EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 18. - Ma 21.11.2022  /  RTI-Talo  /  Helsinki

Baltic Circle // Henriikka Himma & työryhmä: I was living in a strange place

Baltic Circle // Henriikka Himma & työryhmä: I was living in a strange place Liput

Baltic Circle
Henriikka Himma & työryhmä: I was living in a strange place

Kuvassa kaikki on harmaata, sataa

In my room figuring out how to play guitar.

Huone on vaalea ja nurkassa on pieni allas. Ikkunasta näkyy välillä pilviä.

Arkkitehti Helmi Kajaste kirjoittaa esseekokoelmassaan Rakenna, kärsi ja unhoita siitä, kuinka “Arkkitehtuurin luomat rajat mahdollistavat monille asunnon ja kodin turvallisen suojan. Ne rajaavat ulkopuolelle kaoottisen maailman ja sanovat, että tässä voit levätä hetken”.

Hän kirjoittaa myös, miten “Vaikka jonkin rakennuksen monumentaalinen tyyli voi viestiä ikuista, ei mikään rakennus ole ikuista.”

I WAS LIVING IN A STRANGE PLACE on näyttämöteos jaettujen ja yksityisten tilojen historiasta, ajasta, arkkitehtuurista ja kodista. Teos käy dialogia Kajasteen esseekokoelman kanssa ja tutkii siitä vaikuttuen, minkälaisten tilojen ja arkkitehtuuristen maailmankuvien kautta elämämme muodostuu. Työryhmään kuuluvat Henriikka Himma, Kaisa Karvinen, Julia Lappalainen, Nicolas “Leissi” Rehn ja Sofia Palillo.

On those days when I was missing my father especially, I slept badly. I sat on the deep windowsill behind the fridge and stared out into the street.

Even at night, the buildings talked to each other.

***

I WAS LIVING IN A STRANGE PLACE on osa Kulkue-hanketta. Kulkue on kolmen merkittävän taidefestivaalin yhteistyöhanke. ANTI – Contemporary Art Festival (Kuopio), Hangö Teaterträff (Hanko) ja Baltic Circle -festivaali (Helsinki) toteuttavat poikkeuksellisen laajan kotimaisten yhteistuotantojen sarjan sekä kiertuetoimintaa niiden ympärillä. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on edistää festivaalien saavutettavuutta ja pidentää teosten elinkaarta. Hankkeen rahoittaa Suomen kulttuurirahasto.

Teos toteutetaan yhteistuotannossa Circus Maximuksen kanssa.

www.balticcircle.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Esityskielet: suomi, ruotsi, englanti
Kesto: max. 2h
Varoitukset: välkkyviä valoja, teatterisavua, blackout

Esteettömyystiedot:

Henkilökohtainen avustaja pääsee näytökseen maksutta, kun avustettavalla on lippu näytökseen. Ilmoitathan pyörätuolipaikan tarpeesta tai avustajasta lipunoston yhteydessä, puh.+358 94542 1333 (Q-teatteri, ti–pe klo 11–15) tai sähköpostitse: q-teatteri@q-teatteri.fi. RTI-talon tilat ovat esteettömät: lisätietoja saavutettavuudesta balticcircle.fi/liput.

--

Ostamalla lippuusi Ennallista eurolla lisäosan voit tukea Baltic Circlen nimikkokohteen Oravasuon ennallistamista ja ilmastonmuutoksen vaikutusten torjuntatyötä. Lahjoitusten tuotot ohjataan Osuuskunta Lumimuutokselle luonnonsuojelu- ja ennallistamistyöhön (Rahankeräyslupa RA/2020/1201).

19. kansainvälinen Baltic Circle -teatterifestivaali Helsingissä 18.–26.11.2022.

RTI-Talo
Uutiskatu 2, 00240, Helsinki