperassa Ranskassa, Netherlands Operassa Amsterdamissa, Scottish Operassa ja Hollannissa Nationale Reisoperassa. Rusanen oli kesän 2014 Savonlinnan Oopperajuhlien vuoden taiteilija. Suomen Kansallisoopperassa Rusanen on vieraillut aktiivisesti ja hän kuului kuului Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan kausina 2014-2016. Vuonna 2018 hän laulaa mm. Lyonin oopperassa Raskatovin maailman kantaesityksessä Germania ja Savonlinnan Oopperajuhlilla Valentinin roolin Gounod´n oopperassa Faust.

 

Simolaissyntyinen Juho Alakärppä opiskeli Sibelius-Akatemiassa Liisa Pohjolan, Kölnissä Ulrich Rademacherin, Münchenissä Gerold Huberin sekä Wienissä Charles Spencerin johdolla. Hän tunsi jo varhaisessa opiskeluvaiheessa erityistä mielenkiintoa lauluihin ja muuhun kamarimusiikkiin, minkä seurauksena on syntynyt yhteistyötä useiden menestyneiden kotimaisten ja nuoren polven ulkomaisten laulajien sekä instrumentalistien kanssa. Alakärpän soittoa on kuultu kotimaassa Helsingin juhlaviikoilla ja Espoon Urkuyö ja aaria -festivaalilla sekä ulkomailla mm. Wienin Musikvereinin Gläserner-salissa ja Itävallan kulttuurifoorumissa New Yorkissa.
Alakärpän lied-pianismi on palkittu useaan otteeseen kotimaassa, mm. ensimmäisellä palkinnolla Poleenin lied-pianistikilpailussa sekä ulkomailla tunnustuksella duo-työskentelystä yhdessä baritoni Aarne Pelkosen kanssa kansainvälisessä Das Lied -kilpailussa Berliinissä ja lied-duo-kilpailussa Enschedessä, Alankomaissa.

Markus Vaara on oululainen pianisti ja urkuri. Hänen päätyönsä on Oulun konservatoriossa säestäjän viranhoito. Vaara on opiskellut Oulun konservatorion lisäksi Oulun seudun ammattikorkeakoulussa, Piteån musiikkikorkeakoulussa ja Amsterdamin konservatoriossa. Vaara on keskittynyt nimenomaan laulajien kanssa tehtävään yhteistyöhön ja hän on konsertoinut säännöllisesti maamme eturivin laulajien kanssa.

Tapahtuman Facebook sivuille pääset tästä

 

ii.fi/lauluviikko


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet 17:00

Showtime 18:00