EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

To 23. - La 25.8.2018  /  Useita paikkoja  /  Mänttä

Food & Art 2018

Food & Art 2018 Liput
Takaisin

Ladataan…

FOOD & ART 2018 - HUIPPURUOKAA JA TAIDETTA

Food & Art -tapahtuma on jo viidennettä kertaa Mäntän Serlachius-museoiden ympäristöissä järjestettävä monisensorinen tapahtuma, jonka keskipisteenä ovat taide ja vierailevien keittiömestareiden valmistama ruoka.

Elokuun 23.-25. päivä Serlachius-museo Gösta ympäristöineen muuttuu festivaalialueeksi, jossa Food & Artin aikana on paljon koettavaa ja maisteltavaa ympäri kaupunkia ja jokaiseen ruokailuun on myynnissä lippuja erikseen. Voit siis kokea yhden tai useamman ruokailun festivaalin aikana. Kaupunki täyttyy taiteesta, designista ja kansainvälisestä ruoasta.

Viime vuonna paikalla oli maailman huippumuseoiden tähtiravintoloiden kokkeja ja tänä vuonna tuomme Suomeen maailman parhaita nuoria kokkeja. Tutustu viime vuoden tapahtumasta tehtyyn videoon tästä.

 

RUOKAILUVAIHTOEHDOT

1. Chef's Menu ravintola Göstassa

Maailman parhaat nuoret kokit ympäri maailmaa, S. Pellegrino Young Chef -kilpailun finalistit, valmistavat tänä vuonna huikean Chef's Menun. Nuorten huippukokkien lisäksi paikalla ovat myös Suomen Bocuse D'Or-edustaja Ismo Sipeläinen ja Suomen Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner. Jokainen keittiömestari valmistaa yhden ruokalajin.

Ainutkertaisen ruokakokemuksen täydentää huolella valitut viinit.

Yhdeksän ruokalajin Chef's Menun hinta 398 € + alv 24 % (= 494,52 €) sisältää menun, juomat sekä opastetun taidenäyttelykierroksen taidemuseo Göstassa.

Ravintola Gösta
Joenniementie 47, 35800 Mänttä

2. Paul's Kök Autereen Tuvassa

Yksi Pohjoismaiden tunnetuimpia ja arvostetuimpia keittiömestareita ja Strömsöstäkin tuttu ruotsalainen Paul Svensson valmistaa yhdessä Christofer Ekmanin kanssa kasvispainotteisen menun, joka hurmaa kaikki nautiskelijat. Kahdeksan ruokalajin illallismenu on herkkä ja upea kokonaisuus. Mestarit yhdistelevät menussaan luovasti pohjoismaalaisille tuttuja raaka-aineita.

Hinta 298 € + alv 24 % (= 369,52 €) sisältää menun, juomat sekä opastetun taidenäyttelykierroksen taidemuseo Göstassa.

Illallispaikkoja on vain 30 henkilölle/ilta. Mikäli olet kiinnostunut varaamaan koko illan omalle seurueellesi tai ryhmälle, ole yhteydessä Maarit Kivilahteen: maarit.kivilahti@foodcampfinland.fi tai gsm 050 4144 267.

Autereen Tupa
Joenniementie 47, 35800 Mänttä

3. Olavi Virran keittiötango

Olavi Virta on elokuva Suomen kaikkien aikojen suositummasta laulajasta. Miehestä, joka nousi köyhyydestä huipulle ja Suomen kansan rakastamaksi esiintyjäksi, ja joka menetti lopulta kaiken muun, paitsi ainutlaatuisen äänensä. Vuonna 1972 kuolleen laulajalegenda Olavi Virran tarinan kertova ja Timo Koivusalon ohjaama elokuva saa ensi-iltansa lokakuussa 2018. Olavi Virtaa elokuvassa näyttelee Lauri Tilkanen.

Mäntän Klubilla on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä Olavi Virta -elokuva ennakkonäytöksenä kaksi kuukautta ennen ensi-iltaa. 

Olavi Virtaa ja hyvää ruokaa ei voida erottaa toisistaan, sillä ruoanlaitto oli laulajalegendan lempiharrastuksia. Mäntän Klubilla onkin huikea mahdollisuus nauttia elokuvallisesta ruokakokemuksesta, kun samanaikaisesti voi katsoa Olavi Virta -elokuvan ennakkoon ja nauttia keittiömestari Antti Vahteran valmistamia ruokia Olavi Virran lempiresepteistä.

Antti Vahtera on suomalainen keittiömestari, ravintola-alan yrittäjä ja ruokakirjailija. Hän on kirjoittanut toistakymmentä ruokakirjaa ja edustanut Suomea vuoden 1995 Bocuse d'Or -kokkikilpailussa.

Hinta 78 € + alv 24 % (=96,72 €) sisältää menun ja elokuvalipun. Ruokajuomat tilataan paikan päältä.

Mäntän Klubi
Tehtaankatu 33, 35800 Mänttä

4. Wine o´clock Dinner with Pekka Terävä

Suomessa ei ole koskaan avattu yhden illan aikana näin upeita ja harvinaisia viinejä!

Illallisella nautitaan kuusi erilaista viiniä, joita on etsitty lähes vuosi viinien keräilijöiden yksityisistä kellareista:

  • Laurent-Perrier Les Réserves Grand Siècle Magum, joka on sekoite vuosikerroista 1995 - 1993 - 1990. Kypsytetty kellarissa tässä vaiheessa jo 22 vuotta. Lanseerattiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 kun Laurent-Perrier täytti 200 vuotta ja tuolloin kellarikypsytystä oli takana 16 vuotta.
  • Henri Bourgeois'n perhetalolta harvinaiset ja kypsät valkoinen ja punainen Sancerre upeasti onnistuneelta vuodelta: Sancerre Blanc "Jadis" 2010 ja Sancerre Rouge "La Bourgeoise" 2010 Magnum
  • Domaine du Pavillon Meursault 1er cru Charmes 2002 Magnum Alberic Bichot'n henkilökohtaisesta kellarista
  • Paul Jaboulet Ainélta 30-vuotiasta heidän kuuluisinta huippuviiniään: Hermitage La Chapelle 1988
  • Hemmetin kypsä ja pähkinäinen vin santo: Valiano La Lizza Vin Santo del Chianti Classico 1999 24

Unohtumattoman viinikokemuksen täydentää keittiömestari Pekka Terävän viineihin täydellisesti räätälöity menukokonaisuus. Hinta 498 € + alv 24 % (= 617,52 €) sisältää menun, juomat sekä opastetun taidenäyttelykierroksen taidemuseo Göstassa.

Göstan Kivijärvisali
Joenniementie 47, 35800 Mänttä

Facebook
Instagram
Twitter

**

Tapahtuman järjestäjä, Food Camp Finland Oy, on yksi Suomen johtavista ruokailualan yrityksistä. Yrityksen missiona on muistuttaa ihmisiä syömisen kokemuksellisuudesta. Food & Artin lisäksi Food Camp järjestää toukokuussa Food & Talk -seminaarin, joka kokoaa yhteen ruoka-alan toimijoita alkutuottajista ravintoloihin pohtimaan alan tulevaisuutta ja nauttimaan hyvästä ruoasta. Omien tapahtumien lisäksi Food Camp Finland järjestää ruokatapahtumia muille tilauksesta ja tekee ruokaan liittyvää koulutusta ja konsultointia. Näiden lisäksi yritykseen kuuluu koko ajan kasvava catering-palvelu. Food Camp Finland Oy on osa Olo Goup:ia, johon kuuluvat lisäksi Michelin-tähtiravintola Olo, Gastrobar Emo sekä Ravintola Gösta ja viinienmaahantuontiyritys Bottlescouts.

www.foodandart.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Tapahtuman peruuntuessa pidätämme 2,50 € käsittelymaksun.

Lipun ostaneiden asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan järjestäjälle tiedottamista/ ohjeistamista varten.

Olavi Virran Keittiötango tapahtumaan on mahdollista ostaa Aamulehden kanta-asiakaslippu. Aamulehden kanta-asiakaskortti on esitettävä tapahtuman ovella. Yhdellä lipulla pääsee viisi henkilöä tapahtumaan. Lippuja rajoitettu määrä.