EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ke 23. - Pe 25.11.2022  /  Kiasma  /  Helsinki

Baltic Circle // Chiara Bersani: Seeking Unicorns

Baltic Circle // Chiara Bersani: Seeking Unicorns Liput

Chiara Bersani: Seeking Unicorns

Yksisarvinen on olento, jota liikuttaa oma olemassa olemisensa halu.

Koreografi Chiara Bersani tutkii työssään kehoa ainutlaatuisten, toistamattomien tarinoiden säilyttäjänä. Hän näkee kehon poliittisena kokonaisuutena, joka muodostuu kohtaamisista ja yhteenotoista yhteiskunnan kanssa.

Bersanin ajatuksessa keho toteuttaa sosiaalista tehtäväänsä, kun se valitsee sulautua yhteiskuntaan ja pakottaa samalla muut näkemään sen: keho tulee määritellyksi ja tulkituksi, siihen alkaa kohdistua odotuksia ulkoapäin.

Yksisarvinen on myyttinen eläin, jonka muotoa mytologia ei kuitenkaan määrittele. Toisinaan yksisarvinen kuvataan härän muodossa, joskus taas hevosen. Teoksessaan Bersani haluaa hyvittää yksisarvisen kokemat vääryydet antamalla itsensä kokonaan sille. Hän haluaa antaa yksisarviselle tarinan, rakkauden ja valinnan vallan:

”Sinä et tulkitse minua, minä näytän sinulle tavan ymmärtää minua. Otan vastuun sen kuvan antamisesta, jonka maailma minusta saa.”

Seeking Unicorns kertoo myös Chiara Bersanin elämästä omien sanojensa mukaan ”vammaisena” esiintyjänä, mutta tavalla, joka avaa mahdollisuuden antautua hauraalle, juuriltaan revitylle mielikuvituseläimelle.

Esitys on suunniteltu ei-teatterillisiin tiloihin: tyhjiin, täysiin, hiljaisiin, tungoksiin. Tiloihin, joiden valo tai historia vaativat tulla nähdyksi, ja joissa yksisarvinen voi riisua parhaat vaatteensa ja hylätä teatterilliset tarinansa sekä aloittaa uuden matkan uudessa muodossa.

Esitystä inspiroi pohjoinen valo ja se esitetään Kiasman aulassa auringonnousun aikaan osana Baltic Circle -festivaalia.

Esitys toteutetaan yhteistyössä Kiasma – Nykytaiteen museon kanssa ja se on myös osa Kiasman Kompassissa pohjoinen -näyttelyn esitysohjelmistoa.


Ikäraja: Ikärajaton

Esityskielet: Ei puhetta, pelkkää musiikkia
Kesto: 40 min

Esteettömyystiedot:

Henkilökohtainen avustaja pääsee näytökseen maksutta, kun avustettavalla on lippu näytökseen. Ilmoitathan pyörätuolipaikan tarpeesta tai avustajasta lipunoston yhteydessä, puh.+358 9 4542 1333 (Q-teatteri, ti–pe klo 11–15) tai sähköpostitse: q-teatteri@q-teatteri.fi. Kiasman tilat ovat esteettömät: lisätietoja saavutettavuudesta https://kiasma.fi/liput-aukiolo-ja-saapuminen/.

--

Ostamalla lippuusi Ennallista eurolla lisäosan voit tukea Baltic Circlen nimikkokohteen Oravasuon ennallistamista ja ilmastonmuutoksen vaikutusten torjuntatyötä. Lahjoitusten tuotot ohjataan Osuuskunta Lumimuutokselle luonnonsuojelu- ja ennallistamistyöhön (Rahankeräyslupa RA/2020/1201).

19. kansainvälinen Baltic Circle -teatterifestivaali Helsingissä 18.–26.11.2022.

Kiasma
Mannerheiminaukio 2, 00100, Helsinki