EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 20. - Su 22.8.2021  /  Linnanpuisto  /  Hämeenlinna

Hämeen keskiaikafestivaali 2021

Hämeen keskiaikafestivaali 2021 Liput

LIPUT & INFO

Hämeen keskiaikafestivaalit 2021 Hämeenlinnan linnanpuistossa mahdollistavat jälleen keskiaikaisen aikamatkan

Viestinviejät on lähetetty matkaan viemään kutsuja myyjien ja esiintyjien saapua elokuisen lempeän auringon alla Hämeenlinnan kupeeseen. Puisto tulee täyttymään sotureina tunnetuista viikingeistä, keskiajan asukeista, velhoista, noidista, kauppiaista ja muusikoista. Tietenkin avoinna on myös Kireen Kypärän taverna, tuo elämää ja elämyksiä tarjoava kievari. Kaukomaita myöten tullaan kuulemaan kuinka musikanttien rummut lyövät tahtia iloiselle soitannalle joka suorastaan vaatii heittäytymään piiritanssin vietäväksi. Päivisin markkinatori houkuttelee kävijää keskiaikaisin tuottein ja kojuin ja sepät lämmittävät ahjonsa näyttääkseen ohikulkijalle miten metalli taipuu taitavissa käsissä.  
 
Tule, näe ja koe kanssamme keskiaikainen elämys parhaimmillaan.
 
Viime vuosina iltojen pidot ja tuliturnajaiset on myyty loppuun jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua. Olethan siis vikkelä kuin kärppä ja varaat paikkasi keskiaikaisista syömingeistä ajoissa. Turnajaisnäytös, niin kuin aikaisempina vuosina ollaan totuttu näkemään, saa uuden muodon. Perjantai- ja lauantai-iltojen Rohanin tallien näytös tuliesityksineen pysyy paikallaan ja päivisin on koettavissa Sotahevosleiri; hevosia, ritareita, peitsiä sekä vauhtia. Sotahevosleirin tapahtumat sisältyvät festivaalilippuun.  
 
Kireen Kypärän tavernan etkoilla, keskiviikkona ja torstaina, pääset jo ennakkoon nauttimaan tavernan tunnelmasta, seuraamaan festivaalin rakentumisesta linnanpuistoon ja fiilistelemään keskiajan kaikuja musiikin ja hyvän ruuan parissa. Etkot, samoin kuin illat tapahtumapäivinä tavernassa, ovat sinulle ilmaisia.
 
Ostaessasi lipun ennakkoon niin itsellesi, rakkaallesi, kaveriporukallesi, perheellesi tai työporukalle pääset sujuvasti alueelle sisään ja pääset näin nauttimaan keskiaikaisesta elämyksestä nopeammin ja vaivattomammin.


Alueen kartta, klikkaa isommaksi.

Festivaalilippu

Lipulla pääset tutustumaan markkina-alueen lähes 150 torikauppiaaseen, runsaaseen määrään keskiaikaisia työnäytöksiä, voit törmätä akrobaatteihin tai hurjaan viikinkiin, pääset seuraamaan leirielämää ja löydät alueelta myös perheen pienimmille Kakarain kylän. Maistele herkkuja, nauti hyvästä ruuasta, seuraa armotonta mäiskettä buhurtarenalla sekä löydä tiesi sotahevosleiriin. Kaiken tämän lisäksi voit vielä tutustua samalla lipulla Hämeen upeaan keskiaikaiseen linnaan ja ainutlaatuiseen Vankilaan, joka toimii nyt museona. Vielä paremmin pääset tunnelmaan osallistumalla pitoihin linnan kauniissa saleissa tai pukeutumalla keskiaikaiseen asuun. Jokaiselle halukkaalle löytyy varmasti asu pukuvuokraamon valikoimasta.
 
Koko tapahtuman nivoo yhteen hieno joukko huippuesiintyjiä ja artisteja, jotka poljennollaan luovat ainutlaatuisen tunnelman, jota et löydä mistään muualta.

Perhelippu (sunnuntai, myynnissä vain ennakkoon)

Perhelippu on kokenut uudistuksen, tarjoamme mahdollisuuden tulla tapahtumaan neljän (4 )hlö:n tai kuuden (6) hlö:n perheen voimin, ota mukaan isovanhemmat tai lapsesi kaveri. Meille perhe on laaja käsite ja haluamme, että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan elämyksestä, olette kaikki tervetulleita! Ikää tuossa perhelipussa ei kysytä, pääasia on että yli 50% asuu samassa taloudessa. Sunnuntain ohjelma on painotettu lapsille ja lapsenmielisille. Perheliput ovat olleet myynnissä vain ennakkoon ja ennakkomyynti on päättynyt 15.8.2021.

Porukkalippu​ 6 hlö (perjantai, myynnissä vain ennakkoon) K-18

Kerää yhteen kaveri- tai työporukka ja tule nauttimaan yhdessä keskiaikaisesta elämyksestä. Porukkalipulla tulet edullisesti tapahtumaan kavereidesi kanssa, lippu sisältää kuuden henkilön sisäänpääsyyn festivaalialueelle. Tilaaja kokoaa porukan kasaan portille ja tulette yhdessä sisään tapahtumaan.  Mikäli haluat taata ystävillesi yhteisen pöydän tavernaan iltasella suosittelemme ostamaan Tavernan porukkalipun.

Tavernan porukkalippu 6 hlö (perjantai, myynnissä vain ennakkoon) K-18

Sisältää porukkalipun kuudelle henkilölle koko päiväksi tapahtumaan, pöydän tavernasta illalla klo 17:00 alkaen sekä arvokuponkeja ( 24 kpl ) käytettäväksi koko päivän ajan tavernassa.

Helahoito​ (perjantai tai lauantai, myynnissä vain ennakkoon)

Kun haluat nauttia keskiaikaisesta elämyksestä koko rahan edestä, helahoito-lippu on juuri sinua varten. Koska kyseessä on helahoito, saat lipulla kaiken mitä keskiajalta halajat; sisäänpääsyn haluamanasi päivänä ( pe/la) Illan pidot ( aatelinen/rahvas), pe-/ la- illan Rohanin tallien mystinen esitys illan jo siirtyessä yön puolelle, asun koko päiväksi pukuvuokraamosta, 3 arvokuponkia sekä tapahtuman yllätyslahjan. Nyt kannattaa tulla nauttimaan ja kokemaan keskiaikaisesta elämyksestä koko päiväksi. Liput myynnissä vain ennakkoon.

Lisäpalvelut

Valitessasi sopivan päivän ja lipun pääset myös valitsemaan haluamasi lisäpalvelut. Sinun on mahdollista ostaa lipun lisäksi pitolippu, asuvuokra ja lippu illan Rohanin-tallien huikeaan Tuliturnajaisesitykseen (suositusikäraja 12) soihtujen ja tulen luodessa tunnelmaa.

Rahvanpidot, viikinkipidot ja aatelistenpidot (K-18) ovat teemallisia, ohjelmallisia illallisia. Ruokalista pitoihin tarkentuu alkuvuodesta. Aatelisten pidoissa useamman ruokalajin illallinen tarjoillaan vieraiden arvon mukaisesti pöytiin.

Aatelisten pidot:

Alkuruoka-vati:
- Jääkellarin haukea ja savusilakkaa
- Särkitahnaa
- Sipuli-anisleipää, rieskaa ja varrasleipää
- Tillillä maustettua hapankermaa
Valkoviinillä paranneltu keitto vihreästä herneestä

Mureaksi haudutettua ankankoipea & omenalla maustettua lintukastiketta
- Varhaiskaalia ja paistettuja sieniä
Kyökkimestarin tervehdys päivän saaliista

Leipurin raparperikakkua ja hapanmaitovaahtoa

Rahvaan paremmat pidot:

Neidon salaattia ja etikkasipulia
Säilöttyä valkosipulikurkkua
Kuminalla maustettua kaalia ja rapeita siemeniä
Paahdettua porkkanaa, aprikoosia ja lampaanmaitojuustoa
Kalastajain tervasilakkaa & sinappisilliä
Konjakkisalamia
Sipuli-anisleipää , rieskaa ja varrasleipää
Tattivoita ja oliivitahnaa
Kotikaljaa

Kokonaisena palvattua mehukasta sikaa
Tummaa mallaskastiketta ja wiski sinappia
Hunajaisia juureksia sekä spelttipuuroa

Maustekakkua, hillottua omenaa ja kanelikermaa

Tapahtumapaikka

Linnanpuisto, Kustaa III:n katu, Hämeenlinna. Linnanpuisto sijaitsee reippaan kivenheiton päässä Hämeenlinnan torilta ja rautatieasemalta.

Instagram
Facebook

www.keskiaikafestivaali.fi


Aukioloajat

Festivaali:
pe 20.8 klo 12-18
la 21.8. klo 10-18
su 22.8. klo 10-16

Kireen Kypärän taverna:
ke 18.8. klo 17- 24
to 19.8. klo 17- 24
pe 20.8. klo 12-24
la 21.8. klo 10-01
su 22.8. klo 10-17

Tavernapihalle on iltaisin klo 18.00 jälkeen vapaa pääsy.

Tapahtuma on päivällä ikärajaton. Tavernassa illalla klo 20.00 jälkeen ikäraja K-12 vanhempien seurassa. Illan pidot ovat K-18. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

3 päivän lippu vaihdetaan rannekkeeseen portilla.

Päiväliput sekä 3 päivän lippu sisältävät pääsyn festivaalialueelle. Liput iltaohjelmaan myydään erikseen.

Mikäli haluat tulla tapahtumaan kauppiaaksi tai esiintyjäksi, olethan yhteydessä ​myyntipaikat@keskiaikafestivaali.fi​, ohjelmatiimi@keskiaikafestivaali.fi
Mikäli saavutte viikinkiveneellä isommalla ryhmällä olethan yhteydessä suoraan tuotantotiimiin keskiaika@keskiaikafestivaali.fi

Lipun ostajien yhteystiedot luovutetaan tapahtuman järjestäjälle tiedotusta- ja ohjeistusta varten.

Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot