EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ti 7.5.2024  /  Helsingin yliopiston Porthania  /  Helsinki

Long Playn iltakoulu: Hyvän kirjoittamisen työkalut

Long Playn iltakoulu: Hyvän kirjoittamisen työkalut Liput

Long Playn Iltakoulu: Hyvän kirjoittamisen työkalut

Kevään viimeisessä Iltakoulussa Long Playn toimittajat paljastavat parhaat vinkkinsä kirjoittamiseen. Puhumassa ovat Long Playn päätoimittaja Ilkka Karisto, toimituspäällikkö Anu Silfverberg ja toimittaja Sonja Saarikoski. Koulutuksessa opit, millainen on hyvä aloitus ja lopetus, kuinka välttää kirjoittamisen pahimmat sudenkuopat ja miten ottaa konteksti huomioon kirjoittaessa. Koulutus on hyvää jatkoa Long Playn aiemmille kirjoituskoulutuksille, mutta toimii erinomaisesti myös omana kokonaisuutenaan. Se sopii toimittajille, tutkijoille, kirjailijoille, viestijöille  – kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kirjoittamisesta ja haluaisivat kehittyä siinä.

Anu Silfverberg on Long Playn toimituspäällikkö ja perustajajäsen sekä kirjailija. Hän kertoo puheenvuorossaan, miten kirjoitetaan hyviä aloituksia ja lopetuksia. Hän osoittaa lukuisin esimerkein, millainen on hyvä aloitus ja mikä saa lukijan jatkamaan. Entä millainen lopetus jää mieleen kaikumaan? Mitä tarkoittaa, kun lopetus näyttää kaiken aiemmin sanotun uudessa valossa? Kuinka päräyttää lukijan ilmat pihalle lopetuksella? Luennosta saa myös käytännön vinkkejä aloittamisen vaikeuteen ja lopettamisen hankaluuteen. Alkuja ja loppuja käsitellään paitsi yksittäisen tekstin tai teoksen, myös yksittäisten jaksojen näkökulmasta.

Ilkka Karisto on Long Playn päätoimittaja ja perustajajäsen. Puheenvuorossaan hän kertoo, mitkä ovat kirjoittajan pahimmat sudenkuopat ja kuinka välttää ne. Miten tunnistaa omat maneerinsa ja päästä niiden yli? Kuinka kestää ensimmäisen kirjoitusversion kaaos ja selvitä eteenpäin? Mistä tietää, että valittu käsittelytapa on väärä ja sitä olisi syytä vaihtaa? Kuinka ylittää tyhjän paperin kammo? Karisto avaa konkreettisten esimerkkien kautta ongelmia, jotka tulevat kaikkien kirjoittajien eteen tavalla tai toisella ja kertoo parhaat vinkkinsä niiden selättämiseen.

Sonja Saarikoski on Long Playn toimittaja, musiikkikriitikko ja tietokirjailija. Puheenvuorossaan hän valottaa, mitä konteksti tarkoittaa tekstin tulkinnalle ja miten ottaa se huomioon kirjoittaessaan. Hän näyttää konkreettisten esimerkkien kautta, että kirjoittaminen ei ole koskaan vain sitä, mitä sanotaan vaan myös sitä, missä sanotaan ja miten. Saarikoski tarjoaa myös käytännön vinkkejä, joiden avulla tekstin konteksti ja sanotun merkitys hahmottuvat helpommin. 


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:30

Iltakoulut järjestetään Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksessa (Porthania 2:ssä, Yliopistonkatu 3, 00100 Helsinki) klo 16.30–19.30. Tapahtumaan voi osallistua vain paikan päällä.

Oikeus alennettuun lippuun todistettava tarvittaessa ovella.

***

Esteettömyys:
Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: kyllä
Tapahtumapaikalla on esteetön WC: kyllä

Myynti loppuu 7.5.2024 16:30.
Helsingin yliopiston Porthania
Yliopistonkatu 3, 00100, Helsinki