EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 29.4.2022  /  Bar Loose  /  Helsinki

Amuri, J. Kiesi Grandes

Amuri, J. Kiesi Grandes Liput

Perjantaina 29.4. Bar Loosen keikkaohjelmistossa on tajolla suomenkielistä pop- ja soft rock-musiikkia, jota esittää kaksi loistavaa yhtyettä Helsingistä ja Tampereelta.

Illan ensimmäisenä yhtyeenä lavallle nousee laulaja-lauluntekijä Jukka Kiesin tähdittämä J. Kiesi Grandes. Alunperin Lappeenrannasta lähteneen, mutta nyttemmin helsinkiläistyneen Kiesin kappaleiden aihepiirit kertovat maailmasta altavastaajan näkökulmasta, joissa raha, autot ja naiset esiintyvät vain sivuosissa. Musiikillisesti J. Kiesi Grandes kulkee suomalaisen lauluntekijäperinteen polkuja rockmusiikin alkulähteille Britanniaan ja Amerikkaan.

Toisena bändinä hienoa iltaa tähdittää Mikko “Rock” Siltasen, Kalevi Suopursun, Anna Pesosen ja Sebastian Krühnin muodostama Amuri. Yhtye julkaisi taannoin toisen albuminsa Ettei kukaan tuntisi enää pimeää, joka sai osakseen runsaasti kehuja maamme musiikkilehdistöltä, ja valittiin mm. Radio Helsingin viikon levyksi. Musiikkilehti Soundi kuvaili Hannu Linkolan levyarvostelussa (1/2022) yhtyettä näin:

“Sillä tuskin mikään on niin taipuisaa kuin Amurin käsiin joutunut aika. Kaikki yhtyeentekemisessä – kansitaide, habitus, äänimaailma – on silkkaa 1970-lukua. Mutta samaan aikaan musiikki on päivänselvästi osa nykyisyyttä; eräänlainen yritys selvittää, millaisen muodon tässä hetkessä eletty elämä olisi saanut joskus aiemmin. Sellaisena se on paitsi pelkistys myös jotakin enemmän. Amurin jäsenet eivät ole varsinaisesti kokeneet mallintamaansa ajanjaksoa, mutta sen kulttuurijäljet ovat olleet olemassa heille aina. Siksi yhtye pystyy näkemään olennaisen ja jalostamaan siitä rakastettavaa uusiomenneisyyttä.

Jotta väittämä tulee ymmärrettäväksi, pitää hahmottaa, millainen Amurin luotaama 1970-luku on. Se on värejä: pehmeitä, lämpimiä, joidenkin mielestä tunkkaisia. Se on epäilemättä myös Oiva Toikan oluttuoppeja, muovituoleja ja pajatsoja. Mutta ennen kaikkea se on musiikkia. Yhtäällä Kasevan ja Baddingin herkkyyttä, toisaalla liki irwinmäistä karnevalisointia. Vastakohtia ja yhteyksiä, jotka personoituvat yhtyeen luoviin voimiin. Heistä Kalevi Suopursu luotaa kadonnutta aikaa hienotunteisesti ja nyanssitarkasti. Mikko Siltanen puolestaan maalailee suoraviivaisesti, parodioidenkin. Yhdessä lähestymistavat avautuvat näennäisen koherentteja rekonstruktioita laveammiksi. Ajankuva ei välity suoraviivaisina väittäminä vaan moniäänisinä tunteensiirtoina.”

www.barloose.com


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 20:00
Tarkista soittoajat www.barloose.com

Aikataulu:
20.00 ovet
21.00 J. Kiesi Grandes
22.00 Amuri

Liput ovelta 12 €, jos jäljellä.

Lippujen varausaika 2 päivää.

Ovella peritään eteispalvelumaksu 3 €.