EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 4.5.2024  /  G Livelab Tampere  /  Tampere

Emma Salokoski & Maria Ylipää: Kauniita piikkejä

Emma Salokoski & Maria Ylipää: Kauniita piikkejä Liput

Emma Salokosken ja Maria Ylipään Omani uni -projekti sai alkunsa 2000-luvun loppupuolella, kun Emma ja Maria esittivät konsertillisen uutta suomalaista sävellettyä runoutta Viapori Jazz -festivaaleilla kokoonpanonaan kaksi naisääntä, jousikvartetti ja jazztrio. Runojen teemat kattoivat laajan spektrin rakkaudesta vankeuteen ja kuolemasta kauneuden kiroukseen. Konsertin pohjalta syntyi Omani uni -levy, joka ilmestyi 2010.

Nyt, 13 vuotta myöhemmin, Omani uni -projekti saa jatkoa uuden levyn muodossa. Näiden kahden levytyksen välissä Maria ja Emma ovat ehtineet kummatkin toimia taiteen kentällä laaja-alaisesti. Kokoonpano ja konsepti on uudella levyllä sama, mutta tällä kertaa runot ovat valikoituneet kypsempien naisten elämänkokemuksen sanelemina.

Levy on kaksikielinen, puolet kappaleista on suomeksi ja puolet ruotsiksi. Tekstit koostuvat jo olemassa olevasta runoudesta, sekä levylle varta vasten kirjoitetuista teksteistä.

Musiikillisesti Kauniita piikkejä -projektin säveltäjät ja esittäjät ovat kukin omilla aloillaan maamme terävintä kärkeä mutta myös taitavia ja harjaantuneita hyppäämään uusiin tyylilajeihin. Heillä on taiturimainen kyky yhdistää esimerkiksi improvisaatiota klassiseen musiikkiin tai klassisia sävyjä jazziin tai laulelmaan. Levyllä kuullaan kappaleita mm. Anna-Mari Kähärältä, Lauri Salokoskelta, Marzi Nymanilta ja Pekka Kuusistolta. Sanoittajista mainittakoon Heimo Hatakka, Sofi Oksanen, Ingrid Sjöstrand ja Edith Södergran.

Kokoonpano:
Emma Salokoski, laulu
Maria Ylipää, laulu
Marzi Nyman, kitara
Antti Lötjönen, kontrabasso
Olavi Louhivuori, rummut
Maija Linkola, viulu
Elina Viitasaari, viulu
Lotta Poijärvi, alttoviulu
Markus Hohti, sello

Maria Ylipää
on tunnettu näyttelijänä ja laulajana monenlaisista yhteyksistä. Hän on tehnyt lukuisia päärooleja musikaaleissa (mm. Wicked, Kristina från Duvemåla, Chess på svenska, West side story, Next to Normal, Hiljaiset sillat), sekä tv-sarjoissa ja elokuvissa (mm. Aallonmurtaja, Sijainen, Luottomies, Baby Jane). Hänen ääntään on myös kuultu lukuisissa animaatioissa. Maria keikkailee yhdessä oman Maria Ylipää & Ystävät -kokoonpanonsa kanssa ja vierailee niin sinfoniaorkestereiden kuin big bandienkin solistina. Levytyksistä mainittakoon Omani uni -levyn lisäksi L.Onervan runoihin sävellettyä musiikkia sisältävä Onerva (2013) ja Piazzollan tangoja sisältävä Piazzolla! (2022).

Emma Salokoski
on tehnyt pitkää uraa levyttävänä artistina. Hänet tunnetaan parhaiten kappaleestaan “Veden alla”, jonka striimausluvut lähenevät jo kuutta miljoonaa. Emma on levyttänyt musiikkia hyvin laaja-alaisesti mm. Quintessencen, Ilmiliekki Quartetin, Don Johnson Big Bandin ja Emma Salokoski Ensemblen kanssa. Hän on esittänyt nykytanssiteoksissa säveltämäänsä musiikkia, ja johtaa Emma Salokoski Voices -kuoroa, jonka kanssa hän on tehnyt poikkitaiteellisia projekteja ja musiikkiteatteria. Emma on toiminut myös useiden sinfoniaorkestereiden ja big bandien solistina sekä esiintynyt monissa televisiokonserteissa.

www.glivelab.fi/tampere


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 19:00
Showtime klo 20:00

Lipun hinta sisältää 3 € eteispalvelumaksun.

Konsertin kesto on noin 75 min

***

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE

Tutustu ajantasaisiin turvallisuusohjeisiin täällä:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

***

Esteettömyys:

Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: kyllä
Tapahtumapaikalla on esteetön WC: kyllä
Tapahtumassa on pyörätuolikoroke: ei

Myynti loppuu 4.5.2024 19:00.