EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 18. - La 26.11.2022  /  Helsinki  / 

Baltic Circle 2022

Baltic Circle 2022 Liput


FESTIVAALIOHJELMISTOSSA:

Henriikka Himma & työryhmä: I was living in a strange place
Pe 18.11.2022 - Ma 21.11.2022
RTI-talo, Helsinki

I WAS LIVING IN A STRANGE PLACE on näyttämöteos jaettujen ja yksityisten tilojen historiasta, ajasta, arkkitehtuurista ja kodista. Teos käy dialogia Kajasteen esseekokoelman kanssa ja tutkii siitä vaikuttuen, minkälaisten tilojen ja arkkitehtuuristen maailmankuvien kautta elämämme muodostuu. Työryhmään kuuluvat Henriikka Himma, Kaisa Karvinen, Julia Lappalainen, Nicolas “Leissi” Rehn ja Sofia Palillo.

Teos toteutetaan yhteistuotannossa Circus Maximuksen kanssa.

Chiara Bersani: Seeking Unicorns
Ke 23.11.2022 - Pe 25.11.2022
Kiasma, Helsinki

Koreografi Chiara Bersani tutkii työssään kehoa ainutlaatuisten, toistamattomien tarinoiden säilyttäjänä. Hän näkee kehon poliittisena kokonaisuutena, joka muodostuu kohtaamisista ja yhteenotoista yhteiskunnan kanssa.

Esitys toteutetaan yhteistyössä Kiasma – Nykytaiteen museon kanssa.

Cris af Enehielm & työryhmä: Syntipukki
To 24.11.2022 - La 26.11.2022
Vapaan Taiteen Tila, Helsinki

Tanssia, kirjallisuutta, video- ja äänitaidetta yhdistävä teos tutkii ihmistä monipersoonaisena ja pirstaleisena kokonaisuutena, jolla on monta limittäistä minäkuvaa. Se kysyy: mitä ovat länsimaisen ihmisen synnit nykypäivänä – tai toisaalta hyveet?

Toteutettu Svenska Kulturfondenin tuella.

Tea Andreoletti: YELLOWCAKE
Ke 23.11.2022 - La 26.11.2022
Honkaluoto, Helsinki

Taiteellisen harjoituksen kautta Tea Andreoletti synnyttää kohtaamisia paikoissa, jotka kohtaavat samankaltaisia ongelmia kuin Ylä-Serianan laakso. Baltic Circlessä Andreoletti rakentaa festivaaleille vuoristomajan, yhteisen tilan, joka muistuttaa häntä laaksosta ja kutsuu koolle asiantuntijoita, aktivisteja ja katsojia. Maja on paikka, joka kokoaa yhteen monia todellisuuksia: uraanin louhintaan liittyviä tarinoita, niiden päähenkilöitä, mukana olevia yhteisöjä sekä festivaalin katsojia.

YELLOWCAKE on osa Kulkue-hanketta. Kulkue on kolmen merkittävän taidefestivaalin yhteistyöhanke. ANTI – Contemporary Art Festival (Kuopio), Hangö Teaterträff (Hanko) ja Baltic Circle -festivaali (Helsinki) toteuttavat poikkeuksellisen laajan kotimaisten yhteistuotantojen sarjan sekä kiertuetoimintaa niiden ympärillä. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on edistää festivaalien saavutettavuutta ja pidentää teosten elinkaarta. Hankkeen rahoittaa Suomen kulttuurirahasto.

Janina Rajakangas: Venus
Ti 22.11.2022 - Pe 25.11.2022
Villa Salin, Helsinki

Venus on teini-ikäisten tyttöjen kanssa tehty teos nuorten erotisoinnista ja siitä, mitä on olla tyttö 2020-luvulla. Se on monialainen projekti teini-ikäisen tytön kasvamisesta patriarkaatin ehdoilla.

UNDERTONE: Traces of Imminence
Ti 22.11.2022 - Pe 25.11.2022
RTI-Talo, Helsinki

UNDERTONE – Traces of Imminence keskittyy valvontakulttuurin ilmiöön ja ihmisen rakentaman infrastruktuurin ylläpitämään totalitarismiin. Se pohtii, miten hallinnoimme lajitovereitamme teknologian keinoin. Kokeellista teatteria, tanssia ja installaatiota yhdistelevä teos kuljettaa yleisön tutkimusmatkalle kuvitteelliseen todellisuuteen, joka kerrostaa menneen, nykyisen ja tulevan ajallisuudet.

UNDERTONE – Traces of Imminence on toinen teos, joka syntyy osana Baltic Circle -festivaalin nelivuotista Tulevan näyttämö -hanketta, jota rahoittaa Koneen Säätiö. Ensimmäinen teos oli vuoden 2021 festivaalin viimeisenä yönä koettu UNDERTONE – A Proposal For Legal Loitering.

Biret & Gáddjá Haarla Pieski: Starting from Staring – Čalmmiid Čađa
La 19.11.2022 - Su 20.11.2022
Kiasma, Helsinki

Tässä paikassa, tässä olotilassa, näiden ihmisten kanssa, tänään, nyt: "čalbmat" tarkoittaa “alkaa nähdä”.Tämä matka alkaa tuijottamisesta, katsomisesta, pelkästään katsomisesta. Sitten näkemisestä ilman ennakkokäsityksiä, odotuksia tai selityksiä, sitten tämän paikan ja toistemme tapaamisesta. Se alkaa antamalla kuuluvuuden riittää. Antamalla sen kulkea läpi. Läpi silmien, suolistoon, kehoon.

rampa associations: haavoittuvaisia havaitsemisia
La 19.11.2022 - Su 20.11.2022
Teatteri Viirus, Helsinki

haavoittuvaisia havaitsemisia on ryhmämme rampa associationsin saavutettavampi kaksipäiväinen tapahtuma. olemme kansainvälinen kroonisesti sairaiden rampataiteilijoiden työryhmä. tapahtumaa suunnitellessamme huomioimme etenkin saavutettavuutta, hoivaa ja jokaisen autonomiaa. rohkaisemme sinua tutkimaan millä tavoilla haluat ottaa osaa tapahtumaan, joka järjestetään perinteisessä teatteritilassa, mutta omaehtoisissa olosuhteissa – kenties koet sen vaakatasossa? aktiivisesti osallistuen? perinteisesti sivummalta seuraten? tapahtuman aikana voit kokea useita erilaisia ​​esityksiä ryhmämme taiteilijoilta.

Lisätietoja Baltic Circle -festivaalin sivuilta.

www.balticcircle.fi