EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

 

Tiketti Galleria


TEOSTO - RAKKAUDESTA MUSIIKKIIN: LUOVASSA TILASSA -NÄYTTELY TIKETTI GALLERIASSA


Musiikissa valokeilassa ovat usein artistit ja orkesterit, jotka musiikin esittävät. Tiketti Gallerian Teosto – Rakkaudesta musiikkiin: Luovassa tilassa -valokuvanäyttelyssä valokeilaan nostetaan heidät, jotka musiikkia tekevät: säveltävät, sanoittavat ja sovittavat. AJ Savolaisen ottamissa kuvissa tunnetut hahmot eivät näyttäydy artisti- tai esiintyjäroolissaan, vaan musiikin tekijänä – työnsä äärellä, luovassa tilassaan.

Luovassa tilassa -näyttelyn kuvat tarjoavat kurkistuksen musiikintekijän ammattiin ja musiikin tekemiseen. Tilanne ja ympäristö, jossa musiikkia tehdään voi olla hyvinkin yksityinen ja pelkistetty verrattuna näyttävään esiintymistilanteeseen. Harva tulee ajatelleeksi missä, miten ja millaisten välineiden avulla musiikki kirjoitetaan.

Tähän mennessä valokuvaaja AJ Savolainen on kuvannut Teoston brändikuviksi syntyneisiin otoksiin jo kaksikymmentä säveltäjää, sanoittajaa ja sovittajaa työnsä äärellä joko autenttisissa tai mahdollisimman todenmukaisissa ympäristöissä. Kuvat näyttävät välähdyksen kulissien takaa, hetken luovasta tilasta, jonka tuloksen saamme kuulla ja kokea musiikkina oman elämämme eri tilanteissa.

Tiketti Gallerian näyttelyssä yksityisemmän maailmaansa ja luovan tilansa Savolaisen kuvien kautta jakavat seuraavat musiikintekijät: Anna-Mari Kähärä, Anssi Kela, Cecilia Damström, Chisu, Eija Hinkkala, Iiro Rantala, Jare Brand, Jenni Vartiainen, Kaija Saariaho, Knipi, Leif Segerstam, Matti Mikkola, Mikko Kuustonen, Noah Kin, Petri Somer, Sauli Zinovjev, Tido, Timo Lassy, Tuomas Holopainen sekä Ville-Petteri Galle.


Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry
Teostossa tehdään aktiivisesti töitä sen eteen, että Suomessa on hyvät edellytykset toimia ammattimaisena musiikintekijänä, ja että jokainen meistä voi nauttia musiikista helposti. Näin on tehty jo vuodesta 1928 – Rakkaudesta musiikkiin. Näyttelyn valokuvat ovat osa visuaalisen ilmeen uudistamista, joka tehtiin Teoston vuonna 2018 viettämän 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ilmeuudistuksen pääsuunnittelijana toimi Tweed Agencyn Tommi Mustonen yhdessä Jan Schulte-Tiggesin kanssa.

Valokuvaaja AJ Savolainen
AJ Savolainen (s. 1974) on henkilökuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Viimeisen 20 vuoden aikana Savolainen on työskennellyt muun muassa useille lehtitaloille, levy-yhtiöille ja mainostoimistoille. Hänet tunnetaan etenkin musiikkialan kuvistaan vaihtoehtoartisteista eturivin tähtiin ja kansanmusiikista metalliin. Savolainen on kuvannut levynkansi- ja promokuvia muun muassa Anssi Kelalle, Pelle Miljoonalle, CMX:lle, Johanna Kurkelalle, Viikatteelle, Pekko Käpille ja monelle muulle. Lisätietoa AJ Savolaisen sivuilta.    

Elokuussa 2015 ovensa avannut Tiketti Galleria pyrkii tuomaan ripauksen lisää klubitunnelmaa kuvataiteen kentälle ja vastavuoroisesti kuratoimaan kuvataidetta askeleen lähemmäksi hyvän musiikin ystäviä. Urho Kekkosen kadulla Helsingissä toimivan elämyksellisen taidetilan näyttelyohjelmisto esittelee taiteilijoita, joiden työskentelyssä sekä musiikki että visuaalinen taide elävät rinnakkain ja sekoittuvat.


 


Teosto - Rakkaudesta musiikkiin: Luovassa tilassa 16.5.-1.7.2019

Tiketti Galleria facebook Tiketti Galleria Instagram

 

 

AVOINNA: MA–LA 11–18
Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki • galleria@tiketti.fi