EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 26.11.2021  /  Kulttuurikeskus Caisa  /  Helsinki

Baltic Circle // Niko Hallikainen: Black Mercedes

Baltic Circle // Niko Hallikainen: Black Mercedes Liput

Baltic Circle
Niko Hallikainen: Black Mercedes

Black Mercedes on esitysrunoilija ja kirjoittaja Niko Hallikaisen uusi viisituntinen sooloesitys. Teos on puhesäestys Prinsessa Dianan televisioiduille hautajaisille vuodelta 1997, joka palvelee portaalina kollektiivisen alitajunnan tutkimattomille raunioille. Black Mercedes on vulkaaninen kylpyamme, jota tukkii 10 kiloa savukvartsia. Esitys visioi järjen monarkian romahtamisen, joka aiheuttaa äärimmäisiä sentimentaalisia aaltoja, joihin katsojat ovat tervetulleita kellumaan tai hukkumaan.

Black Mercedes käsittelee menetystä, sydänsärkyjä, miljardöörejä, emotionaalista epävakautta, psyykkisiä puutarhoja, palatseja, slummeja, sairaaloita, salaisia käytäviä, salaisia päiväkirjoja, salaliittoja, Euroopan unionia, veroparatiiseja, pyhyyttä, maata ja rakkautta. Niko käyttää nostalgiaa, intuitiota ja kärsimystä taikakeinoina, jotka tuottavat kumouksellisen tilan surun uudelle kielelle.

Niko Hallikainen on esitysrunoilija, joka tekee tekstilähtöisiä sooloesityksiä, jotka häiriköivät rajoja sisäisen ja ulkoisen, yksilöllisen ja yhteisöllisen, kivun ja avun välillä. Toistuvia piirteitä Nikon töissä ovat tunteellinen hyperbola, vieraantuneisuus ja kielen rajat. Black Mercedeksessä soivan musiikin on säveltänyt taiteilija Carsten Nicolai aliaksellaan Alva Noto.

Esitys, teksti, suunnittelu: Niko Hallikainen
Musiikki: Alva Noto
Kuva: Milena Huhta
Tuotanto: Baltic Circle, Niko Hallikainen
Tukija: Taiteen edistämiskeskus
Yhteistyössä: Kulttuurikeskus Caisa
Esittelyteksti: Niko Hallikainen

www.balticcircle.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Esityskieli: englanti

Kesto: 5h

Esteettömyystiedot:

Yleisö saa tulla ja lähteä esityksestä kuten haluaa. Esitys on esteetön.

Henkilökohtainen avustaja pääsee näytökseen maksutta, kun avustettavalla on lippu näytökseen. Ilmoitathan pyörätuolipaikan tarpeesta tai avustajasta lipunoston yhteydessä, puh.+358 41 717 0953 (Q-teatteri, ti–pe klo 11–15) tai sähköpostitse: q-teatteri@q-teatteri.fi. Lisätietoa esityspaikan esteettömyydestä.

--

Kaikkiin lipputyyppeihin on mahdollista lisätä viiden euron hintainen Villi vitonen, jonka tuotto ohjataan Osuuskunta Lumimuutokselle luonnon suojelu- ja ennallistamistyöhön (Rahankeräyslupa RA/2020/1201).

18. kansainvälinen Baltic Circle -teatterifestivaali Helsingissä 19.–27.11.2021.

Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot