EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ke 16. - Ti 22.8.2017  /  Zodiak - Uuden tanssin keskus, Zodiak Stage, V-ovi, Kaapelitehdas  /  Helsinki

Sanna Kekäläinen: Studien über Hysterie

Sanna Kekäläinen: Studien über Hysterie Liput
Takaisin

Ladataan…

Kantaesitys

Studien über Hysterie -teoksen ensi-ilta oli itsenäisyyspäivänä 6.12.1991 Kaapelitehtaan Suurjännitelaboratoriossa, Zodiak Presents ry:n tuottamana. Nyt tämä suomalaisen nykytanssin ehdottomiin klassikoihin kuuluva teos palaa uuden rekonstruktion myötä juhlistamaan Zodiakin 20/30-vuotisjuhlavuotta.

Teoksen lähtökohtana on Sigmund Freudin ja Josef Breuerin tunnettu tutkimus vuodelta 1895. Teos luo käsitteellisen kaavakuvan, jonka stereofoninen rakenne on hysterialle ominaista. Muina merkitsevinä osina teoksen struktuurissa ovat muistumat ja tukahdutetut affektit klassista wienervalssia unohtamatta.

Studien über Hysterie synnytti heti ensi-iltansa jälkeen kiihkeän julkisen keskustelun, jonka asetelmat toistuivat tulevina vuosina moneen kertaan. Perinteisellä tavalla esittävän tanssin taakse asettunut valtakritiikki kykeni luopumaan torjunta-asemistaan vasta pitkälle 2000-luvun puolella.

Uudessa rekonstruktiossa on tätä versiota varten tehty epilogi. Teos on rekonstruoitu kerran aiemmin, vuonna 1998 Kiasma-teatteriin osana Nykytaiteen museo Kiasman avajaissyksyn ohjelmistoa.

www.zodiak.fi/


Ensi-ilta
16.08. klo 19 Zodiak Stage

18.08. klo 19*
20.08. klo 19
22.08. klo 19**

*Teosalustus 18:15-18.45 Hima & Sali / Kaapelitehdas
**Taiteilijatapaaminen

Liput alk. 25/18/15€

Käsikirjoitus, koreografia ja tila: Sanna Kekäläinen
Tanssijat
Osa 1: Janne Marja-aho
Osa 2: Maija Karhunen, Andrius Katinas
Valosuunnittelu: Anniina Veijalainen
Tuotantovastaava: Lilja Lehmuskallio
Tuotanto: Zodiak - Uuden tanssin keskus, K&C Kekäläinen & Company

Kuva: Lilja Lehmuskallio

Alennuslippuihin oikeuttavat kortit (lapsi alle 16-v, opiskelija, työtön, siviilipalvelus- ja varusmiehet,  eurooppalainen nuorisokortti, eläkeläinen, teatterialan ammattilainen) tarkistetaan tapahtuman ovella.