EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 18. - Su 20.8.2023  /  Linnanpuisto  /  Hämeenlinna

Hämeen keskiaikafestivaali 2023

Hämeen keskiaikafestivaali 2023 Liput

LIPUT & INFO

Hämeen keskiaikafestivaali valtaa elokuun yöt ja Hämeenlinnan Linnanpuiston!

Hämeen keskiaikafestivaali 18.-20.8.2023 on taianomainen, ainutlaatuinen ja kokonaisvaltainen historiallinen tapahtumakokonaisuus. Olemme Suomen ainoa keskiaikafestivaali, jolla on myös yli 25 vuoden perinteet historiateemaisena tapahtumana.

Meille ovat tervetulleita kaikki – ystävät, perheet, porukat, työkaverit, harrastajat ja ketkä vaan festivaaleja rakastavat vieraat. Tule sellaisena kuin olet, mutta halutessasi voit täydentää aikamatkaa keskiajalle vierailemalla pukuvuokraamon kautta.

Pääsylipun hintaan sisältyy ohjelmaa enemmän kuin uskotkaan. Yleisön joukossa kohtaat elävöittäjiä, trubaduureja tai törmäilet akrobaatteihin. Historialliset leirit ovat osa kiehtovaa elämystäsi. Voit seurata leiriläisten tuottamaa ohjelmaa ja hetken olla itsekin osa fantasiaa. Linnan puistoon rakentuu upea sotahevosleiri ja viikingit mittelöivät miekkailuturnauksessa. Lisäksi voit seurata kiihkeää buhurttitaistelua. Kakarainkylässä on lystiä ja leikkiä sekä suloisia kotieläimiä.

Tavernan lavalle nousee pitkin päivää kotimaisia ja kansainvälisiä orkestereita. Keskiajalla viihdyttiin herkkujen äärellä ja istuttiin illat pitkät syöminkien sekä juominkien parissa. Illan hämärtyessä tunnelma nousee ja hauskanpito yltyy Tavernapihalla musiikin ja tanssin huumassa. Festivaalin lippu oikeuttaa tekemään ostoksia laajalla markkina-alueella ja tutustumaan keskiaikaisiin työnäytöksiin.

Kaiken tämän lisäksi voit tutustua samalla lipulla Hämeen upeaan keskiaikaiseen linnaan ja ainutlaatuiseen Vankilaan, joka toimii nyt museona.

Jos tämä ei vielä riitä, yhä enemmän huipennusta vierailullesi saat perjantaina ja lauantaina erillisillä lipuilla Turnajaisareenalle tai mahtaviin pitoihin upeassa keskiaikaisessa linnassa.

Unohda arki ja heittäydy keskiajalle!

Perhelippu sunnuntaille 20.8.

Ota mukaan isovanhemmat tai lapsesi kaveri! Meille perhe on laaja käsite ja haluamme että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan elämyksestä.

 • Perhelippu max. 4 hlöä ennakkoon 50 €
 • Perhelippu max. 6 hlöä ennakkoon 73 €

Sunnuntain ohjelma on painotettu lapsille ja lapsenmielisille. Festivaalialueella löytyy katuteatteria, noitia, taikureita ja fantastisia hahmoja, jotka yllättävät ja viihdyttävät myös pikkuväkeä. Pikkuiset vierailijat löytävät viihdykettä Kakarainkylästä, josta löytyy pelejä ja leikkejä ajan hengessä sekä kotieläimiä.

Vuokrapuvut

Voit osallistua festivaaliin juuri sellaisena kuin olet. Meille kaikki ovat tervetulleita, olipa vaatetus miltä aikakaudelta tahansa. Mikäli haluat asun, suosittelemme puvun hankkimista ennakkoon lipunmyynnin yhteydessä, sillä pukuvuokraamo on suosittu, emmekä pysty takaamaan kaikkia pukumalleja tapahtumapäivinä.

 • Vuokrapuku aateliset ja erikoisasut ennakkoon alkaen 42,50 €
 • Vuokrapuku porvarit, talonpojat ja viikingit ennakkoon alkaen 27,50 €
 • Vuokrapuku kurjalaiset ennakkoon alkaen 22,50 €

Tämän kesän uutuutena meillä on Keskiaikapuoti. Puoti ja pukuvuokraamo löytyvät festivaalialueen sisääntulon yhteydessä.

Pidot

Osallistuminen pitoihin edellyttää festivaalilipun lisäksi erillistä pitolippua. Pitojen ikäraja on K-18.

Aatelisten pitolippu 91,50 € /hlö
Viikinkien pitolippu 73,50 € /hlö
Rahvaiden pitolippu 73,50 € /hlö

Aatelisten menuun on yhdistettävissä laadukas juomapaketti 26 € / hlö. Varataksesi juomapaketin, otathan yhteyttä suoraan Linnanravintolaan. Aatelisille paikkoja on vain 50 henkilölle / ilta. Viikinkien ja rahvaiden pidossa paikkoja on reilut 100 / ilta.

Pitojen asiakkaat voivat olla suoraan yhteydessä linnan keittiöön, jos asia koskee erityisruokavalioita, juomapaketteja tai muita erityisjärjestelyjä. Kirjekyyhkyn voi lähettää kohti linnanravintolat@kanresta.fi

Katso menut https://keskiaikafestivaali.fi/pidot/

Tulishow ja Hevosturnajaiset

Tulishowhun ja Hevosturnajaisiin osallistuminen edellyttää festivaalilipun lisäksi erillistä turnajaislippua. Tulishow ja Hevosturnajaiset järjestetään alkaen noin 21.00.

Tulishow yhdistelee tanssia, tulijongleerausta ja taidokasta tulenkäyttöä. Hevosturnajaisissa pääset juhlimaan Rohan Tallien kanssa yllätyksellisiä hääjuhlia Kastelholman linnaan vuoteen 1520. Mukana on uljaita hevosia, vauhtia, temppuja ja turnajaistunnelmaa. Ritarit ottavat mittaa toisistaan todellisessa spektaakkelissa.

Hevosturnajaiset on koko perheen tapahtuma. Huomioithan kuitenkin, että kertomus saattaa olla jännittävä perheen pienimmille. Vallan juonet -esityksen kesto on n. 50 min.

Tulishow ja Hevosturnajaiset katsomopaikalla pe tai la 24,50 € /hlö
Tulishow ja Hevosturnajaiset seisomapaikalla pe tai la 19,50 € /hlö

Helahoito

Kun haluat nauttia keskiaikaisesta elämyksestä koko rahan edestä, helahoito-lippu on juuri sinua varten.

Helahoito-lippu sis. viikinkien pidot perjantaina tai rahvaiden pidot lauantaina 199,50 €
Helahoito-lippu sis. aatelisten pidot perjantaina tai lauantaina 214,50 €

Helahoito-lipulla saat kaiken tämän:

 • Sisäänpääsy haluamanasi päivänä (pe tai la)
 • Illan pidot (aatelisten tai viikinkien/rahvaiden pidot)
 • Tulishow ja Hevosturnajaiset
 • Asun pukuvuokraamosta
 • Kolme arvokuponkia ruokaa tai juomaa varten
 • Tapahtuman yllätyslahja

Helahoito-lippu on myynnissä ennakkoon vain perjantaille tai lauantaille. Pitojen ikäraja on K-18.

Telttapaikka Nykyaikaleirissä

Ostatko kolmen päivän festivaalilipun ja haluat viettää yösi keskellä historiaa? Keskiaikafestiaalialueelta löytyy Nykyaikaleiri, jonne saa pystyttää tällä tai viime vuosisadalla ostetun teltan.

Telttapaikka Nykyaikaleirissä:

 • Koko S 3x4m 68,50 €
 • Koko M 4x6m 78,50 €
 • Koko L 6x8m 88,50 €

Kaikki hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron.

Facebook | Instagram

www.keskiaikafestivaali.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Aukioloajat:

Festivaali avoinna:
pe 18.8 klo 12-18
la 19.8. klo 10-18
su 20.8. klo 10-17

Festivaalialueen ja leirien sulkeutumisen jälkeen vierailijoita palvelee Tavernapiha.

Tavernapiha avoinna:
to 17.8. klo 17-24 Tavernapihalla etkot maksutta
pe 18.8. klo 12-01
la 19.8. klo 10-01
su 20.8. klo 10-17

Festivaali on ikärajaton. Suosittelemme, että kello 21 eteenpäin Tavernapihalla alle 14-vuotiaat lapset saapuvat huoltajan seurassa. Pitojen ikäraja on K-18.

Lapset 0-7-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

3 päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin.

Festivaalialue on lähtökohtaisesti esteetön puisto, jossa on nurmikkoa, hiekkakäytäviä sekä mukulakivikatu. Hämeen linna ja Vankila historiallisina rakennuksina eivät ole esteettömiä. Avustaja pääsee tapahtumaan veloituksetta yhdessä avustettavan kanssa.

Mikäli haluat tulla tapahtumaan kauppiaaksi tai esiintyjäksi, olethan yhteydessä myyntipaikat@keskiaikafestivaali.fi / ohjelmatiimi@keskiaikafestivaali.fi
Tiedustelut pitojen osalta pidot@keskiaikafestivaali.fi

Mikäli saavutte viikinkiveneellä isommalla ryhmällä olethan yhteydessä suoraan tuotantotiimiin keskiaika@keskiaikafestivaali.fi

Pysäköi edullisesti Pöölissä

Festivaalin aikana 18.-20.2023 Pöölin pysäköintitalossa pysäköinti maksaa max 5€ päivässä, kun pysäköit Moovy-sovelluksella. (Muut maksutavat ovat normaalihintaisia.) Pööli sijaitsee Hämeenlinnan rautatieaseman läheisyydessä ja sieltä voi kävellä rantareittiä pitkin festivaalialueelle. Lue lisää Moovysta: https://moovy.fi/autoilijoille/kayttoonotto/