EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 1.9.2023  /  G Livelab  /  Helsinki

Frigg

Frigg Liput


Facebook
Instagram
Twitter

www.glivelab.fi


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 19:00

Jo käsitteeksi muodostunut viulusoundi, vastustamattomasti puskeva kielisoitinten helinä sekä kontrabasson syke – tästä hypnoottisesta yhdistelmästä Frigg tunnetaan! Suomen yksi kansainvälisesti menestyneimmistä kansanmusiikkityhtyeistä julkaisee uuden Perintö - Heritage -nimeä kantavan levyn keväällä 2023!

Yhtyeellä on takanaan kaksi vuosikymmentä, lukuisia ylistäviä levyarvioita ja tuhatkunta keikkaa kolmessakymmenessä maassa. Yhdennentoista levynsä yhteydessä Frigg palaa juurilleen kumartaen suomalaisen perinnemusiikin suuntaan. Materiaalin lähtökohtana on kaustislainen viulunsoittoperinne, jonka UNESCO liitti aineettoman kulttuuriperinnön luetteloonsa vuonna 2021, mutta levyn materiaalia on koottu myös muiden maakuntien viulumestareilta keskeisiä suomalaisia nuottijulkaisuja unohtamatta. Frigg lähestyy materiaalia omalla tyylillään, ennakkoluulottomalla ja tuoreella näkemyksellä samalla kuitenkin perinnettä kunnioittaen.

Frigg on valloittanut maailmaa vahvasti pohjoismaiseen pelimannimusiikkiin nojaavalla länsimaisten kansanmusiikkityylien fuusiolla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass. Yhtye viekin kuulijansa perisuomalaisen polskan, bluegrassin ja balkanrytmien kautta jopa taidemusiikillisiin sfääreihin – ikään kuin lavalla vierailisi samalla keikalla useita eri kokoonpanoja!


Alina Järvelä, viulu; Esko Järvelä, viulu; Tommi Asplund, viulu; Tero Hyväluoma, viulu; Petri Prauda, mandoliini ja cittern; Topi Korhonen, kitara; Juho Kivivuori, basso

Myynti loppuu 1.9.2023 19:00.