EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Su 20.10.2019  /  Helsingin tuomiokirkko  /  Helsinki

Helsingin filharmoninen kuoro: Bruckner & Stravinsky

Helsingin filharmoninen kuoro: Bruckner & Stravinsky Liput

Helsingin filharmoninen kuoro kutsuu syksyllä 2019 kirkkomusiikin ystäviä uppoutumaan kanssaan Anton Brucknerin rakastettuun e-mollimessuun. Brucknerin parina kuullaan harvinaisempi Igor Stravinskyn messu. Edellisen kerran teokset kuultiin Suomessa samassa konsertissa Helsingin juhlaviikoilla vuonna 2008. Tuolloin Philippe Herreweghen johtaman konsertin arvioissa kaivattiin kipeästi kirkkoakustiikkaa, ja tähän toiveeseen vastataan Helsingin tuomiokirkossa 20.10.  

"Sekoitamme konsertissamme mielenkiintoisella tavalla romantiikan ja 1900-lukujen musiikilliset estetiikat keskenään.  Sen sijaan että puhuttaisiin eri tyylilajien törmäyttämisestä, toivon, että konserttimme avaisi ja syventäisi eri näkökulmia messusävellyksiin kirkkomusiikin voimannäytteinä", kertoo kuoron taiteellinen johtaja Jonas Rannila. "Stravinskyn messu on luonteeltaan hypnoottisen karu ja meditatiivinen, Brucknerin messu taas yltäkylläinen ja julistava. Kiinnostavan lisäpiirteen teoksille tuo kummankin säveltäjän omakohtainen uskonnollisuus."

Stravinskyn ja Brucknerin messuja yhdistää niiden säveltäjien soitinnustapa: molemmat teokset on sävelletty sekakuorolle ja puhallinsoitinyhtyeille. Konsertin orkesteri on koottu Karelia-puhallinorkesterin soittajista.

Igor Stravinsky: Messu & Anton Bruckner: E-molli messu
Helsingin filharmoninen kuoro
Karelia-puhallinorkesteri
Jonas Rannila, kapellimestari

www.helsinginfilharmoninenkuoro.fi/


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 17:00

Showtime 18:00.
Konsertin kesto noin 1h.

Myynti loppuu 20.10.2019 17:00.
Helsingin tuomiokirkko
Unioninkatu 29, Helsinki