EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 19. - Su 21.8.2022  /  Linnanpuisto  /  Hämeenlinna

Hämeen keskiaikafestivaali 2022

Hämeen keskiaikafestivaali 2022 Liput

LIPUT & INFO

Hämeen Keskiaikafestivaali 2022 Hämeenlinnan Linnanpuistossa tarjoaa jälleen keskiaikaisen aikamatkan.

Tutustu tapahtuman eri lippuvaihtoehtoihin ja varaa lippusi ennakkoon. Tarkemmat lippuesittelyt ja tarjonta esitellään alla.

Voit täydentää festivaalielämystä hienoilla pidoilla ja tuliturnajaisilla. Pidot ja tuliturnajaiset ovat ollee viime vuosina huippusuosittuja joten olethan siis vikkelä kuin kärppä ja varaat paikkasi ajoissa keskiaikaisista aatelisten pidoista tai viikinkien syömingeistä.

Perjantai- ja lauantai-iltojen Rohanin tallien näytös musiikki- ja tuliesityksien kanssa tulevat hurmaamaan tänä vuonna jälleen ja nyt Rohan tallien uudella show:lla. 

2021 uutuutena tapahtuma-alueelle tullut Sotahevosleiri saavutti suuren suosion ja nähdään myös 2022 festivaaleilla. Sotahevosleiristä löytyy historiallisen ratsastuksen työpajoja, vetäjänä Jaakko Nuotio ja peitsiturnajaisia koko tapahtuman ajan, alueen tapahtumat sisältyvät festivaalilippuun.

Puisto täyttyy sotureina tunnetuista viikingeistä, keskiaikaisesta leiristä, velhoista, noidista, kauppiaista ja muusikoista. Kireen Kypärän taverna, tuo elämää ja elämyksiä tarjoava kievari, on jälleen avoinna koko tapahtuman ajan. Päivisin markkinatorilla raikaa keskiaikaisia tuotteita myyvien kauppiain kilpahuudot ja sepät lämmittävät ahjonsa esitelläkseen kävijöille kuinka metalli taipuu taitavissa käsissä. Kaukomailta matkataan kuulemaan kuinka musikanttien rummut lyövät tahtia iloiselle soitannalle joka suorastaan vaatii heittäytymään piiritanssin vietäväksi.

Tule, näe ja koe kanssamme keskiaikainen elämys parhaimmillaan.

Festivaalilippu

Tapahtuman lipulla pääset tutustumaan markkina-alueen lähes 150 torikauppiaaseen, runsaaseen määrään keskiaikaisia työnäytöksiä, voit törmätä akrobaatteihin tai hurjaan viikinkiin, pääset seuraamaan leirielämää ja löydät alueelta myös perheen pienimmille Kakarain kylän. Maistele herkkuja, nauti hyvästä ruuasta, seuraa armotonta mäiskettä buhurtarenalla sekä löydä tiesi sotahevosleiriin. Kaiken tämän lisäksi voit vielä tutustua samalla lipulla Hämeen upeaan keskiaikaiseen linnaan ja ainutlaatuiseen Vankilaan, joka toimii nyt museona. Vielä paremmin pääset tunnelmaan osallistumalla pitoihin linnan kauniissa saleissa tai pukeutumalla keskiaikaiseen asuun. Jokaiselle halukkaalle löytyy varmasti asu pukuvuokraamon valikoimasta.

Koko tapahtuman nivoo yhteen hieno joukko huippuesiintyjiä ja artisteja, jotka poljennollaan luovat ainutlaatuisen tunnelman, jota et löydä mistään muualta.

Perhelippu (sunnuntai, myynnissä vain ennakkoon)

Tapahtuman päivistä perheille suosituin on ollut sunnuntai. Perhelippu on kokenut uudistuksen, tarjoamme mahdollisuuden tulla tapahtumaan neljän (4) hlö:n tai kuuden (6) hlö:n perheen voimin. Ota mukaan isovanhemmat tai lapsesi kaveri meille perhe on laaja käsite ja haluamme että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan elämyksestä, olette kaikki tervetulleita! Ikää tuossa perhelipussa ei kysytä, pääasia on että yli 50% asuu samassa taloudessa. Sunnuntain ohjelma on painotettu lapsille ja lapsenmielisille.

Helahoito​ (perjantai tai lauantai, myynnissä vain ennakkoon)

Kun haluat nauttia keskiaikaisesta elämyksestä koko rahan edestä, helahoito-lippu on juuri sinua varten. Koska kyseessä on helahoito, saat lipulla kaiken mitä keskiajalta halajat; sisäänpääsyn haluamanasi päivänä (pe/la), illan pidot (aatelinen/viikinki), pe/la -illan Rohanin tallien mystinen esitys illan jo siirtyessä yön puolelle, asun koko päiväksi pukuvuokraamosta, 3 arvokuponkia (8€) sekä tapahtuman yllätyslahjan (arvo 60€). Nyt kannattaa tulla nauttimaan ja kokemaan keskiaikaisesta elämyksestä koko päiväksi. Liput myynnissä vain ennakkoon. Lippujen ennakkomyynti on päättynyt.

Lisäpalvelut

Valitessasi sopivan päivän ja lipun pääset myös valitsemaan haluamasi lisäpalvelut. Sinun on mahdollista ostaa lipun lisäksi pitolippu, asuvuokra ja lippu illan Rohanin -tallien huikeaan esitykseen soihtujen ja tulen luodessa tunnelmaa. Kaikki hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron.

Viikinkipidot (K-18) ja aatelistenpidot (K-18) ovat teemallisia, ohjelmallisia illallisia. Ruokalista pitoihin tarkentuu alkuvuodesta. Aatelisten pidoissa useamman ruokalajin illallinen tarjoillaan vieraiden arvon mukaisesti pöytiin. Pitoja ei voi maksaa kulttuurieduilla.

Tapahtumapaikka

Linnanpuisto, Kustaa III:n katu, Hämeenlinna. Linnanpuisto sijaitsee reippaan kivenheiton päässä Hämeenlinnan torilta ja rautatieasemalta.

Instagram | Facebook

www.keskiaikafestivaali.fi


Aukioloajat

Festivaali:
pe 19.8 klo 12-18
la 20.8. klo 10-18
su 21.8. klo 10-16

Kireen Kypärän taverna:
to 18.8. klo 17- 24
pe 19.8. klo 12-02
la 20.8. klo 10-02
su 21.8. klo 10-17

Tapahtuma on päivällä ikärajaton. Tavernassa illalla klo 20:00 jälkeen ikäraja K-12 vanhempien seurassa, illan pidot ovat K-18. 

Lapset 0-6-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

3 päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin.

Mikäli haluat tulla tapahtumaan kauppiaaksi tai esiintyjäksi, olethan yhteydessä myyntipaikat@keskiaikafestivaali.fi / ohjelmatiimi@keskiaikafestivaali.fi
Tiedustelut pitojen osalta pidot@keskiaikafestivaali.fi
Mikäli saavutte viikinkiveneellä isommalla ryhmällä olethan yhteydessä suoraan tuotantotiimiin keskiaika@keskiaikafestivaali.fi