EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 1.4.2023  /  Teatteri Telakka  /  Tampere

DOOMBAG (saatan tarvita tätä vielä)
klo 15:00

DOOMBAG (saatan tarvita tätä vielä) Liput

DOOMBAG (saatan tarvita tätä vielä) on esitys esineistä ja luokasta.

Esityksen lähtökohtana on työryhmäläisten monimutkainen suhde esineisiin – niiden haalimiseen, säilömiseen ja ylimääräisen tai rikkinäisenkin tavaran pois heittämisen vaikeuteen. Tarve tarttua esineisiin kuin pelastukseen kumpuaa osittain lapsuusajan köyhyyskokemuksista: esineet ovat lupaus turvasta, jatkuvuudesta, kyvystä luovia eteenpäin kaoottisessa maailmassa, hauraassa ja taloudellisesti epävakaassa asemassa.

Kaikenlaisen rojun haaliminen, kyvyttömyys heittää mitään pois ja täysin satunnaisten esineiden mukana kantaminen on omituisella tavalla häpeällistä ja paljastavaa. Esinepaljous tuntuu oman ruumiin ja persoonallisuuden jatkeelta, merkiltä siitä ettei elämä ole omissa käsissä – kaoottiselta tilalta, joka vyöryy hallitsemattomasti toisten alueelle.

Pursuilevat kaapit ja nurkissa pölyttyvä melkein käyttökelpoinen roina on ristiriidassa keskiluokkaisen minimalismin ihanteen kanssa. Sisustuslehtikotien toisteinen valkoisuus, siisteys ja vähäeleisyys viestii pärjäämistä, menestymistä ja elämänhallintaa. Haalijalle esineiden arvo on irrationaalinen, maaginen: kaikki kiiltävä on aarre, rikkinäinen potentiaalisesti ehjä.

Esitys tutkailee esineiden ja luokan välistä suhdetta esseemäisellä otteella, henkilökohtaisesti, uteliaasti ja vailla valmiita vastauksia. Esityksen lavastus ja puvustus koostuu kaikesta siitä kellarivarastoihin, kaappeihin ja sängynaluslaatikoihin sullotusta materiaalista – doombageistä, joita työryhmäläiset ovat kuljettaneet mukanaan vuosia ajatellen, että saatan tarvita tätä vielä.

Työryhmä
Anna Kankila
Ronja Louhivuori
Ville Väisänen

Esityksen lippujen oston yhteydessä on mahdollisuus tehdä lahjoitus Tampereen ev.lut seurakuntayhtymän Ruokapankille.

Tampereen ev.lut seurakuntayhtymän Ruokapankki kerää lahjoitusvaroja ostaakseen ruokaa ja hygieniatarvikkeita vähävaraisille tamperelaisille nykytilanteessa, jolloin ruoka-avun tarpeessa olevia on yhä enemmän mutta jaettavaa lahjoitusruokaa ja -tuotteita ei.

Ruokapankki varmistaa toiminnallaan, että kenenkään taloudellisessa ahdingossa olevan tamperelaisen perheen tai yksin asuvan ei tarvitse mennä nukkumaan nälkäisenä. Pienikin summa auttaa.

Kaikki lahjoitukset ohjataan Ruokapankista luotettavasti vähävaraisille ja apua tarvitseville ihmisille. Lahjoitukset päätyvät avuntarvitsijoille lyhentämättöminä. Keräyslupa RA/2020/499.

www.tampereenseurakunnat.fi/tukea_ja_apua/ruokapankki

www.teatteritelakka.fi


Aika: klo 15:00

Lipunmyynti netissä päättyy tuntia ennen esityksen alkua.

Lipunmyynti Teatteri Telakalla aukeaa tuntia ennen esitystä, teatteriin pääsee hetki ennen esityksen alkua.

Kesto n. 1,5 tuntia.

Ryhmäliput (alk. 22 € / lippu väh. 10 hengen ryhmä)

Opiskelijoiden ryhmälipulla (alk. 12 € / lippu väh. 10 hengen ryhmä) opettaja mukaan ilmaiseksi. Saadakseen ilmaisen lipun on opettajan heti tilauksen tehtyään otettava yhteyttä osoitteeseen [email protected] varmistaakseen paikkansa esityksessä.

Alennuslippuihin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella.

Lipunostaneiden asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan järjestäjälle.

Loppuunvarattuihin näytöksiin voi tiedustella viime hetken peruutuspaikkoja tapahtumapäivänä Teatteri Telakan ovimyynnistä, joka avautuu tuntia ennen esityksen alkamisaikaa.