EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Su 9.10.2022  /  Teatteri Telakka  /  Tampere

VAT Teater: Faust
klo 17:00

VAT Teater: Faust Liput

Ekspressionistinen matka Murnaun, Goethen ja Marlowen mukaan

Faust on levoton tiedemies, joka etsii epätoivoisesti universumin perusolemusta, mutta turhautuu ihmismielen rajallisuuteen. Hän on perehtynyt lukuisiin tieteenaloihin, muttei edelleenkään tiedä, mikä voisi ohjata ihmiskuntaa kohti parempaa olemassaolemisen tapaa. Taivaassa Jumala ja Paholainen lyövät vetoa Faustin sielusta. Mefistofeles tarjoaa Faustille juoman, nuoruuden eliksiirin, ja saa Faustin viettelemään ja pettämään viattoman Margaretin. Onko Margaret tuhon oma, vai voiko Faust pelastaa hänet?  Vai...

VAT teatterin Faust etsii taiteen perimmäistä totuutta mykkäfilmien estetiikasta.

Friedrich Wilhelm Murnau oli eräs saksalaisen elokuvan suurista tekijöistä ja tärkeä hahmo ekspressionistisessa liikkeessä. Faust on eräs hänen tunnetuimmista elokuvistaa.

Johann Wolfgang Goethe kirjoitti ensimmäisen version murhenäytelmästä Faust vuosina 1773-1775. Osa varhaisesta Faustin versiosta julkaistiin 1790, Faust I julkaistiin 1808 ja Faust II vuonna 1833. Christopher Marlowe kirjoitti näytelmän The Tragicall History of the Life and Death of Doctor Faustus oletettavasti vuosina 1588-1589. Marlowe oli englantilainen renessanssikirjailija, Shakespearen aikalainen ja yksi aikansa merkittävimmistä näytelmäkirjailijoista, joka jätti jälkeensä seitsemän tragedianäytelmää.

Ohjaaja: Aare Toikka
Lavastaja ja säveltäjä: Kaspar Jancis
Videosuunnittelija: Peeter Ritso
Valosuunnittelija: Sander Põllu
Koreografi: Marge Ehrenbusch

Näyttämöllä: Katariina Ratasepp, Margo Teder, Ago Soots, Tanel Saar, Meelis Põdersoo ja Madis Muul.

www.teatteritelakka.fi


Aika: klo 17:00

Ensi-ilta: 29.11.2012, National Library Theatre Hall.

Kesto 1h 20min, ei väliaikaa.