EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–16 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ti 25. - La 29.8.2020  /  KokoTeatteri  /  Helsinki

Ekata Theatre: Aika meidän tullut on

Ekata Theatre: Aika meidän tullut on Liput

Aika meidän tullut on
fyysinen teatteriesitys jalkapallosta ja turvapaikkapolitiikasta

Ohjaus ja dramaturgia - Erika Eva

Näytelmä kielimuureja ylittävästä ystävyydestä

Suomi tekee historiaa ja vuosien odotus palkitaan, kun Suomi selviytyy jalkapallon EM-kilpailuihin. Torilla sinivalkoisissaan juhlii yksi, jonka odotusta ei ole palkittu. Hän on osa 2015 Suomeen tullutta turvapaikanhakijoiden joukkoa, joiden turvapaikkaprosessi on venynyt viisivuotiseksi piinaksi.
Juhlahumun keskellä toisensa kohtaavat kaksi ihmistä, jolla ei ole yhteistä kieltä, mutta heidän välilleen kehkeytyy ystävyys. Ilman sanoja purkautuu tarina äänettömästä jomotuksesta, kun on tuomittu paitsioon. Jalkapallo on kuitenkin heidän yhteinen kielensä, universaali laji, jota voi pelata ilman kielitaitoa ja silti nauraa yhdessä.


Compliciten ja Isango Ensemblen tyyliin verrattu ohjaaja ja lingvisti Erika Eva purkaa eriarvoisuuden ja epäoikeudenmukaisen odotuksen teemoja auki dynaamisella fyysisellä ohjauksellaan. Näytelmässä puhutaan muun muassa arabiaa, ruotsia ja suomea, mutta mitään kielitaitoa näytelmän ymmärtämiseen ei vaadita.

Kesto n. 2h sis. väliaika

Ekata Theatre on Lontoossa ja Helsingissä toimiva teatterikollektiivi, joka reagoi yhteiskunnallisiin asioihin nopeasti ja kertoo rajoja ylittäviä tarinoita monikielisesti. Ekatan arvoja ovat yhteys, monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus. Ekata Theatren edellinen esitys oli Saaramaria Kuittisen ohjaama Voltti asfaltilla syksyllä 2019.

Ohjaaja Erika Eva kertoo esityksen syntyyn vaikuttavista tekijöistä:

Aika meidän tullut on -esitys on jatkoa viime vuonna ohjaamalleni esitykselle Turvallisin ja onnellisin maa, joka kertoi paperittomista. Olen ollut shokissa siitä, miten monella tavalla turvapaikanhakijoiden oikeuksia on poljettu viime vuosina. 2015 vuoden jälkeen tapahtuneilla lakimuutoksilla heikennettiin turvaa hakevien oikeusturvaa ja moni sinä vuonna tullut ei ole vieläkään saanut päätöstä turvapaikka-anomukseensa. Haluan esityksellä kuvata, millaista se odotus on. Millaista on olla vain puoleksi mukana yhteiskunnassa ja millaista on kun ei tiedä, milloin piina päättyy? Olen erikoistunut fyysiseen teatteriin ja koen sen olevan mahtava keino ylittää kielimuuri, sillä fyysinen kieli on universaali. Ohjaan näytelmän devising-tekniikoita käyttäen ja näytelmä perustuu turvapaikanhakijoiden omiin kokemuksiin pitkäksi venyneestä turvapaikkaprosessista.

 

#EMfutis
#turvapaikanhakijat
#AMTO
#AikaMeidänTullutOn
#EkataTheatre
#fyysinenteatteri

Paneelikeskustelu:
Lauantain 29.8. esityksen yhteydessä järjestämme paneelikeskustelun, johon kutsumme poliitikkoja, tutkijoita ja yhteiskunta-aktiiveja keskustelemaan turvapaikanhakijoiden tilanteesta. Keskustelu on avoin myös yleisölle.

Yhteistuotanto Ekata Theatre ja KokoTeatteri

Ohjaaja Erika Evan kotisivut

www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto/ekata-theatre-aika-meidan-tullut


Paikat ovat numeroimattomia istumapaikkoja.

Ovet avataan tuntia ennen esitystä.

Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella.