EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ke 11.11.2020  /  Teatteri Takomo  /  Helsinki

Flaubert – Rinta-Panttila: Bouvard ja Pécuchet - Farssiksi vedetty kriittinen ensyklopedia
klo 19:00

Flaubert – Rinta-Panttila: Bouvard ja Pécuchet - Farssiksi vedetty kriittinen ensyklopedia Liput

 

Maailman monimutkaisuus. Merkityksettömyyden tunne. Absoluuttisen totuuden etsiminen ja jatkuva törmääminen silkkaan relatiivisuuteen. Tällaisia asioita pohtivat Gustave Flaubertin viimeiseksi jääneen romaanin Bouvard ja Pécuchet (suom. Antti Nylén) päähenkilöt. Väsyneenä oman olemisensa tavattomaan monimutkaisuuteen he päättävät ottaa selvää kaikesta, kaikista tieteistä ja kaikista taiteista - ja tietenkin epäonnistuvat katastrofaalisesti kaikissa yrityksissään.

Flaubertin eksistentialismia ja absurdismia enteilevä 1880-luvulla postuumisti julkaistu romaani tuntuu käsittelevän tuoreesti, yllättävästi ja hauskasti tämän(kin) ajan ihmisenä olemisen ongelmia. Romaanin muoto on loputtoman toisteinen, yritystä ja erehdystä yhä uudelleen kieputtava - ja siksi niin kovin elämän kaltainen.

Teatteri Takomon syksyn 2020 tuotannossa, Tuomas Rinta-Panttilan käsikirjoittamassa ja ohjaamassa Bouvard ja Pécuchet'ssa kaksi nykypäivän ihmistä, Katja Küttner ja Samuli Niittymäki, lähtee romaanin innoittamana toistamaan Flaubertin sankareiden operaatiota: maailma haltuun! He ovat vuokranneet Teatteri Takomon "tiedon laboratoriokseen" ja kutsuneet ihmiset paikalle todistamaan "tiedon lopullista haltuunottoa". Tiedon laboratorion ovet avautuvat yleisölle 24.9. alkaen. Tervetuloa!


Ohjaus ja dramaturgia Tuomas Rinta-Panttila
Näyttelijät Katja Küttner, Samuli Niittymäki, Rebekka Palanne(taiteellinen opinnäyte, Teak)
Muusikko Aleksi Kinnunen
Pukusuunnittelu Maria Sirén
Äänisuunnittelu Ilkka Tolonen
Äänisuunnittelun assistentti Eliel Tammiharju (TeaK)
Valosuunnittelu Heikki Paasonen
Tilasuunnittelu Salla Salin

 

www.teatteritakomo.fi


Aika: klo 19:00

Numeroimattomat paikat.

Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkastetaan ovella.

Myynti loppuu 11.11.2020 18:00.