EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ke 8.12.2021  /  Kuudes Linja  /  Helsinki

Anna tukan valuu vaan -Rakkauskirje Love Recordsin musiikille

Anna tukan valuu vaan -Rakkauskirje Love Recordsin musiikille Liput

Suomalaisen rock-musiikin historiasta tuskin löytyy legendaarisempaa levy-yhtiötä kuin vuonna 1966 perustettu Love Records. Yhtiö antoi äänen 1960-luvulla Suomessa päätään nostaneelle nuorison vastakulttuurille, jonka myrskyn silmässä toinen toistaan näkemyksellisemmät muusikot valmistautuivat mullistamaan suomalaisen musiikkikentän peruuttamattomasti. Yhtiön häkellyttävän laaja-alaisesta katalogista löytyy ohittamattomia klassikoita niin blues-pohjaisen rockin, progen, jazzin, iskelmän, kansanmusiikin, punkin kuin poliittisen laululiikkeenkin saroilta.

Love Recordsin tyylikirjoltaan riemastuttavan moninaista katalogia yhdisti omaehtoisen soundin ja laskelmoimattoman itseilmaisun suosiminen. Toiminta oli kautta linjan uhkarohkean ennakkoluulotonta, ehdottoman kiehtovaa ja täynnä niin ikivihreiksi jääneitä hittejä kuin kaupallisia itsemurhiakin (jotka, kuten tiedämme, usein ovat taiteen
riemuvoittoja). Loven omaäänisyyttä ja vaihtoehtoisuutta juhliva toiminta antoi kasvualustan monille suomalaista musiikkia uusiksi muovanneille taiteilijoille aina Leevi & The
Leavingsistä Muska Babitziniin ja Kaj Chydeniuksesta Hurriganesiin. 

Anna tukan valuu vaan on oma kunnianosoitukseni ja kiitokseni yhtiölle, joka muovasi niin vahvasti omaa suhdettani musiikkiin ja musiikintekemiseen. Ollessani pikkupoika isäni esitteli minulle mm. Pekka Strengin ja Suomen Talvisota 1939-1945 -yhtyeen levyjä, jotka tuntuivat tuolloin kolmisenkymmentä vuotta vanhoina yllättävämmiltä ja rohkeammilta kuin valtaosa uudesta musiikista jota korviini oli siihen mennessä kantautunut. On vaikea kuvitella millaiseksi muusikoksi olisin ilman noita levyjä kehittynyt. En oikeastaan edes haluaisi kuvitella sitä.

Keikalla biisien sovitukset lähtevät Love Recordsin seikkailullisen eetoksen hengessä paikoin pitkällekin laukalle alkuperäisistä versioista mutta toivon ja uskon sävellyksissä
itsessään piilevän magian säilyneen mahdollisimman koskemattomana. Tuon magian välittää ennen kaikkea kanssani musisoiva bändi, jota parempaa en olisi osannut kuvitellakaan. Biisit ovat pullollaan pakahduttavia sointuja, soundeja ja melodioita. Sanoitusten henki juhlii rauhaa, rakkautta ja kauneuden löytämistä niin itsestään kuin muualta. Näille elementeille on uskoakseni tilausta vielä nykypäivänäkin, ellei sitten aina.

-Antti Vuorenmaa

Antti Vuorenmaa on helsinkiläinen multi-instrumentalisti ja tuottaja joka toimii tällä hetkellä mm. Tiisu-, Rosita Luu-, Lyyti- ja The MES-yhtyeiden jäsenenä. Hänen lisäkseen yhtyeessä soittaa mm. Brother Alfred-, Ursus Factory-, OK:KO- ja Mikko Sarvanne Hip Company-yhtyeistä tuttuja muusikoita. 8.12. lavalle nousevat vierailevina solisteina myös yksi suomalaisen hip hopin suuruuksista, Love Recordsia samplanneen Love-levyn julkaissut Asa Masa ja syyskuussa ylistetyn toisen pitkäsoittonsa julkaissut laulaja-lauluntekijä Lyyti.

Bändi:
Antti Vuorenmaa - kosketinsoittimet ja sovitukset
Ilkka Tuovinen - basso
Riku Sonkkanen - rummut
Jussi Pelkonen - kitara
Mikko Antila - lyömäsoittimet
Veera-Selina Lajoma - laulu
Mathias Hermansson - laulu ja kosketinsoittimet
Miika Hyttinen - pasuuna
Jarno Tikka - saksofoni
Jasmin Afaneh - trumpetti ja huilu
Joona Kilponen - trumpetti

kuudeslinja.com


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 20:00

Liput ovelta 12 €, mikäli jäljellä.

Mikäli ravintolarajoitukset ovat voimassa, tapahtumaan osallistuminen edellyttää koronapassia.

Myynti loppuu 8.12.2021 20:00.
Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot