EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ke 1. - To 2.4.2020  /  Stoa  /  Helsinki

Cullberg – Deborah Hay: The Match | Deborah Hay – Vera Nevanlinna: News

Cullberg – Deborah Hay: The Match | Deborah Hay – Vera Nevanlinna: News Liput

Tapahtuma on peruuntunut. Mikäli olit lunastanut lipun tähän tapahtumaan, sarjakortillesi on palautettu yksi käyttökerta.

Kevään peruutusten myötä sarjalipun voimassaoloa on jatkettu vuoden 2020 loppuun saakka.

 

YHTEISILTA

Stoan teatterisalissa nähdään huhtikuun aluksi yhteisillassa kaksi tulkintaa amerikkalaisen tanssinuudistajan Deborah Hayn teoksista. Hayn vallankumouksellisen tanssiajattelun esittäjinä toimivat ruotsalainen Cullberg-tanssiryhmä ja suomalainen tanssija-koreografi Vera Nevanlinna.

The Match

Deborah Hay loi vuonna 2019 maailmankuululle Cullberg-ryhmälle uuden version ikonisesta mestariteoksestaan The Match (2004). Nyt tämä kiehtova ja energinen älyjen mittelö nähdään kaksi kertaa Helsingissä.

Hauska ja outo The Match on monikerroksinen, neljä sooloa sisältävä kvartetto. Soolojen esittäjät vaihtuvat spontaanisti joka esityksessä, riippuen siitä kuka tanssijoista tarttuu tehtävään. Jokaisessa esityksessä myös korostuu eri soolo.

”Esityksessä ei ole musiikkia, joten huomio on tanssijoissa: heidän mystisissä reiteissään ja suhteissaan, tilallisissa ja henkilökohtaisissa, sekä siinä miten Hay asemoi heidät näyttämölle... The Matchin omalaatuisessa ja yllättävän komeassa maailmassa.” – The New York Times, Jennifer Dunning (2004)

Koreografia: Deborah Hay
Alkuperäinen valosuunnittelu: Jennifer Tipton
Valosuunnittelu alkuperäisen pohjalta: Ivan Wahren
Puvustus: Marita Tjärnström
Harjoittaja: Lisa Drake
Tanssijat: Adam Schütt, Agnieszka Sjökvist Dlugoszewska, Anand Bolder, Eleanor Campbell, Suelem de Oliveira da Silva, Unn Faleide (neljä tanssijaa, vaihteleva miehitys)
Alkuperäisteoksen vuosi: February 2004, Danspace, New York
Cullbergin ensi-ilta: 23.8.2019, Tanz im August (Berlin)

Kuva: Urban Jörén

 

News

Vera Nevanlinnan soolo News perustuu Deborah Hayn koreografiseen käsikirjoitukseen, joka sisältää teoksen ajatukselliset, liikkeelliset, tilalliset ja äänenkäytölliset ohjeet. Nevanlinna on sovittanut niiden pohjalta oman soolonsa ja luonut työryhmineen kokonaisteoksen, jossa eri osa-alueet – koreografia, puku, ääni ja valo – ovat läsnä samanarvoisesti.

Huhtikuussa 2007 ensiesitetty News palaa nyt uudelleentulkintana Zodiakin ohjelmistoon. Nevanlinna on työskennellyt tällä välillä useassa Hayn kansainvälisessä produktiossa.

Monivuotisen yhteistyön myötä Nevanlinnan ymmärrys ja tietotaito suhteessa Deborah Hayn koreografiseen ajatteluun on sekä syventynyt, laajentunut että muuttunut. Tätä kertynyttä kokemusta Nevanlinna käyttää nyt uudelleentulkinnassaan.

Koreografia: Deborah Hay
Sovitus ja tanssi: Vera Nevanlinna
Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio
Pukusuunnittelu: Maria Duncker
Valosuunnittelu: Heikki Paasonen
Tuotanto: Zodiak, Vera Nevanlinna
Ensi-ilta: 12.4.2007, Zodiak Stage

Kuva: Riikka Sundqvist

www.zodiak.fi


Esitykset Stoassa Itäkeskuksessa.
Tiketti myy esitykseen vain sarjalipulla lunastettavia esityslippuja.

Numeroimattomat istumapaikat.

Ensi-ilta
01.04. klo 19
02.04. klo 19

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus, 00900, Helsinki