EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–19, la-su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

To 9.9.2021  /  Raahesali  /  Raahe

Säestetty mykkäelokuva: Cleaning Women & Aelita

Säestetty mykkäelokuva: Cleaning Women & Aelita Liput

HUOM! Lippua ostaessasi huomioi turvavälit ja jätä vähintään 2 tyhjää istuinta seuraavaan paikkaa valitessasi.

. . . .

Koe vallankumous Marsissa itsetehdyillä soittimilla säestettynä!

Aelita on yksi mykän elokuvan aikakauden lähes unohdettuja helmiä. Marsin kuningattaresta kertova tieteiselokuvagenren uranuurtaja tehtiin Neuvostoliitossa jo vuonna 1924, vuosia ennen Fritz Langin Metropolista. Valtion kiinnostus kansalaisille suunnattuun elokuvataiteeseen, myös propagandamielessä, mahdollisti elokuvan valtavan budjetin, jonka johdosta elokuvan massiiviset lavasteet ja Marsiin sijoittuvat joukkokohtaukset hätkähdyttävät edelleen. Aleksei Tolstoin romaaniin perustuva käsikirjoitus sai kuitenkin sensuuriviranomaiset varapailleen, joka johti elokuvassa nähtäviin yllättäviin juonenkäänteisiin.

Itsetehdyillä soittimilla futuristista musiikkia takova Cleaning Women säestää elokuvan tälle vuosituhannelle. Yhtye käyttää itsetehtyjä lyömä-, kieli- ja rytmisoittimia luoden melodisen ja hypnoottisen säestyksen elokuvan tapahtumille. Cleaning Womenin Aelita- säestys sai ensi-iltansa keväällä 2003. Viisi vuotta myöhemmin yhtye kutsuttiin esiintymään Luxemburgin Filharmoniatalolle, jota varten säestystä päivitettiin edelleen. Sittemmin yhtye on säestänyt Aelitaa mm. Moskovan elokuvamuseossa ja nykytaiteen museossa Laboratorio Arte Alamedassa Mexico Cityssä. 2020 tammikuussa yhtye vieraili Aelitan kanssa uudelleen Tromssan kansainvälisillä elokuvajuhlilla, jossa Aelita oli valittu festivaalijohtaja Martha Otten 21-vuotisen uran parhaimmistoa esittelevään kuuden elokuvan sarjaan.

www.cleaningwomen.com

Ohjaus: Jakov Protazanov.

Järj. Raahen kaupungin kulttuuripalvelut

Paikka: Raahesali

Facebook-tapahtuma

tapahtumataloraahe.fi


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 19:00
Ovet klo 18:00

Esityksen kesto noin 2 h.
Ovet avataan tuntia ennen esitystä.
Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella

Tapahtuman turvallisuusohje:

Minimoimme tartuntariskiä vähentämällä istumapaikkojen määrää tapahtumissa sekä noudattamalla turvaohjeita:

  • Tulethan Tapahtumatalo Raaheen vain terveenä ja oireettomana!
  • Yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.
  • Turvaväli on voimassa sekä aulatiloissa että konserteissa. Hengityssuojainten käytössä toivoimme teidän noudattavat viranomaisten ohjeita, mutta suojain ei pienennä turvaetäisyyttä. Tapahtumatalo Raahessa ei ole myynnissä hengityssuojaimia.
  • Suosittelemme kaikkia lipunostajia rekisteröitymään, jotta mahdollisissa peruutustapauksissa voimme ottaa yhteyttä asiakkaisiimme ja jotta voimme antaa viranomaisille asiakastiedot silloin, jos joku tilaisuuden asiakkaista osoittautuu korona-viruksen kantajaksi.
  • Voimme joutua muuttamaan salikarttoja, joten varatut paikat eivät välttämättä ole juuri teidän käytössänne. Tulethan ajoissa tilaisuuksiin, niin vältymme jonoilta ja voimme ohjata asiakkaat oikeille istumapaikoille.
Ostamalla lipun tapahtumaan asiakas sitoutuu esittämään voimassa olevan Koronatodistuksen, mikäli viranomainen, tapahtumajärjestäjä tai muu taho sitä kyseiseen tapahtumaan osallistumiseksi edellyttää. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot