EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ke 11. - Pe 27.4.2018  /  Useita paikkoja  /  Helsinki

Stadi 1918 - Taistelu Helsingistä

Stadi 1918 - Taistelu Helsingistä Liput
Takaisin

Ladataan…

Stadi 1918 - Taistelu Helsingistä

Stadi 1918 -diptyykki kertoo helsinkiläisten tunnelmista ja kohtaloista Helsingin taistelujen aikana. Teos yhdistää yleisen tason tapahtumat yksilötason tuntoihin ja kokemuksiin, ja tekee siten vuoden 1918 ymmärrettäviksi tämän päivän ihmisille. Tarina on fiktiivinen, mutta perustuu taustoiltaan tositapahtumiin ja tutkimustietoon.

Sisällissodan 100 vuoden takaisia vaiheita Helsingissä kertaava teos koostuu kahdesta erillisestä, autenttisella tapahtumapaikalla esitettävästä teatteriesityksestä. Diptyykki-muotoinen teos avaa kaupunkilaisten katseet katsomaan uudella tavalla kaupunkiaan ja ymmärtämään kaupunkimme historiaa. Paasitornin draaman toteuttaa Elannon Näyttämö ja Bottalla on näyttelijöitä muun muassa Ylioppilasteatterista ja Sibelius-Akatemiasta.

Stadi 1918 - Taistelu Helsingistä - esityksessä seurataan tapahtumia sisällissodan viimeisinä tunteina Ostrobotnian salissa valkoisten puolella ja Paasitornissa eli työväentalolla. Monitaiteellinen esitys yhdistää näyttämötaidetta ja elävää musiikkia arvokkaaksi kokonaisuudeksi. Esitysten dramaturgiasta ja ohjauksesta vastaavat ohjaajat Reetta Ristimäki ja Sirpa Riuttala. Historian asiantuntijana työryhmässä toimii historiantutkija Samu Nyström.

Kumpikin diptyykin osa kestää noin tunnin. Töölöstä Hakaniemeen järjestetään bussikuljetus, ja matkan aikana historioitsija Samu Nyström luotsaa katsojat historialliseen syväsukellukseen vuoden 1918 sodan tapahtumapaikoista kaupungilla. 

www.gretaproductions.fi


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 18:00

Paikat ovat numeroimattomia istumapaikkoja.

Paasitorni, Juho Rissanen -sali
Paasivuorenkatu 5 A, 00530,