EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Pe 21. - La 22.8.2020  /  Zodiak - Uuden tanssin keskus, Zodiak Stage, V-ovi, Kaapelitehdas  /  Helsinki

Deborah Hay – Vera Nevanlinna: News | Humble – Young: Deborah Hay Alignment is everywhere

Deborah Hay – Vera Nevanlinna: News | Humble – Young: Deborah Hay Alignment is everywhere Liput

YHTEISILTA

Elokuun lopussa nähdään yhteisillassa tanssija-koreografi Vera Nevanlinnan uusi tulkinta amerikkalaisen koreografin Deborah Hayn soolokoreografiasta News sekä Peter Humblen ja David Youngin uusi intiimi lyhytelokuva Deborah Haystä.

News

Vera Nevanlinnan soolo News perustuu Deborah Hayn koreografiseen käsikirjoitukseen, joka sisältää teoksen ajatukselliset, liikkeelliset, tilalliset ja äänenkäytölliset ohjeet. Nevanlinna on sovittanut niiden pohjalta oman soolonsa ja luonut työryhmineen kokonaisteoksen, jossa eri osa-alueet – koreografia, puku, ääni ja valo – ovat läsnä samanarvoisesti.

Huhtikuussa 2007 ensiesitetty News palaa nyt uudelleentulkintana Zodiakin ohjelmistoon. Nevanlinna on työskennellyt tällä välillä useassa Hayn kansainvälisessä produktiossa.

Monivuotisen yhteistyön myötä Nevanlinnan ymmärrys ja tietotaito suhteessa Deborah Hayn koreografiseen ajatteluun on sekä syventynyt, laajentunut että muuttunut. Tätä kertynyttä kokemusta Nevanlinna käyttää nyt uudelleentulkinnassaan.

Koreografia: Deborah Hay

Sovitus ja tanssi: Vera Nevanlinna

Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio

Pukusuunnittelu: Maria Duncker

Valosuunnittelu: Heikki Paasonen

Tuotanto: Zodiak, Vera Nevanlinna

Ensi-ilta: 12.4.2007, Zodiak Stage

Kuva: Riikka Sundqvist

 

 

Deborah Hay Alignment is everywhere

Tämä vanhentuneelle 16 mm värifilmille Australiassa kuvattu ja käsin mustavalkoiseksi käsitelty runollinen lyhytelokuva seuraa ikonista amerikkalaista koreografia Deborah Haytä ja tämän ajatuksia elämästä, kuolemasta ja omasta työstään taiteilijana ja ihmisenä. Deborah vietti tammikuussa 2019 viikon australialaisessa Indented Headin rannikkokaupungissa vieraillakseen läheisen ystävänsä ja kollegansa Margaret Cameronin kotona. Margaret, teatterin tekijä ja runoilija, oli kuollut syöpään muutamia vuosia aiemmin.

Peter Humblen ja David Youngin elokuva (2019).

Kesto: 22 min

www.zodiak.fi


Alennuslippuihin oikeuttavat kortit (lapsi alle 16-v, opiskelija, työtön, siviilipalvelus- ja varusmiehet, eläkeläinen, teatterialan liittojen jäsenkortit, Nuoren Voiman jäsenkortti, eurooppalainen nuorisokortti) tarkistetaan tapahtuman ovella.

Numeroimattomat istumapaikat.
Jos tulet paikalle pyörätuolilla, ota etukäteen yhteyttä Zodiakiin (p. 041 3198 722 ma-pe klo 13-16 / zodiak@zodiak.fi).

Ovilipunmyynti aukeaa tuntia ennen esityksiä.

 

ENSIESITYS

21.08. klo 19* (ensi-ilta)
22.08. klo 15

*Taiteilijatapaaminen pe 21.8. esityksen jälkeen