EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Su 14.10.2018  /  45 Special  /  Oulu

Bror Gunnar Jansson (SWE)

Bror Gunnar Jansson (SWE) Liput
Takaisin

Ladataan…

Bror Gunnar Jansson esiteltiin musiikkimaailmaan jo ennen syntymäänsä: siskoineen hän on muusikoiden sukua jo neljännessä sukupolvessa. Hänen isänsä on arvostettu basisti, joka kiersi aikoinaan jazz-legendojen kuten Chet Bakerin, Toots Thielemanssin ja Dexter Gordonin kanssa.

Bror Gunnarille musiikki oli siis luonnollinen elämän ainesosa jo hänen kasvaessaan. Suuren osan nuoruudestaan hän vietti jazz-klubi Nefertitissä tutustuen sekä henkilökuntaan, että muihin vakiokasvoihin, ja jopa klubilla soittaviin muusikoihin. Sen lisäksi hän käytti aikaansa kuten tyypillinen musiikista kiinnostunut nuori: hän kävi monia musiikkikouluja ja soitti useissa eri bändeissä ja projekteissa.

Koulujen jälkeen, melkein suoritettuaan muusikon tutkinnon (hän ei saanut esseetään kirjoitettua) Göteborgin yliopistosta muutamia vuosia sitten, hän on yksinomaan keskittynyt työskentelemään taiteensa parissa. Hän julkaisi itsensä mukaan nimetyn debyyttisooloalbuminsa (ja albumin myös Serve You Right To Suffer -bändin kanssa) vuonna 2012, joka sai kyllä paljon kehuja kriitikoilta, mutta muuten paljoa ei kuitenkaan tapahtunut.

Kaksi vuotta myöhemmin hän julkaisi 8" EP:n (päivässä loppuunmyyty 49 kappaleen rajoitettu erä käsintehtyjä vinyyleitä saksalaisen indie labelin Stencil Trash Recordsin kautta), ja siirtyi ranskalaisen levy-yhtiön Normandeep Bluesin talliin, joka myöhemmin samana vuonna julkaisi hänen toisen sooloalbuminsa Moan Snake Moan.

Albumi oli paljon suurempi menestys. Se valittiin Canal+:n Album de la semaine ("Viikon albumi") -ohjelmaan, sai Coup De Couer palkinnon 2014/15, ja Les Inrockuptibles nimesi Bror Gunnarin vuoden tulokkaaksi 2014.

Vuonna 2015 Normandeep Blues uudelleen julkaisi rajatun erän Bror Gunnarin debyyttialbumia Record Store Day:n kunniaksi.

Viime vuonna hän julkaisi sekä EP:n että pitkäsoiton nimeltään And The Great Unknown Part I & Part II. Tämä julkaisu on ollut menestys sekä myyntilukujen että arvostelujen suhteen. Part II oli hetken aikaa Ranskan parhaiten myyvä jazz/blues-albumi myytyään 5000 fyysistä kopiota vain kolmessa viikossa. Albumin myötä Bror Gunnar esiintyi jälleen Album de la semaine -ohjelmassa, ja hänelle myönnettiin ruotsalainen indie-musiikin Manifest -palkinto. 

Kesällä 2018 Bror Gunnar suuntasi jälleen studioon työskennelläkseen neljännen sooloalbuminsa parissa. Tuleva julkaisu on saanut työnimekseen They Found My Body In A Bag ja sen odotetaan olevan kahteen osaan jaettu kokopitkä albumi. Yksi osa on road movie -taiteen innoittamaa musiikkia ja toiseen on otettu inspiraatiota aidoista, sekä historiallisista että käynnissä olevista rikostutkinnoista. Albumi on suunniteltu julkaistavaksi keväällä 2019.

--

Konsertti on osa pohjoismaisen musiikin sarjaa, jota tukee Pohjoismaisen Kulttuurirahaston Puls-apuraha.


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 20:00
Showtime klo 21:00