EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

 

Tiketti Galleria


STUPIDO 30 - ALL THE STUPIDO THINGS WE DO -NÄYTTELY TIKETTI GALLERIASSA


Levy-yhtiö Stupido juhlistaa 30-vuotisiaan All The Stupido Things We Do -nimisellä näyttelyllä Tiketti Galleriassa. Näyttelyssä nähdään teoksia Stupidolle levyttäneiltä muusikoilta ja taiteilijoilta. Esillä on Aleksi Tolosen maalaus- ja kollaasiteoksia sekä Maria "Mara Balls" Mattilan sekatekniikalla tehtyjä teoksia. Nähtävillä on myös Stupidon toisen perustajan, Joose Berglundin, valokuvia proto-Stupido-ajoilta sekä Stupidon alkuaikojen sekalaista esineistöä.

Gallerian etuosassa on esillä Aleksi Tolosen maalaus-ja kollaasiteoksia viimeisen viiden vuoden ajalta. Tolonen on Kuvataideakatemiasta valmistumisestaan lähtien tehnyt vapaana taiteilijana hyvinkin erilaisia taiteellisia projekteja. Viimeaikaisissa teoksissaan hän on käyttänyt kierrätysmateriaaleja, kuten vanhoja videonauhoja, löydöksiä roskalavoilta sekä kuvamateriaalia vanhoista kirjoista. Tolosen teokset alkavat rakentua niin materiaalin kuin sisällöllisten teemojenkin kautta, jotka voivat olla henkilökohtaiseen elämään liittyviä asioita, kuten isäksi tuleminen, tai ulkoisesta maailmasta tulevia yllykkeitä, kuten amerikkalaiseen populaarikulttuuriin viittaaminen. Tolosen yksityiskohtaiset työt kutsuvat tarkastelemaan niitä yhä lähempää ja lähempää. Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää.

Maria ”Mara Balls” Mattilan teokset on tehty valokuvaa ja maalausta yhdistävällä sekatekniikalla. Hänen teoksissaan esiintyy muun muassa repaleisia, häilyviä ja kaoottisia omakuvia, humoristista ja värikästä otetta kuitenkaan kadottamatta. Mattilan teokset ilmentävät kapinallistakin tee-se-itse -asennetta, ja hän työskentelee niillä materiaaleilla, mitä kulloinkin sattuu olemaan käsillä. Mattilan näyttelyissä on ollut esillä myös romuinstallaatioita. Artisti Mara Ballsin tekemisissä on vahvasti mukana itseironista sukupuolirooleilla leikittelemistä sekä kansalaisaktivismia, ja performatiivisuus on läsnä niin lavalla kuin taiteessakin.

Näyttelyn takatila puolestaan valottaa Stupidon historiaa Joose Berglundin ottamien valokuvien sekä levy-yhtiön alkuaikojen esineiden kautta. Näytillä on muun muassa vuosien varrella karttunut Miska-karhukokoelma. Takaosassa esitetään myös videomateriaalia Stupidon vuosien varrelta sekä Tuuli Sirkeisen ohjaama Jytää!-dokumentti. Kyseinen Jukka & Jytämimmit -yhtyettä seurannut kiertuedokumentti kasvoi lopulta Maria "Mara Balls" Mattilan henkilökuvaksi ja kasvukertomukseksi.

Juhlavuoden kunniaksi Liken julkaisema Stupido Records 30 vuotta – pari lanttia kaaoksesta -kirja kertoo firmaa 1989 perustamassa olleen Joose Berglundin suulla tämän suomalaisen, riippumattoman levy-yhtiön tarinan: Kuinka parin perestroikan innoittaman virolaisen singlelevyn "vahingossa" julkaiseminen johtaa lopulta vuosikymmenien työhön rockin aluskasvillisuuden parissa molemmin puolin Suomenlahtea – ja vähän muuallakin. Stupidolle ovat levyttäneet niin Pelle Miljoona, Pää kii, Huora, Eläkeläiset, Mara Balls, Villu Tamme, Aino Venna, Klamydia kuin Waltarikin. Stupidon julkaisupolitiikka onkin sisältänyt musiikkia laidasta laitaan, garagerockista punkin kautta poppiin ja electronicaan. Eli, mitä tahansa kunhan se on hyvää! Kirjaa on näyttelyn ajan saatavilla Tiketti Galleriassa.


Aleksi Tolonen (s. 1974) on Kuvataideakatemian Grafiikan-laitokselta vuonna 2005 valmistunut kuvataiteilija sekä Giant Robot -kollektiivin basisti.
Maria Mattila (s. 1983) on Mara Balls -yhtyeen liideri, sooloartisti, kitaristi ja monialataiteilija sekä Keltaisen talon ja Romu & Random -kollektiivin sielu.
Joose Berglund (s. 1965) on Stupidon toinen perustajista, toimitusjohtaja, koiranulkoiluttaja ja erinäisen krääsän kerääjä.


Elokuussa 2015 ovensa avannut Tiketti Galleria pyrkii tuomaan ripauksen lisää klubitunnelmaa kuvataiteen kentälle ja vastavuoroisesti kuratoimaan kuvataidetta askeleen lähemmäksi hyvän musiikin ystäviä. Urho Kekkosen kadulla Helsingissä toimivan elämyksellisen taidetilan näyttelyohjelmisto esittelee taiteilijoita, joiden työskentelyssä sekä musiikki että visuaalinen taide elävät rinnakkain ja sekoittuvat.


 


Stupido 30 - All The Stupido Things We Do 28.3.-13.5.2019

Tiketti Galleria facebook Tiketti Galleria Instagram

Verkkokauppa

 

AVOINNA: MA–PE 11–18
Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki • galleria@tiketti.fi