EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ke 1.2.2023  /  G Livelab Tampere  /  Tampere

Antti Lötjönen Quintet East + Matti Salo Quartet

Antti Lötjönen Quintet East + Matti Salo Quartet Liput

Huippuyhtyeet Antti Lötjönen Quintet East ja Matti Salo Quartet esiintyvät yhteisellä keikalla G Livelabissa uusien levyjensä merkeissä!

Maailmaa nähnyt kontrabasisti Antti Lötjönen tuo yhtyeensä G Livelabiin uuden Circus/Citadel-levynsä julkaisukiertueen tiimoilta. Miehistö on väkivahva: Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava Antti Lötjönen Quintet East seilaa vapailla mutta rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä.

"Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikin maailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien väliselle kommunikaatiolle. Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiin inhimillisyyttä ja lämpöa. Ja sitä tämä aika kaipaa."
– Antti Lötjönen

Illan avaa hehkutettu Matti Salo Quartet, jonka toisella levyllä “Nepal” astutaan askel Tetraktys-debyytin (Luova Records, 2019) abstraktista ja ajoin kaoottisestakin free jazz -ilmaisusta kohti maailmanmusiikkia ja sisäistä rauhaa.

Matti Salon säveltämät kappaleet syntyivät Nepalissa matkaillessa: aamuisen chaikupin äärellä, viidakkovaelluksella ja pölyisillä bussilevikkeillä. Suurimmaksi vaikuttimeksi Salo kuitenkin mainitsee Himalajan jatkuvan läheisyyden ja vuoren ikuiselta tuntuvan olemuksen. "Sen näkeminen ja kokeminen aiheuttivat minulle mieletöntä kunnioitusta, nöyrtymistä ja pienuuden kokemusta", hän kuvailee.

“Nepal” on oodi rauhalle ja rukous sille ykseydelle, jonka voi löytää ihmisen sisältä ja joka pohjimmiltaan vallitsee ihmisten välillä ja kaikkeuden kanssa. Nepal ilmestyi diginä ja CD:nä 14.10.2022.

Matti Salo - kitara
Janne Tuomi - rummut
Sami Sippola - saksofoni
Ville Rauhala - basso

www.glivelab.fi/tampere


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 18:00
Showtime klo 19:00

Lipun hinta sisältää 3 € eteispalvelumaksun.

Alaikäiset musiikin ystävät ovat tervetulleita seuraamaan G Livelabin keikkoja aikuisen seurassa. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

***

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE

Tutustu ajantasaisiin turvallisuusohjeisiin täällä:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

Myynti loppuu 1.2.2023 18:00.