EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 19. - La 20.7.2024  /  Petäjäveden Vanha Asemamakasiini  /  Petäjävesi

Asema elää!

Asema elää! Liput

Asema elää! Petäjäveden vanhassa asemamakasiinissa 19.-20.7.2024

Laura Moision debyyttialbumi ”Spiraali” julkaistiin vuonna 2014 ja viides levy ”Vieras maa” vuonna 2023. Lauluntekijän monipuoliseen tuotantoon kuuluu vaikutteita niin folkista ja vanhasta iskelmästä kuin uudemmasta indie popista. Laulullaan lumoava Moisio on profiloitunut oman tiensä kulkijana, hengittävän soundin ja nyanssien vaalijana. Moision kappaleet eivät kulje perinteisen tarinankerronnan polkuja vaan ovat pikemminkin avoimeksi jääviä kuvia. Moision albumit ovat olleet arvostelumenestyksiä, minkä lisäksi kakkoslevy Ikuinen valo oli ehdolla sekä Teosto-palkinnon että Kriitikoiden valinta -Emman saajaksi 2016. Petäjävedellä Laura Moisio esiintyy duona.

Fox Confessionin melodramaattinen pop lipuu elokuvallisissa tunnelmissa kuin road movie Ivalosta Grand Canyoniin. Kappaleissa voi kuulla vaikutteita mm. americanasta, slaavilaisesta melankoliasta, 60-luvun tyttöbändeistä ja countrystä aina jopa tangoon asti. Bändin vahvuuksia ovat moniääniset harmoniat ja koskettavan kauniit melodiat. Kaikilla yhtyeen jäsenistä on oma värikäs historiansa musiikkimaailmassa, mainittakoon näistä mm. Thee Ultra Bimboos, Hearthill, Barbe-Q-Barbies ja Turku Romantic Movement. Yhtyeen esikoisalbumi Full Moon Play julkaistiin keväällä 2023. Sen tuottajina toimivat Samuli Laiho ja Janne Oinas. Fox Confessionin supervoima on murtaa kuulijan puolustus tunkeutumalla suoraan sydämeen ja syvälle sieluun. Musiikki voi saada sinut itkemään, mutta samalla se lohduttaa lempeästi. It´s a good day to cry.

Janeveera esittää yksinkertaisia lauluja monimutkaisista asioista. Mukaansatempaavat laulut kertovat pääasiassa inhimillisyydestä: rakkaudesta, ristiriitaisista tunteista ja läheisten ihmissuhteiden haasteista. Samaistuttavassa musiikissa kuullaan vaikutteita mm. 70-luvun folkista.
Janeveera julkaisi EP:n Vettä virrannut ja sinkun Susi vuonna 2022. Viime vuonna, 2023 Janeveera julkaisi sinkut Autiotalon portailla ja Pliis, pliis, hei pliis. Tuorein single, Shakkimestari, ilmestyi tämän vuoden karkauspäivänä.

Risto on yksi kaikkien aikojen parhaita rock-yhtyeitä ikinä. Vuonna 2002 perustettu, kymmenvuotisjuhlansa unohtanut rocktähteydestä piittaamattomien avohoitopotilaiden yhteisö julkaisi neljännen studioalbuminsa nimeltä Risto II loppuvuodesta 2013. Yhtyeen keulahahmo pokkasi jossain välissä myös Teosto-palkinnonkin, ja ”Nina, olet palasina” valittiin taannoin Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen taholta 2000-luvun parhaaksi kotimaiseksi kappaleeksi. Risto esiintyy usein myös yhtyeensä kanssa, mutta Asema Elää! –festareilla soolona.

Kaustisella syntynyt Topi Saha on väkevistä sanoituksistaan ja vähäeleisistä kappaleistaan tunnettu laulaja-lauluntekijä. Sahan neljäs albumi, vuoden 2018 maaliskuussa ilmestynyt Lopunajan rakastavaiset sai osakseen kauttaaltaan kiittäviä arvioita. Julius Maurasen tuottamaa albumia luonnehdittiin pysäyttäväksi ja ikiaikaiseksi. Soundi-lehden mukaan Sahan toiminta ”melko marginaalisen musiikin alalla ja sitä kautta isompiin kuvioihin päätyminen antaa uskoa vanhan liiton tapaan tulla tunnetuksi levy levyltä, ajan myötä”. Savon Sanomien mukaan ”tuntuu, kuin Topi Saha olisi ollut olemassa aina”. Topi on viime ajat työstänyt uutta albumia, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Soolouransa ohella Saha on musisoinut mm. Antero Lindgrenin ja Mikko Joensuun taustayhtyeissä. Miehen itsensä lisäksi ovat hänen laulujaan esittäneet mm. Lassi Valtonen, Anna Puu, Ellinoora ja Johanna Försti.

Onni Rajaniemi on vantaalainen laulaja-lauluntekijä, jonka unenomainen folk on vaikuttunut niin juurimusiikista, vanhasta japanilaisesta popista, suomalaisesta laulelmasta kuin myös psykedeelis-progressiivisesta rokista. Hänen laulunsa ovat ekspressionistishenkisiä päänavauksia rakkaudesta, yksinäisyydestä, kaipuusta, hämmennyksestä ja omaan päänsisäiseen maailmaan hukkumisesta. Kaiken sitoo yhteen sävykäs ja paikoin vapaaseen improvisaatioon kallistuva kitaransoitto sekä kuulas, herkkä laulu. Rajaniemen viimeisin julkaisu on tuplasingle Tahdon rakastaa / Kosketa mua kesältä 2023.

***

Perjantai 19.7.
Laura Moisio, Fox Confession, Janeveera

Lauantai 20.7.
Risto, Topi Saha, Onni Rajaniemi


Ikäraja: Ikärajaton
Petäjäveden Vanha Asemamakasiini
Asematie 14, 41900, Petäjävesi