EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 26.11.2021  /  Ääniwalli  /  Helsinki

Back to Space - Takaisin avaruuteen: Esa Kotilainen esittää Tellus -albumin, E-Musikgruppe Lux Ohr

Back to Space - Takaisin avaruuteen: Esa Kotilainen esittää Tellus -albumin, E-Musikgruppe Lux Ohr Liput

BACK TO SPACE TAKAISIN AVARUUTEEN

Back to Space – Takaisin avaruuteen -ilta Ääniwallissa perjantaina 26.11. puhaltaa pölyt pois korvista ja silmistä ja vie yleisön Maapallomme näkymistä avaruuden syvyyksiin. Nyt jos koskaan kannattaa nousta päivänvaloon ja avata korvat sfäärien musiikille. Illan aikana kuullaan kaksi tunnin mittaista konserttia. Illan avaa avaruusmusiikin ja elektronisten kosketinsoittimien pioneeri Esa Kotilainen Tellus-teoksellaan ja toisena soittaa E-Musikgruppe Lux Ohr, avaruuskadettien trio, joka on löytöretkeillyt pitkin musiikillista kosmosta vuodesta 2008 lähtien. Illan päättää esiintyjien kosminen yhteisfinaali.

ESA KOTILAINEN – TELLUKSELTA AVARUUDEN ÄÄRIIN

Takaisin avaruuteen -illan aloittaa suomalaisen kosmisen musiikin suunnannäyttäjä Esa Kotilainen. Hänen musiikillinen historiansa syntetisoijien ja muiden sähköisten soittimien parissa juontaa 1970-luvun alkupuolelle. Tuolloin hänestä tuli sekä Moog ja Arp -syntetisaattorien että Mellotronin, jousikoneiden ja Hammond-urkujen kysytty taituri ja hän on vieraillut useiden kymmenien artistien ja yhtyeiden levyillä, Hectorista Jukka Toloseen ja Virtanen-yhtyeestä Sarcofagukseen.

Kotilaisen tunnetuimpia yhtyeitä ovat olleet Tasavallan Presidentti ja Wigwam sekä Neum ja Karelia. Merkittäviä ovat olleet myös hänen yhteistyössä Nils-Aslak Valkeapään kanssa 1980- ja 1990-luvuilla tekemänsä albumit. Tuottajana, säveltäjänä ja muusikkona monessa mukana olleen Kotilaisen ensimmäinen soololevy Ajatuslapsi (1977) oli suomalaisen elektronisen kosmisen musiikin päänavaaja. Kaikkiaan Kotilainen on julkaissut 11 sooloalbumia, joista kahdeksan on ilmestynyt vuoden 2000 jälkeen; tuorein on vuonna 2021 ilmestynyt Unisali. Ääniwallin Takaisin avaruuteen -illassa Kotilainen esittää soolona Tellus-albumin (2019) musiikkia.

Facebook
Discogs

E-MUSIKGRUPPE LUX – KOSMISTA VALOA KORVILLE

E-Musikgruppe Lux Ohrin avaruusmatkailu on saanut vauhtia 1970- ja 1980-lukujen saksalaisesta kosmisesta musiikista ja krautrockista sekä avaruusrokista, ambientista ja progressiivisesta rockista. Turkulainen E-Musikgruppe Lux Ohr on perustamisestaan (2008) alkaen esiintynyt monenlaisissa tiloissa: konemusiikki-, ambient- ja rokkiklubeilla, festivaaleilla sekä taidemuseoissa, kirjastoissa ja elokuvaesityksissä. Yhtyeen kolme kosmista elektronauttia ovat Pertti Grönholm, syntetisoijat, sekvensserit ja samplerit; Kimi Kärki, sähkökitara, e-bow ja efektit; Ismo Virta, Memotron, sähkökitara ja efektit.

Vuonna 2020 E-Musikgruppe Lux Ohr palasi uudella tupla-albumillaan lähes neljän vuoden matkaltaan läpi kosmisten pyörteiden ja komeettavyöhykkeiden. Non plus ultra on kahdeksan kappaleen kokonaisuus, jossa Grönholm, Kärki ja Virta sekä yhtyeen entinen modulaaripilotti Penttinen luotsaavat kanssamatkaajansa ajan ja paikan tuolle puolen. Kaikkiaan yhtye on julkaissut kolme studioalbumia, kolme konserttialbumia sekä minialbumin ja yhteisalbumin. Julkaisuja on ilmestynyt niin Suomessa kuin Saksassakin.

Takaisin avaruuteen – illassa E-Musikgruppe Lux Ohr soittaa musiikkia sekä tuoreimmalta Non plus ultra - albumiltaan että aiemmilta julkaisuiltaan. Illan aikana kuullaan myös yhtyeen uusimpien kappaleiden ensiesityksiä.

Facebook
Svart Records
Bandcamp
Soundcloud
Discogs

Mikäli ravintolarajoitukset ovat voimassa tapahtumaan osallistuminen edellyttää koronapassia.


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 19:00

Lippujen varausaika 2 päivää.

Ovella peritään eteispalvelumaksu 3,50 €.

Liput ovelta 14 €, mikäli jäljellä.

Illan aikataulu julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Mikäli ravintolarajoitukset ovat voimassa, tapahtumaan osallistuminen edellyttää koronapassia.

Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot