EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ti 7.5.2024  /  Helsingin yliopiston Porthania  /  Helsinki

Long Playn iltakoulu: Hyvän kirjoittamisen työkalut

Long Playn iltakoulu: Hyvän kirjoittamisen työkalut Liput

Long Playn Iltakoulu: Hyvän kirjoittamisen työkalut

Kevään viimeisessä Iltakoulussa Long Playn toimitus paljastaa taas parhaat vinkkinsä kirjoittamiseen. Puhumassa ovat Long Playn päätoimittaja Ilkka Karisto ja toimituspäällikkö Anu Silfverberg. Koulutuksessa opit muun muassa, millainen on hyvä aloitus ja lopetus, kuinka vältetään kirjoittamisen pahimmat sudenkuopat, miten otetaan konteksti huomioon ja mikä on yksityisen ja yleisen suhde hyvässä tekstissä. Lisäksi saat mukaan harjoituksia.

Koulutus on hyvää jatkoa Long Playn aiemmille kirjoituskoulutuksille, mutta toimii erinomaisesti myös omana kokonaisuutenaan. Se sopii toimittajille, tutkijoille, kirjailijoille, viestijöille – kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kirjoittamisesta ja haluaisivat kehittyä siinä.

Anu Silfverberg on Long Playn toimituspäällikkö ja perustajajäsen sekä kirjailija. Hän kertoo puheenvuorossaan, miten kirjoitetaan hyviä aloituksia ja lopetuksia. Hän osoittaa esimerkein, millainen on hyvä aloitus ja mikä saa lukijan jatkamaan. Entä millainen lopetus jää mieleen kaikumaan? Alkuja ja loppuja käsitellään paitsi yksittäisen tekstin tai teoksen, myös yksittäisten jaksojen näkökulmasta. Anu käsittelee puheenvuorossaan myös kontekstointia ja yksityisen ja yleisen välistä suhdetta tekstissä. Kuinka yksilön kokemusta tai tapauskertomusta voi käyttää kertomaan maailmasta? Milloin yksittäinen tarina vie harhaan?

Ilkka Karisto on Long Playn päätoimittaja ja perustajajäsen. Puheenvuorossaan hän kertoo, mitkä ovat kirjoittajan pahimmat sudenkuopat ja kuinka välttää ne. Miten tunnistaa omat maneerinsa ja päästä niiden yli? Kuinka kestää ensimmäisen kirjoitusversion kaaos ja selvitä eteenpäin? Mistä tietää, että valittu käsittelytapa on väärä ja sitä olisi syytä vaihtaa? Kuinka ylittää tyhjän paperin kammo? Karisto avaa konkreettisten esimerkkien kautta ongelmia, jotka tulevat kaikkien kirjoittajien eteen tavalla tai toisella ja kertoo parhaat vinkkinsä niiden selättämiseen.

Koulutuksesta saat mukaan kotiin vietäväksi myös kirjoitus- ja editointiharjoituksia, joilla voit harjoitella illan aikana käsiteltyjä taitoja. Kokeile tätä kotona!
Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:30

Iltakoulut järjestetään Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksessa (Porthania 2:ssä, Yliopistonkatu 3, 00100 Helsinki) klo 16.30–19.30. Tapahtumaan voi osallistua vain paikan päällä.

Oikeus alennettuun lippuun todistettava tarvittaessa ovella.

***

Esteettömyys:
Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: kyllä
Tapahtumapaikalla on esteetön WC: kyllä

Helsingin yliopiston Porthania
Yliopistonkatu 3, 00100, Helsinki