EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

La 9.11.2019  /  Semifinal  /  Helsinki

Äyräs

Äyräs Liput

Kauko Röyhkä FB

Soittoaika:
21:00 Äyräs

Äyräs perustettiin keväällä 2019, koska halusimme soittaa 500 kg lihaa-yhtyeen musiikkia. Mukana on kolme entistä lihalaista, Kauko Röyhkä (kitara, basso, laulu), Kimmo Laine (urut, basso) ja Jouni Pusa (rummut) sekä uusina jäseninä Olga Välimaa (laulu) ja Ilkka Turta (kitara). Emme halunneet käyttää 500 kg lihaa-nimeä, koska alkuperäinen laulaja Maritta Kuula ei ole mukana.

500 kg lihaa teki ensimmäisen albuminsa vuonna 1982. Alunperin yhtye perustettiin Pupu Lihaviston ja Rukivehrin taidenäyttelyn avajaisten ohjelmanumeroksi. Kauko Röyhkä, Maritta Kuula ja Pupu sävelsivät nopeasti muutaman kappaleen. Sanoituksina käytettiin Uuno Kailaan runoja, joiden pölyttynyt kokoelma löytyi Maritan kodin kirjahyllystä. Bändin garagerock yhdistettynä 20-luvun synkkään ja pateettiseen runouteen kuulosti jännittävältä yhdistelmältä. Toimintaa jatkettiin taidenäyttelyn jälkeen ja mukaan otettiin lisää soittajia ja vanhoja runoja. Syntyi lp Etkös ole, ihmisparka, jonka musiikkia kirjailija ja tunnettu äärioikeistolainen Mauri Sariola sattui kuulemaan radiosta. Hän raivostui niin paljon, että 500 kg lihaa kutsuttiin televisioon Väärän kuninkaan päivä-nimiseen viihdeohjelmaan, jonka vieraana oli Mauri Sariola. Bändi oli Sariolan epätoive kun taas hänen toivemusiikkiaan esitti Poliisivoimien kuoro.

Liha teki vielä kaksi albumia 80-luvulla ja 2000-luvun alussa se koottiin uudestaan, jolloin tehtiin vielä pari uutta levyä. Bändi on yksi suomirockin kummajaisista ja sen vuoroin raivokas, vuoroin helmeilevän kaunis musiikki on osoittautunut yllättävän kestäväksi. Voi sanoa, että se sukeltaa suomalaisen pimeyden sydämeen. Nyt bändin perinnettä jatkaa siis uusi kokoonpano nimeltä Äyräs.

Kauko Röyhkä

 

 


Ikäraja: K-18
Aika: Klo 20:00-04:00

Eteispalvelumaksu 3,50 € peritään ovella