EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 16.12.2022  /  Tuba Food & Lounge  /  Oulu

Heikki Ruokangas, Landon George (USA), Olli Estola

Heikki Ruokangas, Landon George (USA), Olli Estola Liput

Heikki Ruokangas, Landon George (USA), Olli Estola @Tuba pe 16.12.

Trion musiikillinen ilmaisu liikkuu free-jazzin, avantgarden sekä perinteisemmän jazzin välimaastossa. Kokoonpanon soitto pohjautuu vapaaseen improvisaatioon, johon inspiraationa toimii erilaiset tunnelmat, mielentilat yms. ilmiöt sekä sävellettyihin teemoihin ja niistä ammentavaan improvisaatioon. Kokoonpano sai alkunsa vuonna 2020 kun oululainen kitaristi Heikki Ruokangas ja Pohjois-Carolinassa asuva multi-instrumentalisti Landon George alkoivat tehdä korona-aikana etä-äänityksiä. Näiden äänitysten tuloksena on syntynyt jo kaksi pitkäsoittoa, joista ensimmäinen ”Stagnant Rapture” ilmestyi vuonna 2021 Habitable Recordsin julkaisemana ja uusin tuotos ”Devotional” australialaisen Ramble Recordsin julkaisemana kuluvana vuonna 2022. Rumpali Olli Estola kutsuttiin kokoonpanoon mukaan vuonna 2022 ja Tuban keikka on ensimmäinen live-esiintyminen kyseisellä kokoonpanolla.

Heikki Ruokangas (s.1987) on oululainen jazz/avantgarde- kitaristi sekä säveltäjä. Ruokankaalta on ilmestynyt yhteensä kaksitoista albumia, joista ensimmäinen julkaistiin vuonna 2015 lontoolaisen F-IRE:n toimesta. Melodian ja atonaalisen ilmaisun vuoropuhelu muodostaa Ruokankaan musiikillisen ilmaisun, joka liikkuu herkistä tunnelmista lähes väkivaltaiseen avantgarde-revittelyyn. Musiikki on saanut vaikutteita sekä inspiraatiota mm. jazzista, kansanmusiikista, avantgarde- sekä nykymusiikista. Hänen musiikissaan kuuluu vahvasti pohjois-suomalaisuus ja omakohtaisuus. Ruokangas on esiintynyt kotimaan lisäksi muun muassa Tanskassa, Virossa, Ruotsissa sekä Italiassa ja Ruokankaan musiikkia on julkaistu Iso-Britaniassa, Yhdysvalloissa, Portugalissa, Australiassa sekä Saksassa. Ruokangas julkaisee musiikkia tällä hetkellä pääasiassa Rockadillo Recordsin sekä australialaisen Ramble Recordsin kautta. Ruokangas on yksi kansainvälisen Habitable Recordsin perustajajäsenistä.

Landon George (s.1995) on Pohjois-Carolinasta kotoisin oleva multi-instrumentalisti. Hänen musiikillinen ilmaisunsa kumpuaa lukuisista eri tyyleistä, kuten kokeellisesta elektronisesta musiikista, bluegrassista, perinteisestä folkista sekä avantgardesta. Kokeilevan luonteensa vuoksi Georgen voi löytää rumpalina free jazz-kokoonpanosta, Tuuban kanssa varhaisen jazzin parista tai kontrabasson varresta country blues-bändin riveistä. Goerge on esiintynyt Yhdysvaltojen lisäksi muun muassa Kiinassa, Indonesiassa sekä Hollannissa. Hänen musiikkiaan on julkaissut useat yhdysvaltalaiset levy-yhtiö kuten COPYRIGHT420, Pink Lady Apple House sekä hänen oma labelinsa SORSE. Kansainvälisiä julkaisuja on ilmestynyt australialaisen Ramble Recordsin sekä Habitable Recordsin julkaisemana.

Olli Estola (s.1982) on oululainen rumpali. Estola toimii opettajana Oulun ammattikorkeakoulun kulttuurialan yksikössä sekä monipuolisena freelance-muusikkona. Hän on kiertänyt lukuisten kokoonpanojen kanssa niin Suomessa, kuin kansainvälisillä areenoilla ja esiintyy useilla julkaisuilla.

Heikki Ruokangas - kitara
Landon George - kantrabasso
Olli Estola - rummut

Lisätietoa: www.heikkiruokangas.com

***

LÄMPPÄRINÄ MANTEQUE QUARTET

Manteque Quartet on oululainen yhtye jonka historia juontaa aina 1990-luvun hämäriin. Alkuaikojen sähkösoittimet ovat vuosien varrella vaihtuneet akustisiin (klassinen kitara, piano, kontrabasso ja rummut) ja fuusiojazz omaperäiseen tyyliin jossa voi kuulla vaikkapa smooth jazz- ja lattarivaikutteita. Ohjelmiston kivijalkana ovat omat kappaleet jotka ovat kitaristi Ville Kampmanin, pianisti Harri Laakkosen ja osittain myös koko yhtyeen säveltämiä. Monissa kappaleista ollaan matkalla jonnekin kulkuneuvojen vaihdellessa purjeveneestä aikakoneeseen. Yhtyeen komppiryhmän muodostavat kontrabasisti Teemu Ollakka ja rumpali Sami Mäentausta.

www.tuba.fi


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 21:00
Showtime 21:45

Liput ovelta 12 €, mikäli jäljellä.

Lippujen varausaika 2 päivää.

Myynti loppuu 16.12.2022 20:00.