EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Su 3.12.2023 - Ma 31.3.2025  /  Espoon Kalajärven latukahvila  /  Espoo

Espoon Kalajärven latukahvilan tuotelahjakortit

Espoon Kalajärven latukahvilan tuotelahjakortit Liput

Maistuvat Espoon Kalajärven latukahvilan tuotelahjakortit nyt Tiketistä itselle tai lahjaksi!


Ikäraja: Ikärajaton

Hiihdä ja ulkoile etelän erämaassa. Pääkaupunkiseudun hienot erämaaladut ’Petikko-Serena’ ja ’Kalajärvi-Serena’ kulkevat Espoon ja Vantaan luonnonsuojelualueiden keskellä ja Pääkaupunkiseudun viherkehän metsissä. Laduille pääsee hiihtämään monelta eri suunnalta: Vantaan Petikon hiihtokeskuksesta ja Keimolasta sekä Espoon Korpilammen läheltä Serenan hiihtokeskuksesta sekä Espoon Kalajärveltä ja edelleen koko latuverkostosta.

Etelän erämaassa pääsee erämaisemiin ilman että tarvitsee lähteä kauemmaksi. Espoon Kalajärven kuntoradalta sekä Serenasta ja Vantaan Petikon luontovirkistysalueelta ja Keimolasta on hienot hiihtoyhteydet koko pääkaupunkiseudulle ja koko Helsingin seudun latuverkostoon – ja samoin Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta voi hiihtää monilta alueilta Petikon, Keimolan, Vestran ja Kalajärven erämaamaisemiin. Helsingin seudun latuverkosto tarjoaa satoja kilometrejä kattavan hiihto- ja luontoretistön pääkaupunkiseudulla.

Vantaan ja Espoon latuverkostot yhdistävä iso runkolatu ’Petikko-Serena’ on yksi Etelä-Suomen suosituimmista vapaan ja perinteisen isoista hiihtoladuista. Keskeltä metsää Petikko-Serenan ja Kalajärven latujen risteyksestä löytyy viikonloppuisin myös Espoon Kalajärven latukahvila Kurkijärven Maja, 1 km Serenasta tai 7 km Petikosta.

Etelän erämaan erämaaladut kulkevat luonnonsuojelualueita pitkin satojen hehtaarien metsissä — aivan kuin olisi jossain kaukana kaupungista. Keskellä metsää, Petikko-Serena-ladun ja Kalajärvi-Serena-kiertoladun latujen isossa risteyksessä, aivan keskellä korpea, sijaitsee Espoon Kalajärven latukahvila Kurkijärven Majan metsätilalla. Moni kävijä muistaa paikan myös entisajoilta, alunperin seurakunnan partio- ja rippileiripaikkana. Nykyisin Kurkijärven Majan katetuilla kuisteilla ja terasseilla on lauantaisin ja sunnuntaisin latukahvila keskellä erämaamaisemia ja eräräiskäleitä paistellaan majan ulkoterasseilla.

”Hiihtorupeaman palkintona räiskäle + munkki juomineen. Hyvä oli ja taas jaksaa jatkaa” [hiihtäjät 2023]
”Hyvät glögit ja munkit oli <3 ” [hiihtäjä 2023]
”Yllättäen löydettiin keskeltä metsää loistava kahvila ja mukavaa seuraa, kiitos!” [koiran ulkoiluttajat 2023]
”...kävi taas toteamassa räiskäleet Espoo-Vantaan latujen parhaiksi!” [hiihtäjä 2023]
”Hiihtoretkellä. Poikkesin eka kerran. Ei jää viimeiseksi. Hyvät oli kahvit + lohileivät.” [hiihtäjä 2023]
”Hiihdettiinkin, mutta kahvi oli erityisen hyvää. Monotkin tuli korjattua – kiitos teipistä! [perhe hiihtoretkellä 2023]
”Kiitos maittavista eväistä ja seurasta!” [perhe hiihtoretkellä 2023]
”Juvan 80-luvun hiihdon muisteluhiihto. Väsähtelyyn auttaa kermahillolettu!” [hiihtäjä 2023]
”Rauskis letut lappisimulaattorissa! =) ” [hiihtäjä 2023]
”Ensimmäisistä ensimmäisenä! Tältäkö se tuntuu olla elossa?!?” [hiihtäjä 2023]
”Toiseksikin tosi kiva tulla ja olla. Hieno meininki, kiitos.” [hiihtäjä 2023]
“Kiitos letusta ja glögistä!” [hiihtäjät 2023]
”Super-paikka” [hiihtäjä 2023]

Kahvila avoinna hiihtokaudella 2024 ja 2025:
lauantaisin noin klo 10-16
sunnuntaisin noin klo 10-16

ja kevättalven valossa noin klo 17 asti

***

Vantaan ja Espoon kaupunkien liikuntatoimet ajavat latukoneilla kaupungin tekemät pihaladut pääreiteiltä Kalajärven latukahvilan pihaan suoraan Espoon Serenan suunnalta (1 km Serenasta tai 2 km Kalajärveltä) sekä Vantaan Petikon suunnalta (7 km Petikosta tai 7,5 km Keimolasta). Lähimmät yleisimmät aloituspisteet ja parkkipaikat:

- Espoo Serena, Tornimäentie 10, 02970 Espoo (1 km Petikkoon pain)
- Espoo Kalajärvi, Vihdintie 65, 02970 Espoo (2 km Petikkoon päin)
- Vantaa Petikko, Tallimäentie 8, 01720 Vantaa (7 km Serenaan päin)
- Vantaa Keimola, Kirkantie 15, 01750 Vantaa (7,5 km Serenaan päin)

Helsingin seudun kaikista lumivarmimpiin alueisiin kuluvilla Petikko-Serenalla ja Kalajärvellä on ladut yleensä hiidettävissä koko pitkän hiihtokauden. Esimerkiksi 2023 Petikko-Serenalla hiihdettiin keväällä vielä huhtikuussa 2023 ja latukausi alkoi uudelleen jo 2.12.2023. Täällä Espoon ja Vantaan luonnonsuojelualueiden keskellä kulkee pääkaupunkiseudun hienot erämaaladut ’Petikko-Serena’ ja ’Kalajärvi-Serena-kiertolatu’, joiden ajantasaiset latutiedot näkyvät ulkoliikunta.fi –sivuilla. Hiihdä Kalajärven latukahvilalle lauantaisin tai sunnuntaisin. Kahvilan valikoima päivän ja sesongin mukaan paikan päällä. Muutokset mahdollisia. Katso latutilanne ulkoliikunta.fi ja lisätietoa www.visitforest.com ja seuraa: instagramissa kurkijarvenmaja ja visitforest ja facebookissa visitforest

Espoon Kalajärven latukahvila ja latukahvilan pihaladut sekä Kurkijärven Majan mailla kulkevat reitit ja ladut on toteutettu yhteistyössä Espoon kaupungin ja Espoon ja Vantaan kaupunkien liikunta- ja ulkoilutoimien kanssa. Latukahvilan kahvilapalvelua operoi IHA-Lines Oy Helsinki Cruises ja latujen hoidon Espoon ja Vantaan kaupungit.

Espoon Kalajärven latukahvila
Kurkijärven Maja, Petikko-Serena-hiihtolatu, 02970, Espoo