EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ti 22.11.2022  /  Teatteri Telakka  /  Tampere

Aino kostaa
klo 19:00

Aino kostaa Liput

15.9.2022 esitys on valitettavasti jouduttu perumaan.

Voit vaihtaa lippusi toiseen Aino Kostaa -esityspäivään ottamalla yhteyttä Tiketin asiakaspalveluun (hei@tiketti.fi tai 0600-1-1616).
Vaihtoa varten tarvitsemme vaihdettavien lippujen 13-numeroiset lippukoodit sekä vaihdettavien lippujen määrän.

Voit palauttaa liput verkkosivuiltamme löytyvällä lomakkeella www.tiketti.fi/palautalippuja 15.11.2022 mennessä.

***

”Ennen kuin lähdet kostoretkelle, kaiva valmiiksi kaksi hautaa.”

- Kungfutse

Tämä teos on musiikilla kyllästetty eräänlainen ”viimeinen ateria”, joka kurkistaa niihin valtavaa kostonhimoa ruokkiviin syihin, jotka joko johtavat sivilisaatiomme tuhoon, antaen mahdollisuuden aloittaa kaiken alusta, tai sitten jättävät kaiken ennalleen. Koston halusta syntyy elinvoimaa, mutta parhaimpienkaan kapinoitsijoiden verestä syntyneet uudet olennot eivät ikävä kyllä välttämättä ole entisiä parempia.

Aino on yleisnimitys olennolle, joka etsii elintilaa tässä maailmankaikkeudessa. Tilaa, jossa jokainen voisi kohdata toisensa tasavertaisena, pelkäämättä. Aino kulkee läpi historian erilaisia muodonmuutoksia kokien, etsien turvavyöhykettä. Mutta historiallista vääryyttä oikaistessaan Aino valitsee kerta toisensa jälkeen keinokseen koston.

Maailmankaikkeus on täynnä toinen toistaan muistuttavia tarinoita, joissa ulkopuolista uhkaa on paettu vedenalaiseen maailmaan. Veden alla odottaa toinen mahdollisuus. Se voi toki olla loppu, mutta se voi myös olla jonkinlainen muodonmuutos, uusi mahdollisuus.

Tarinoissa uhkaa kokevat neidot muuttuvat lähteiksi, nymfit luonnonilmiöiksi, jotkut merenneidoiksi, meren vaahdoksi ja milloin miksikin. Kalevalan Aino ilmestyi lohena pilkkaamaan Väinämöistä, mutta kreikkalaisten ja roomalaisten vastaavissa tarinoissa sekä Artemis että Diana käyttivät muodonmuutttamisen -voimaa paljon verisempien kostojen välineenä.

Viha sammuttaa myönteiset tunteet ja se sitoo paljon tarkkaavaisuutta. Pelko on kaikille olennoille yhteinen tunne, joka useimmiten liittyy ulkoisen vaaran havaitsemiseen.

Sanotaan, että ihmiskunta on kautta historiansa kiinnittänyt aivan liikaa huomiota aikaisen linnun onnekkuuteen ja liian vähän madon epäonnisuuteen. Oikeudenmukaisuutta määritellään luonnon tai lain mukaan. Mutta koska luonnolliset asiat voivat muuttua, aivan samoin voisi muuttua luonnollinen oikeudenmukaisuuskin? Ajan myötä. Ehkä.

Käsikirjoitus ja Ohjaus: Tanjalotta Räikkä
Musiikki ja äänisuunnittelu: Pekko Käppi
Lavastus: Perttu Sinervo
Valosuunnittelu: Nadja Räikkä
Puvustus: Ella Kauppinen
Näyttämöllä: Pekko Käppi, Antti Mankonen, Emmi Ranta- Ojala (Näty 4), Kaisa Sarkkinen

Aino kostaa -esityksen lippujen oston yhteydessä on mahdollisuus tehdä lahjoitus John Nurmisen Säätiölle sekä Ihmisoikeusliitolle.

Yksi maailman saastuneimmista meristä, Itämeri, voidaan vielä pelastaa, kun toimimme yhdessä nyt heti. Lahjoita ja osallistu!
John Nurmisen Säätiön
rahankeräyslupa: RA/2021/1341.
Toimeenpanoaika ja -alue: 1.1.2022 alkaen, koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Varojen käyttötarkoitus:
Itämeren ja sen perinnön pelastaminen. Keräysluvat www.johnnurmisensaatio.fi/rahankeraysluvat

Kaikkien ihmisoikeudet eivät Suomessa toteudu. Ihmisoikeuksia täytyy jaksaa puolustaa – joka päivä. Ihmisoikeudet tarvitsevat tukijoita. Tukesi avulla Ihmisoikeusliitto tekee pitkäjänteistä, periksiantamatonta työtä sen puolesta, että yhdenvertaisuus ja ihmisoikeudet toteutuisivat Suomessa.
Poliisihallituksen rahankeräyslupa RA/2020/954 myönnetty Ihmisoikeusliitto ry:lle 7.8.2020. Lupa on voimassa toistaiseksi 1.9.2020 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuunottamatta. Lue lisää keräysluvasta.


    www.teatteritelakka.fi


    Aika: klo 19:00

    Lipunmyynti netissä päättyy tuntia ennen esityksen alkua.

    Lipunmyynti Teatteri Telakalla aukeaa tuntia ennen esitystä, teatteriin pääsee hetki ennen esityksen alkua.

    Alennuslippuihin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella.

    Lipunostaneiden asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan järjestäjälle.

    Loppuunvarattuihin näytöksiin voi tiedustella viime hetken peruutuspaikkoja tapahtumapäivänä Teatteri Telakan ovimyynnistä, joka avautuu tuntia ennen esityksen alkamisaikaa.