EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Pe 15. - La 16.11.2019  /  Kiasma-teatteri  /  Helsinki

Baltic Circle // Posthuman Theatre: Studies in Non-Human Acting

Baltic Circle // Posthuman Theatre: Studies in Non-Human Acting Liput

Baltic Circle
Posthuman Theatre
: Studies in Non-Human Acting

Studies in Non-Human Acting -esityksen tarkoituksena on esitellä idea ei-inhimillisestä näyttelemisestä: miten se on mahdollista, mitä se vaatii inhimilliseltä esiintyjältä ja ennen kaikkea: miltä se näyttää ja kuulostaa? 

Esityksessä joukko tanssin ja teatterin ammattilaisia ruumiillistavat ei-inhimillisiä tiloja ja prosesseja ja synnyttävät yhdessä sarjan näyttämötilassa tapahtuvia tutkielmia. Studies in Non-Human Acting on osa Toisissa tiloissa -esitystaiteen kollektiivin ja LUST rf:n vuoden 2019 kuluessa toteutettavaa Ihmisen jälkeinen teatteri (Posthuman Theatre) -yhteistyöhanketta, joka tutkii ajankohtaisia esittäviä taiteita kohtaavia eettisiä ja ekologisia haasteita. Se perustuu näkemykseen, jonka mukaan esittävien taiteiden tulisi kehittyä vähemmän ihmiskeskeiseen suuntaan ja toteutua tulevaisuudessa erilaisten ruumiiden, ilmiöiden ja olioiden välisenä toimintana. 

Toisissa tiloissa on helsinkiläinen esitystaiteen ryhmä, joka on erikoistunut ei-inhimilliseen esittämiseen. LUST rf on aatteellinen yhdistys, joka toimii kehittääkseen teatterin ammattikenttää lähtökohtanaan Suomen ruotsinkielinen teatterikenttä.

Työryhmä: Jenni-Elina von Bagh, Laura Marleena Halonen, Leila Kourkia, Veli Lehtovaara, Leena Nordberg, Piia Peltola, Rasmus Slätis, Jenni Urpilainen 

Hankkeen vetäjä: Esa Kirkkopelto.

Tuotanto: Toisissa tiloissa, LUST rf ja Kiasma -teatteri
Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden

Lauantaina esityksen jälkeen klo 16:30-17:30 keskustelutilaisuus Kiasman seminaaritilassa - lämpimästi tervetuloa! Keskustelemassa työryhmän kanssa Daniel Blanga Gubbay (kuraattori, tutkija ja Kunstenfestivaldesarts-festivaalin taiteellinen johtaja), Anders Carlsson (Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisen näyttelijäntyön professori) ja Karoliina Lummaa (tutkija, BIOS-tutkimusyksikkö ja Turun Yliopisto). Keskustelun moderoi Saara Hacklin (amanuenssi, Nykytaiteen museo Kiasma).

Kuva: Esa Kirkkopelto

balticcircle.fi/fi


Aika: klo 14:00

Esityksen kesto 2 h, esitykseen voi saapua koska tahansa ja sen äärellä voi viipyä haluamansa ajan.

Kieli: suomi, englanti

Lippujen varausaika 2 päivää.

Lipunostajien yhteystiedot luovutetaan tapahtumanjärjestäjälle tiedottamista / ohjeistamista varten.

Kiasma-teatteri
Mannerheiminaukio 2, 00100, Helsinki