EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–16 (1,78 € / min. + pvm)

Ke 12. - Su 16.8.2020  /  Linnanpuisto  /  Hämeenlinna

Hämeen keskiaikafestivaali 2020

Hämeen keskiaikafestivaali 2020 Liput

Liput & info

Keskiaika valloittaa Hämeen Linnan, Vankilan sekä Linnanpuiston alueen jälleen elokuussa 2020. Hämeen keskiaikafestivaalin vuoden teemana on magia ja myytit.

Keskiajan ihminen eli taianomaisempaa elämää kuin me nykytallaajat. Kyse ei ole tällä kertaa ritariromantiikasta tai historian ihannoimisesta, vaan taiat ja loitsut olivat kiinteä osa jokaisen elämää. Säätä pyrittiin ohjaamaan loitsuilla, ja pyhäinjäännökset takasivat sotaretken menestyksen. Kristinusko ja perinteinen luonnonuskonto kävivät taisteluaan ihmisten sieluista.

Teema esittäytyy kävijälle monin eri tavoin; alueella partioivin ruttotohtorein, tavernan maagisin taikatempuin sekä uuden myyntialueen Pakanametsän mystisten kauppiaiden ja noitien muodossa. Linnanpuistoon levittäytyy tuttuja ja uusia keskiaikakauppiaita. Alueelta löytyy myös uutuutena käsityökortteli, joka esittelee kotimaisia kädentaitoja. Keskiaikainen elämä kiinnostaa aina, ja tapahtumassa pääsetkin tutustumaan, kuinka viikingit, keskiaikaiset, ritarit ja fantastiset metsänpeiton asukit elävät omaa aikaansa kaukana nykyajan kiireestä.

Ohjelmasta

Rohan Tallien uudistettu hevosturnajaisesitys "Tenebris" nähdään sekä päivisin että iltaisin. Vaikuttavimmillaan ohjelma on perjantai- ja lauantai-iltojen Linnanvoudintuliturnajaisissa. Koko festivaalin sydämenä sykkii Kireen Kypärän tavernapiha, jossa laulu raikaa ja sahti, viini ja olut virtaavat. Paikalle saapuu joukko paikallisia pienpanimoita ja viinitiloja, puhumattakaan loistavista ruokaelämyksiä tarjoavista kauppiaista.

Illan hämärtyessä saadaan tapahtuma-alueen parhaat puolet esiin. Satojen lyhtyjen ja kynttilöiden loisteessa Lyhtypuisto, tavernapiha, leirit sekä hurraava turnajaisyleisö on jotain, mitä voi kokea vain... keskiajalla.

Kireen kypärän tavernan
etkot keskiviikkona 12.8. ja torstaina 13.8. sekä festivaalien illat muuttuvat klo 20 jälkeen K-18-tapahtumiksi.

Esiintyjäkaartia edustavat Ants in the Pants, Carandus Horribilis, Tryzna, Greenrose Faire, Isara sekä Amanda Aalto & The Dark Forests.

Linnalla elävöittävät Alasin ry, Iloinen Joutsen sekä Humalsalo. Lauantaina leivintuvassa esiintyy Virna. Linnassa pääset kokemaan, kuinka arki keskiajan linnassa sujuu.

Alueohjelmasta vastaavat Tryzna porkkanatyöpajallaan, Street Theather Vir, Sirkuskunnan Narrit, Sirkus Siskot Mimmi & Maisa, Bonemaiden ja taikuri Karl Toffel, Der Hexenjäger.

Taisteluista tapahtumassa vastaavat Wanainmaan bofferinäytökset, Viikingit, Buhurt sekä Rohan Tallit. Rohan Tallien päiväesitykset ovat nähtävissä lauantaina sekä sunnuntaina klo 14, ja iltojen Linnanvoudin turnajaisshow perjantaina sekä lauantaina noin klo 21.30.


***

Virvatulten kutsu on soinut. Myyjät ja esiintyjät saapuvat kaukomaita myöten eläytymään maagiseen keskiajan tunnelmaan. Markkinatori houkuttelee kävijää keskiaikaisin tuottein ja kojuin, samalla kun esiintyjät virittävät soittimensa ajan poljentoon. Rummut lyövät tahtia noidan manauksille. Leiriläiset sytyttävät suojelevia tulia illan pimetessä Linnanniemellä, ja manaajat turvaavat nukkujien yön loitsuillaan. Tule kokemaan kanssamme ainutlaatuinen aikamatka myyttiseen keskiaikaan!

Viime kesänä kaikki pitoliput ja tuliturnajaisliput myytiin loppuun reilusti ennen tapahtumaa. Porteillamme itki epätoivoisia kansalaisia, jotka eivät olleet ostaneet lippujaan ajoissa. Ole siis nopeampi kuin loitsu ja ovelampi kuin velho: osta ajoissa omat lippusi!

Instagram
Facebook

www.keskiaikafestivaali.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Hämeen keskiaikafestivaali ja COVID-19:
Tapahtuman järjestelyissä huomioidaan kävijöiden turvallisuus. Lisäämme käsienpesupisteitä, muistutamme turvaväleistä huomiokyltein, sekä ruttotohtorien ja juontajamme avustuksella. Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, olethan  ystävällinen ja jäät kotiin. 

Katso lisätietoja turvallisuudesta täältä.

Festivaali avoinna:
ke 12.8. klo 17-24 (vain tavernapiha)
to 13.8. klo 17-24 (vain tavernapiha)
pe 14.8 klo 12-18 (-24)
la 15.8. klo 10-18 (-01)
su 16.8. klo 10-16 (-17)

Tavernapihalle on iltaisin klo 18.00 jälkeen vapaa pääsy.

Tapahtuma on päivällä ikärajaton.

Tavernassa illalla klo 20.00 jälkeen ikäraja K-18. Illan pidot ovat K-12.

Lippu vaihdetaan rannekkeeseen portilla.

Päiväliput sekä 3 päivän lippu sisältävät pääsyn festivaalialueelle. Liput iltaohjelmaan myydään erikseen.

Mikäli haluat tulla tapahtumaan myyjäksi olethan yhteydessä myyntipaikat@keskiaikafestivaali.fi.
Mikäli saavutte viikinkivenellä isomalla ryhmällä tai yrityksesi on kiinnostunut TYKY-päivästä tapahtumassa, olethan yhteydessä suoraan tuotantotiimiin keskiaika@keskiaikafestivaali.fi.

Pitomenut:

Perjantain 14.8.2020

Viikinkipitojen menu:
Viinietikassa pyöräytettyä salaattia ja minttukurkkua
Säilöttyä kaalia, valkosipulin versoja ja suolaheinää
Pohjolan emännän leopäjuustoa, hillottua omenaa ja sipulia
Tervasilakkaa ja savusärkitahnaa.
Kokonaisena palvattua mehukasta "särimner"-sikaa
Tinjamilla maustettua olutkastiketta ja hunajaista sinappia
Paahdettuja kasviksia ja naurista

Tiesithän että Särimner on skandinavisessa mytologiassa esiintyvä Valhallan pitojen villisika, jonka lihalla Einherjar-soturit juhlivat päivittäisten Ragnarökiin valmistavien harjoituksiensa jälkeen. Sian erityisominaisuus on että leikattiinpa lihaa miten tai mistä vain, poistetut osat kasvoivat takaisin. (wikipedia)

Räävitön ruokalista paljastuu myöhemmin.

Lauantaina 15.8.2020 menut ovat seuraavat:

Aatelisten pidot:
Kuohkea keitto kukkakaalista ja herrain näkkileipää: saframilla rikastettua hapankermaa ja mätiä
Kalastajain siikaa ja sampea: happo-kypsennettyä siikaa, sampitahnaa ja keltuaista
Kyökkimestarin tervehdys päivän saaliista
Aatelisten savustettua härkää: viinillä parannettua haudutuslientä, kasviksia ja ohrahelmiä
Linnanneidon mantelikakku ja marjoja: rikkaiden inkiväärikermaa ja rapeaa hunajaa

Rahvaan pidot:
Vihertäviä versoja ja piian säilömiä kasviksia
Nokkos-ohraa, purjoa ja käristettyjä sieniä
Vuohenmaitojuustoa ja hilloksi laitettua porkkanaa
Ahvenia ja muikkuja savupöntöstä, näkkileipää ja tilli-hapankermaa
Kuminalla maustettua kaalia, punaviini omenaa ja maltaista sianniskaa
Inkiväärileipää ja rieskaa
Kurpitsansiemenvoita ja oliivitahnaa
Kyökkimestarin runsas lihawati lisukkeineen
Kisällin kaneli-pannukakkua, hunajaa ja raparperihilloketta

 

Olemme rajoittaneet asiakaspaikkoja elokuun pitoihin COVID-19 viruksen tämän hetken ohjeistusten mukaisesti. Tapahtumaa tehdään eteenpäin hallituksen ohjeistusten mukaisesti ja reagoimme tilanteisiin säännöksiä noudattaen. Mikäli jäit ilman lippua vuoden elämyksellisimpiin pitoihin, olethan yhteydessä meihin suoraan mari@keskiaikafestivaali.fi, kiitos.

Yhteystiedot luovutetaan tapahtuman järjestäjälle tiedotustarkoituksiin.