EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ti 17.11. - To 17.12.2020  /  Kallioluola, Kansallismuseo  /  Helsinki

Dreams for sale

Dreams for sale Liput

Dreams for sale on Studio Total -teatteriryhmän teos, joka nähdään marras-joulukuussa poikkeuksellisessa tilassa Kansallismuseon lastauslaiturilla, syvällä maan alla. Teos on kantaaottava ja samalla toiveikas pohdinta ihmisyydestä, mutta ennen kaikkea se on esitys uusista aluista ja unelmista. Teoksessa pohjamateriaalina ovat toimineet Pentti Linkolan ekofasistiset kirjoitukset, slovenialaisfilosofi Slavoj Zizekin kirjoittamat artikkelit ekologiasta sekä saksalaisen Hannah Arendtin filosofia ihmisyydestä.

Dreams for sale -teoksessa katsojille loihditaan maan alla olevaan luolaan konseptuaaliset iltamat - viimeiset juhlat nykyaikaiselle ihmiselle. Teoksen keskiössä on kolme ihmistä (suomalainen tanssija Tuomas Juntunen sekä virolaiset näyttelijät Ragnar Uustal ja Rea Lest), jotka toteavat, ettei elämä maan pinnalla ei ole enää mahdollista vaan selviytyäkseen ihmisen on rakennettava itselleen uudenlainen elinympäristö maan alle. Ihmisen tulee muuttua omavaraiseksi, ottaa vastuu omasta elämäntavastaan ja luoda elinympäristö, joka ei tuhoa itseään.

Virolaisen dramaturgi Laur Kaunissaaren sekä Studio Totalin Anna Lipposen ja Petri Tuhkasen kynästä syntynyt Dreams for sale on installaatiomainen kokonaistaideteos, jossa merkittävässä roolissa on fyysinen näyttelijäntyö, visuaalisuus sekä tietysti Kansallismuseon vaikuttava kellaritila. Kyseessä on ensimmäinen osa Studio Totalin Dreams, Dreams, Dreams -nimeä kantavasta trilogiasta, jossa keskiössä on haaveiden toteuttaminen, toivo ja uusien alkujen ihanuus.

***

Vallitsevan koronapandemian aikaan yleisön, henkilökunnan ja esiintyjien turvallisuuden varmistamiseksi turvavälit on esitystilassa otettu huomioon ja näytöskohtainen kapasiteetti on poikkeuksellisen rajattu. Kiinnitämme erityishuomiota tilan hygieniatasoon ja varmistamme, että käsien desinfiointiaineita on saatavilla. Kehotamme yleisöä saapumaan esityksiin hyvissä ajoin ruuhkien välttämiseksi ja ostamaan lipun ennakkoon. Muistathan jäädä kotiin, mikäli olet flunssainen.

www.studiototal.org/teokset/dreams-for-sale/


Ikäraja: Ikärajaton
Tapaaminen: Kansallismuseon sisäpihan ulkorakennus Häkälä, sisäänkäynti portista B4, osoitteesta Töölönkatu 5, 00100 Helsinki

Esitykset käynnistyvät tapaamispaikalta. Kansallismuseon sisäpihan ulkorakennus Häkälä, sisäänkäynti portista B4, osoitteesta Töölönkatu 5, 00100 Helsinki. Olethan ajoissa paikalla.

Ikärajaton.

Numeroimattomat paikat.

Lippuja ovelta, mikäli jäljellä.

Kallioluola, Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, 00100, Helsinki