EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

To 2.11.2023  /  Painotalo  /  Äänekoski

Aurora Hentunen Quintet

Aurora Hentunen Quintet Liput

Aurora Hentunen Quintet Äänekosken Painotalossa!

Vuonna 2017 perustettu Aurora Hentunen Quintet on noussut muutamassa vuodessa pohjoismaisen jazzmusiikin kärkeen ja yhdeksi mielenkiintoisimmista kotimaisista jazzyhtyeistä.

Modernia suomalaista jazzia soittava yhtye julkaisi Second Spring -debyyttialbuminsa keväällä 2018 ja toisen albuminsa Frost elokuussa 2019. Pianisti-säveltäjä Aurora Hentusen lisäksi kokoonpanossa soittavat trumpetisti Joona Kilponen, basisti Veli-Matti Silanterä sekä rumpali Ville Luukkonen. Aiemmin kvartettina tunnettu yhtye on ottanut vahvistuksekseen saksofonisti Ukko Heinosen. Heinonen on ollut jo aiemmin mukana yhtyeen Frost-albumin raidoilla ja keikoilla.
Yhtye keikkailee aktiivisesti ympäri Eurooppaa ja laajentaa toimintaansa parhaillaan myös big band -musiikkiin Hentusen tehdessä tilaustöitä mm. Lappeenranta Big Bandille ja Jyväskylä Big Bandille. Yhtye tekee säännöllisesti yhteistyötä myös muiden muusikoiden kanssa antaen musiikissaan tilaa uusille vaikutteille ja sävyille, etsien jatkuvasti uusia tapoja sovittaa vanhaa musiikkiaan ja luoda uutta.

Aurora Hentunen Quintetin musiikissa kuuluvat soittajien persoonat rikkaana ja monipuolisena kokonaisuutena. Tunnelma liikkuu kappaleiden mukana tarinasta toiseen, herkistä pohjoisen sävelistä syviin ja tummiin aaltoihin, hyytäviltä Lapin tuntureilta kiireisille Amsterdamin kujille. Uudessa musiikissa keskitytään myös pandemian ja Ukrainan sodan aiheuttamiin kokemuksiin, yksinäisyyteen ja toivoon.

Aurora Hentunen Quintet

Äänekosken kulttuuritoimi

www.aanekoski.fi/tapahtumakalenteri


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 18:00
Showtime 19:00

Liput ovelta 25 €, mikäli jäljellä.

Paikat ovat numeroimattomia istumapaikkoja.

Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi.

Myynti loppuu 2.11.2023 18:45.