EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 20.8.2022  /  Voimala 1889:n patio  /  Oulu

Aavikko + Veera Neva

Aavikko + Veera Neva Liput

Aavikko + Veera Neva lauantaina 20.8. Voimala 1889:n patiolla

AAVIKKO
Maailmassa on kaikenlaisia kolminaisuuksia. Eikä pelkästään uskonnollisia, sillä jo muinaiset pakanakansat tunsivat järkiperäisiä kolminaisuuksia. Länsimaisen ihmisen maailmankuvaan erilaiset kolminaisuudet ovat juurtuneet niin sitkeästi, että ne ovat väkisinkin hieman pyhiä.

Jääkiekossa on kolme erää. Filosofien dialektiikassa teesi, antiteesi ja synteesi. Klubilla on bändi, yleisö ja lattia. Aavikossa on kolme jäsentä.

Vuonna 1995 Siilinjärvellä perustettu Aavikko on kuudennella studioalbumillaan tällaisten peruskäsitteiden äärellä. Monopoly palaa edeltäjänsä Okeanoksen
eskapistisesta kristallimerestä hikiseen konkretiaan hälyn, vauhdin ja värivalojen keskelle. Albumin tarttuvat melodiat koukuttavat kuin viihdeohjelmien logot tai supermarkettien hyllyrivit. Ote on innostunut, hilpeä ja utooppinenkin. Monopoly on osoitus myös harvinaisesta optimismista. Siinä ei kuulu luotto teknologiaan itseensä, vaan halu käyttää elektronista teknologiaa tienä ihmisen sieluun ja sydämeen.

Singlet Go and Know, Quartal Quatch ja Superdeep Borehole ovat osoitus ”Disco Muysicista”. Se on funktionaalista käyttömusiikkia, sähköisen äänen muotoilua syntetisaattoreilla. Läsnä on taas yksi kolminaisuus: melodia, harmonia ja rytmi, vaikka annettu komento onkin yksinkertainen: “me soittaa, te tanssia”.

Lämppärinä VEERA NEVA
Veera Neva on Tampereella asustava musiikintekijä, jonka musiikissa yhdistyy vaihdellen elementtejä mm. ambientista, elektronisesta musiikista, moniäänisestä laulumusiikista, äänimaisemallisesta, sekä elokuvallisesta musiikista. Äänikudelmat syntyvät elektronisista ja orgaanisista soundeista jazzahtavilla saksofoneilla maustettuna. Pääasiallisina äänilähteinä toimivat saksofoni, oma ääni sekä syntetisaattorit. Niistä syntyy kuulijaa sisäavaruuksiinsa kuljettavia maailmoja. Nevan toinen albumi Grande Onde tulee ulos 17.6. Eclipse Musicin julkaisemana. Hänen edellinen levynsä Avaruuskaipuu (Luola Record Label) ilmestyi keväällä 2020. Oulu on Nevan entinen asuinkaupunki ja tämä on hänen ensimmäinen Oulun keikkansa tällä projektillaan.

www.voimala1889.fi


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 19:00
Showtime 20:00

Liput ovelta 19 €, mikäli jäljellä.

Lippujen varausaika 2 päivää.

Myynti loppuu 20.8.2022 18:00.