EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–16 (1,78 € / min. + pvm)

Ti 6. - Ti 13.4.2021  /  TikettiStream  / 

Esseen kirjoittaminen

Esseen kirjoittaminen Liput

Esseen kirjoittaminen

Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta, ja huhtikuun iltakoulussa aiheena on essee! Miten muodostetaan esseen persoonallinen tyyli, ja kuinka pitkä teksti pidetään kasassa ja kiinnostavana? Opit lisäksi kaunokirjallista argumentointia ja abstraktien asioiden visualisoimista. Opettamaan saapuvat esseisti, kriitikko sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Silvia Hosseini, kirjailija ja esseisti Pontus Purokuru sekä kirjailija ja Long Playn toimituspäällikkö Anu Silfverberg. Etätapahtuma on katsottavissa vain striimin kautta osoitteessa tiketti.stream viikon ajan 6.-13. huhtikuuta.

Iltakoulussa opit muun muassa nämä asiat:

- Esseen tyyli ja sävy

Mitä tyyli tarkoittaa ja mistä elementeistä se muodostuu? Silvia Hosseini on esseisti, kriitikko sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Iltakoulussa hän kertoo, miten sanavalinnat ja rytmit muokkaavat esseen sävyä ja tulkintaa.  Entä miten syntyy persoonallinen tyyli, ja millainen apuväline se voi olla kirjoittajalle esimerkiksi omakohtaisten aiheiden käsittelyssä? Hosseinin uusin esseeteos Tie, totuus ja kuolema ilmestyi keväällä 2021.

- Esseen rakentaminen

Kuinka pitkä teksti syntyy? Anu Silfverberg on Long Playn toimituspäällikkö. Hänen tuore esseeteoksensa Sinut on nähty (2020) käsittelee katseen valtaa ja elokuvaa. Iltakoulussa Silfverberg kertoo esseekirjansa tekemisestä vaihe vaiheelta. Mistä esseeteksti saa alkunsa ja miten se rakentuu, koska se on valmis? Silfverberg kertoo kuinka pitkän tekstin rakennetta voi hahmottaa eri tavoilla, ja paljastaa hyödyllisen harjoituksen, jonka avulla omaa esseetä voi lähteä kirjoittamaan.

- Aineiston keruu ja kaunokirjallinen argumentointi

Jotta aineistoa saa kerättyä, täytyy olla halu kirjoittaa. Kirjailija, esseisti Pontus Purokuru painottaa luovassa työssä lepoa, mutta mitä se käytännössä kirjoittamisen kannalta tarkoittaa? Iltakoulussa Purokuru kertoo, kuinka tietokirjan metodeja voi soveltaa esseessä. Lisäksi opimme kaunokirjallista argumentointia: Miten ajatuksista muodostetaan käsitteitä, ja kuinka kuljetetaan väitteitä, joiden on tarkoitus välittää muutakin, kuin kylmää faktaa? Purokurun toimittama antologia Tartunta julkaistiin syksyllä 2020.

***

Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:15–20:00

Stream-ohjeet

Pääset katsomaan tapahtumaa osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Live stream -koodi toimii yhdellä laitteella kerrallaan.

Tapahtuma on katsottavissa 6.4.2021 alkaen aina 13.4.2021 klo 23:59 asti. Lipunmyynti streamiin loppuu 13.4. klo 22:00. Stream-lipulla voit katsoa sekä live streamin että tallenteen.

___________________

Tilaisuus 6.4.2021 klo 16.15 - 20.00

Huom. Iltakouluun voi poikkeuksellisesti osallistua ainoastaan etänä striimin kautta tai katsomalla tallenteen jälkikäteen. Tallenne on katsottavissa viikon tapahtuman jälkeen eli aikana 6.-13.4. Stream-alustana toimii tiketti.stream . Streamiä pääset seuraamaan pääsylipusta löytyvällä koodilla. Tallennetta voi katsoa samalla koodilla

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.