EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ke 7.8.2024  /  G Livelab  /  Helsinki

Darius Jones, Antti Lötjönen, Teppo Mäkynen (US/FI)

Darius Jones, Antti Lötjönen, Teppo Mäkynen (US/FI) Liput

Eräs tämän hetken seuratuimmista jazznimistä saapuu elokuussa G Livelabiin ja yhdistää voimansa kotimaisten tähtien kanssa.

Newyorkilainen alttosaksofonisti ja säveltäjä Darius Jones julkaisi syksyllä tuoreimman levynsä fLuXkit Vancouver (i̶t̶s suite but sacred), joka toteutettiin yhdysvaltalaisen Northern Spy -levymerkin ja helsinkiläisen We Jazzin yhteistyönä. Kunnianhimoinen Vancouverissa nauhoitettu neljän kappaleen kokonaisuus pohjautuu Fluxus-taideaatteen periaatteeisiin ja muodostaa musiikin, kansitaiteen ja tekstin myötä kokonaisuuden, "fluxkitin", jossa kukin osa tukee toisiaan. Levy keräsi hehkutusta mm. Pitchforkilta ja Wire Magazinelta, joka myös nosti albumin kolmanneksi vuoden 50 parhaan julkaisunsa listalla.

Kokonaisvaltaisesti musiikkiin suhtautuva ja omaäänisenä instrumentalistina poikkeuksellinen Jones vieraili loppuvuodesta ensi kertaa Helsingissä We Jazz -festivaalilla, jossa syntyi myös uusi yhtye, nyt kuultava trio kotimaisten ykkösnimien Antti Lötjösen ja Teppo Mäkysen kanssa. Salakeikalla siipensä ensi kertaa levittänyt kolmikko löysi heti yhteisen sävelen ja jatkaa nyt musiikillisia seikkailuitaan harvinaisen esiintymisen merkeissä.

Kolmikon musiikki kehittyy upeasti kolmen loistavan muusikon yhteistyössä, koko ajan kokonaisuutta palvellen. Improvisaatio kantaa pitkälle ja sävellykselliset osuudet rakentavat tarinaa kiehtovasti, uusia kerroksia etsien. Tässä on yhtye, jonka jokainen esiintyminen on Tapaus isolla T-kirjaimella.

www.glivelab.fi


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 18:00


Myynti loppuu 7.8.2024 19:00.