EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Su 6.2.2022  /  G Livelab Tampere  /  Tampere

Saamelaisten kansallispäivä: Ánnámáret - Nieguid Duovdagat

Saamelaisten kansallispäivä: Ánnámáret - Nieguid Duovdagat Liput

Nieguid duovdagat (Kuvitteelliset maisemat) on musiikkia ja liikkuvaa kuvaa yhdistävä kokonaisuus, jossa Ánnámáretin, eli Nuorgamista käsin työskentelevän saamelaismuusikko Anna Näkkäläjärvi-Länsmanin joiut vievät yleisönsä kuvitteellisille tuntureille. Kokonaisuus ammentaa sekä rikkaasta joikuperinteestä että elävästä saamenmaan kulttuurista, luonnosta ja arjesta, kuljettaen kokijansa kuvien ja musiikin avulla voimakkaan kokemuksellisiin maailmoihin. Teoksessa nämä ainekset saavat tässä ajassa soivan ja resonoivan muodon, joka ilmentää ja konkretisoi juurien etsimistä ja perinteen elvyttämistä sekä sen hyviä että haastavampia puolia käsitellen.

”Konsertin teema on minulle tärkeä ja se on rakentunut henkilökohtaisen prosessin aikana, jossa olen tutkinut suvuilleni kuuluvia joikuja arkistoäänitteiltä. Nieguid duovdagat -konsepti ilmaisee ajatuksia elämästä perinteisen ja modernin kulttuurin murroksessa. Erityisesti minua kiinnostaa se, miksi meillä on tarve hakeutua tutkimaan historiaa ja juuria. Mitä se meille merkitsee? Onko se henkilökohtaisen tarpeen ilmaus, identiteetin rakentamisen kysymys vai poliittinen teko? Onko kulttuurin elvyttäminen ylipäätään mahdollista?”, Anna Näkkäläjärvi-Länsman pohtii.

Teos yhdistää rohkeasti uutta ja vanhaa säilyttäen samalla joikuperinteen ominaispiirteet. Ánnámáretin joiku, Ilkka Heinosen soittaman vanhan suomalaisen kansansoittimen jouhikon ja Turkka Inkilän japanilaisen shakuhachi-huilun äänet lomittuvat elektroniseen musiikkiin ja Marja Viitahuhdan videoiden maisemiin.

Ánnámáret, joiku
Ilkka Heinonen, jouhikko
Turkka Inkilä, live-elektroniikka ja shakuhatchi
Marja Viitahuhta, videot

Facebook
Instagram
Twitter

www.glivelab.fi/tampere


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 17:00
Showtime klo 18:00

Lipun hinta sisältää 3 € eteispalvelumaksun.

Alaikäiset musiikin ystävät ovat tervetulleita seuraamaan G Livelabin keikkoja aikuisen seurassa. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta, muille liput ovat normaalihintaisia.

***

G LIVELAB TAMPERE ottaa koronapassin käyttöön tapahtumaan.

Tällä toimenpiteellä mahdollistamme tapahtuman järjestämisen nykyisen lainsäädännön puitteissa.

Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus:www.kanta.fi/koronapassi. Koronapassi luetaan tapahtuman ovella.
Lukijasovellus ei kerää tai tallenna terveystietoja tai muita todistusten tietoja. Koronapassin lukemisen yhteydessä on esitettävä myös kuvallinen henkilötodistus.

***


G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE

Tutustu ajantasaisiin turvallisuusohjeisiin täällä:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

Myynti loppuu 6.2.2022 17:00.
Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot