EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Su 27.10.2019  /  Tavastia-klubi  /  Helsinki

Dona Onete (BRA)

Dona Onete (BRA) Liput

Nyt maailmanmusiikin ystäville tarjoutuu ainutkertainen tilaisuus päästä kuuntelemaan tanssittavia afro-brasilialaisia carimbó-rytmejä, kun brasilialainen 80-vuotias Dona Onete esiintyy Helsingin Tavastialla kuusihenkisen bändinsä kanssa sunnuntaina 27.10.

Entinen opettaja ja poliittinen aktivisti Dona Onete aloitti musiikkiuransa kymmenen vuotta sen jälkeen, kun hän oli päässyt virallisesti eläkkeelle. Oneten ensimmäinen levy " Feitiço Caboclo" julkaistiin hänen ollessaan 73-vuotias. Hänen toinen albuminsa "Banzeiro" oli läpimurto Brasiliassa. Onete haluaa tuoda esille maansa monimuotoisuutta ja lähinnä synnyinseutunsa Pará-osavaltion kulttuuria, erityisesti nyt, kun Brasilian hallitus on kääntänyt selkänsä maan vähemmistöille ja köyhille. Onete toimii alkuperäiskansojen ja vähemmistöjen edustajana, ja esimerkiksi äskettäisellä Australian matkallaan hän kehotti Australian hallitusta kunnioittamaan alkuperäiskansojen oikeuksia. Lisäksi hän laulaa Amazonin alkuperäisheimojen hyväntekeväisyystilaisuuksissa, ja kappale "Banzeiron Na Linha Do Arco-íris" (sateenkaaren kaari), joka kertoo homoystävän murhasta, on nyt sukupuolivähemmistöjen hymni Brasiliassa. Hän on säveltänyt ja laulanut teemalaulun yhdelle Brasilian suosituimmista saippuaoopperoista (A Força do Querer) ja saanut brasilialaisen Ordem do Mérito Cultural -palkinnon tunnustuksena panoksestaan brasilialaiselle kulttuurille. Oneten kolmas albumi "Rebujo" julkaistiin kesäkuussa.

Dona Onete on karismaattinen lavaesiintyjä ja tällä hetkellä hän keikkailee ahkerasti ympäri Brasiliaa. Lisäksi hän on esiintynyt muun muassa New Yorkissa, Roskildessa, Womadin (World of Music, Art and Dance) tilaisuuksissa Isossa-Britanniassa, Uudessa-Seelannissa ja Australiassa ja Gilles Petersonin Worldwide -festivaalilla Ranskassa. "No Meio do Pitiú" -kappale on saanut yli 9 miljoonaa katselukertaa Youtubessa!


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 19:00

Liput ovelta 35 €, mikäli jäljellä.

Varmista soittoajat keikkapäivänä Tavastian sivuilta.