EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–19 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Pe 31.1. - Su 15.3.2020  /  TEHDAS Teatteri  /  Turku

H.C. – poeettinen kohtaaminen Englannissa

H.C. – poeettinen kohtaaminen Englannissa Liput
H.C. – poeettinen kohtaaminen Englannissa

 

”Rakas Hans Andersen! Toivon, että vastaukseni saa teidät heti tekemään päätöksen kesän vierailustanne tänne.”

 

Kesä 1857. Kaksi maailmakuulua kirjailijaa kohtaa, kun brittiläinen Charles Dickens kutsuu kauan odotetun vieraan, tanskalaisen runoilija H.C. Andersenin vieraakseen kesäasunnolleen. Kumpikin herroista elää tuotteliasta aikaa julkisuuden valokeilassa iloisesti paistatellen. Andersen on juuri julkaissut teoksensa ”Att vare eller ikke vare” ja odottaa siitä ilmestyviä arvosteluja, Dickens viimeistelee teostaan ”Pikku Dorrit”.
Kuuluisat kirjailijat ihailevat suuresti toistensa tuotantoa. Vaikka kumpikin heistä on kasvanut samantapaisissa köyhissä oloissa, ystävyys osoittautuu hyvin haastavaksi. Andersen leiriytyy meluisan mielikuvitusmaailmansa sekä luomiensa hahmojen kanssa taloon. Hän ripustautuu Dickensin perheeseen, joka natisee uhkaavasti liitoksissaan. Kummankin taiteilijan monimutkaiset persoonat ja sekavat elämäntilanteet vyyhtiytyvät piinallisen pitkäksi venyvän vierailun aikana.

 

Romantikko, elämysaddikti, esteetikko ja haihattelija Andersen liittyi mielellään kuuluisuuksien seuraan siinä toivossa, että saisi osan heidän loistostaan. Hän oli sosiaalisesti kömpelö ja hyväksynnän kaipuussaan ahne. Tämän vastapainona hän kirjoitti koskettavia satuja omasta syrjään jääneestä, väärin ymmärretystä itsestään. Epäsuhta todellisuuden ja haaveiden välillä sai hänet pettymään kerta toisensa jälkeen.

 

Nukketeatterillinen näytelmä pohjautuu Andersenin ja Dickensin väliseen kirjeenvaihtoon ja aikalaiskuvauksiin.

 

Livemusiikki, nuket ja Andersenille tunnusomaiset paperileikkaustyöt vievät katsojan matkalle kahden kirjailijaneron mielen maisemiin. Lavalla nähdään nukketeatteritaiteilija Timo Väntsi sekä näyttelijä Raimo Karppinen. Muusikkona esityksissä on säveltäjä Kari Mäkiranta.

 

 

Työryhmä:
Ohjaus ja käsikirjoitus: Marja Susi / Taiteellinen konsepti: työryhmä / Näyttämöllä: Timo Väntsi ja Raimo Karppinen / Musiikki: Kari Mäkiranta / Nuket: Timo Väntsi / Puvustus ja tarpeisto: Mervi Kuittinen / Valosuunnittelu: Jarkko Forsman / Tekninen assistentti: Antton Kainulainen / Tanskan kielen konsultaatio: Adam Borch / Englannin kielen käännösapu: Ismo Rauvola / Grafiikka: Wille Heino / Valokuvat ja traileri: Jussi Virkkumaa

www.tehdasteatteri.fi


Ikäraja: K-12

Ovet avautuvat 1 h ennen esitystä.
Paikat numeroimattomia istumapaikkoja.
Esityksen kesto n. 1h.

Lipun ostaneiden asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan järjestäjälle tiedottamista / ohjeistamista varten.

Kuva: Jussi Virkkumaa