EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

To 16.11.2017  /  Haaga-Helian Pasilan-toimipiste (auditorio)  /  Helsinki

Täydellinen rikosjuttu

Täydellinen rikosjuttu Liput
Takaisin

Ladataan…

Opi saamaan tietoa viranomaisilta ja kirjoittamaan rikoksista.

Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta. Marraskuun iltakoulussa Minna Passi, Susanna Reinboth ja Jari Järvelä perehdyttävät rikosten, tuomioistuinten ja dekkarien maailmaan. Koulutus sopii kaikille toimittajille, jotka haluavat tuntea rikosprosessin kulun ja joita kiinnostaa rikoksista kirjoittaminen, sekä kaikille niille, jotka ovat joskus harkinneet dekkarin kirjoittamista.

Iltakoulussa opit muun muassa nämä asiat:

- Rikosprosessi ja lähteet
Mitä jokaisen toimittajan tulisi tietää rikosprosessista? Miten poliisia kannattaa lähestyä? Minna Passi kertoo, mistä ja miten rikosjuttuihin saa kaivettua tietoa. Passi on työskennellyt kohta kymmenen vuotta Helsingin Sanomien rikos- ja oikeustoimittajana. Hänen erikoisalaansa on vakava ja järjestäytynyt rikollisuus. Passi kirjoitti yhdessä Susanna Reinbothin kanssa tapaus Jari Aarniota käsittelevän Keisari Aarnio -kirjan.

- Oikeus ja julkisuuslaki
Julkisuuslaki pätee myös tuomioistuinten toimintaan. Susanna Reinboth kertoo, mistä päätöksistä toimittajalla on oikeus saada tieto ja miten toimittaja pystyy tarkistamaan henkilön rikostaustan. Hän myös kertoo, miten oikeuden maailmasta voi etsiä juttuaiheita. Reinboth on Helsingin Sanomien oikeustoimittaja. Hän on aiemmin työskennellyt Nelosen uutisissa ja STT:llä. Yhdessä Minna Passin kanssa häneltä on ilmestynyt kirja Keisari Aarnio.

- Dekkarien opit
Hyvässä dekkarissa on paljon muutakin kuin juoni. Kirjailija Jari Järvelä kertoo, mitä hän on oppinut jännitysromaanien kirjoittamisesta ja mitä hyötyä muillekin kirjoittajille voi olla rikoskirjallisuuden maailmasta. Järvelä on palkittu kirjailija, jonka kaksi romaania on ollut myös Finlandia-palkintoehdokkaana. Hänen esikoisdekkarinsa oli Tyttö ja pommi (2014), jonka jälkeen häneltä on ilmestynyt myös kolme muuta jännitysromaania. Viimeisin romaani Se ken tulee viimeiseksi ilmestyi syyskuussa Tammelta.

www.longplay.fi/iltakoulu


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:15-20:00

Tilaisuus klo 16:15 - 20:00

Paikalle pääset parhaiten junalla tai raitiovaunuilla 7 ja 9. Haaga-Helian Pasilan toimipiste sijaitsee Pasilan aseman ja Messukeskuksen välissä.