EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Pe 27.11.2020  /  Kulttuurikeskus Caisa  /  Helsinki

Baltic Circle // Niko Hallikainen: Black Mercedes

Baltic Circle // Niko Hallikainen: Black Mercedes Liput

Baltic Circle

Niko Hallikainen: Black Mercedes

Esityskieli: englanti

Black Mercedes on esitysrunoilija ja kirjoittaja Niko Hallikaisen uusi viisituntinen sooloesitys. Teos on puhesäestys Prinsessa Dianan televisioiduille hautajaisille vuodelta 1997, joka palvelee portaalina kollektiivisen alitajunnan tutkimattomille raunioille. Black Mercedes on vulkaaninen kylpyamme, jota tukkii 10 kiloa savukvartsia. Esitys visioi järjen monarkian romahtamisen, joka aiheuttaa äärimmäisiä sentimentaalisia aaltoja, joihin katsojat ovat tervetulleita kellumaan tai hukkumaan.

Black Mercedes käsittelee menetystä, sydänsärkyjä, miljardöörejä, emotionaalista epävakautta, psyykkisiä puutarhoja, palatseja, slummeja, sairaaloita, salaisia käytäviä, salaisia päiväkirjoja, salaliittoja, Euroopan unionia, veroparatiiseja, pyhyyttä, maata ja rakkautta. Niko käyttää nostalgiaa, intuitiota ja kärsimystä taikakeinoina, jotka tuottavat kumouksellisen tilan surun uudelle kielelle.

Katsojat saavat tulla tilaan milloin tahansa ja poistua halutessaan. Ennakkolipulla taattu sisäänpääsy klo 21 saakka.

Niko Hallikainen on esitysrunoilija, joka tekee tekstilähtöisiä sooloesityksiä, jotka häiriköivät rajoja sisäisen ja ulkoisen, yksilöllisen ja yhteisöllisen, kivun ja avun välillä. Toistuvia piirteitä Nikon töissä ovat tunteellinen hyperbola, vieraantuneisuus ja kielen rajat. Black Mercedeksessä soivan musiikin on säveltänyt taiteilija Carsten Nicolai aliaksellaan Alva Noto.

Esitys, teksti, suunnittelu: Niko Hallikainen
Musiikki: Alva Noto
Kuva: Milena Huhta
Tuotanto: Baltic Circle, Niko Hallikainen
Tukija: SKR Uudenmaan rahasto

Yhteistyössä: Kulttuurikeskus Caisa

***

Kansainvälinen Baltic Circle -teatterifestivaali Helsingissä 20.-28.11.2020.

balticcircle.fi


Kesto: 5 h

Huom! Ennakkolipulla varmistat sisäänpääsyn klo 21 saakka, tämän jälkeen mikäli tilaa on.

Ennakkolippujen lisäksi ovella on myynnissä 30 kpl maksa mitä haluat -lippuja, ei ennakkovarauksia.

Lipunostajien yhteystiedot luovutetaan järjestäjälle tiedottamista varten.

Numeroimattomat paikat.

Esteettömyys
Esityspaikka on esteetön, tarkemmat esteettömyystiedot: www.balticcircle.fi. Henkilökohtainen avustaja pääsee näytökseen maksutta, kun avustettavalla on lippu näytökseen. Ilmoitathan pyörätuolipaikan tarpeesta tai avustajasta lipunoston yhteydessä, puh. 09 4542 1333 (Q-teatteri, ti-pe klo 11-15).