EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ma 11.6.2018  /  Iin kirkko  / 

Iin Lauluviikon avajaiskonsertti

Iin Lauluviikon avajaiskonsertti Liput
Takaisin

Ladataan…

Iin Lauluviikon upea avajaiskonsertti aloittaa jo perinteeksi muodostuneen, kursseista ja konserteista koostuvan Iin Lauluviikon. Avajaiskonsertissa esiintyvät sopraano Helena Juntunen, tenori Tuomas Katajala sekä pianistit Juho Alakärppä ja Markus Vaara.

Helena Juntunen on yksi tämän hetken valovoimaisimmista kansainvälisistä sopraanotähdistämme. Juntusen ammatillisena läpimurtona voidaan pitää Margarethan roolia Gounod'n oopperassa Faust Savonlinnan Oopperajuhlilla 2002. Juntunen on esiintynyt lukuisissa oopperataloissa eri puolilla maailmaa, esim. Brysselissä, Nancyssa, Minnesotassa, Wienissä, Aix-en-Provencessa, Dresdenissä, Göteborgissa,Montpellierissä, Nizzassa, Genovassa ja Wienissä. Lisäksi Juntunen on ollut mukana useissa suomalaisissa oopperakantaesityksissä kuten Fagerlundin Höstsonatenissa,Pohjolan Sillanpäässä, Kuusiston Taipaleen joki -oopperassa, Puumalan Anna-Liisassa sekä Heiniön oopperoissa Riddaren och Draken sekä Erik XIV.

Tenori Tuomas Katajala tekee merkittävää kansainvälistä nousua oopperalaulajana. Kaudella 17/18 hän teki loistavat arviot saaneet debyytit Lontoon Royal Opera House Covent Gardenissa, Mozartin Taikahuilun Taminon roolissa, sekä Seattlen oopperassa Yhdysvalloissa, Mozartin Cosi fan tutten Ferrandon roolissa. Katajala on laulanut säännöllisesti myös Suomen Kansallisoopperassa keskeisissä lyyrisen tenorin rooleissa, viimeisimpinä Rossinin Sevillan parturissa kreivi Almavivan roolin sekä Lenskin roolin Tshaikovskin oopperassa Jevgeni Onegin.

Simolaissyntyinen Juho Alakärppä opiskeli Sibelius-Akatemiassa Liisa Pohjolan, Kölnissä Ulrich Rademacherin, Münchenissä Gerold Huberin sekä Wienissä Charles Spencerin johdolla. Hän tunsi jo varhaisessa opiskeluvaiheessa erityistä mielenkiintoa lauluihin ja muuhun kamarimusiikkiin, minkä seurauksena on syntynyt yhteistyötä useiden menestyneiden kotimaisten ja nuoren polven ulkomaisten laulajien sekä instrumentalistien kanssa. Alakärpän soittoa on kuultu kotimaassa Helsingin juhlaviikoilla ja Espoon Urkuyö ja aaria -festivaalilla sekä ulkomailla mm. Wienin Musikvereinin Gläserner-salissa ja Itävallan kulttuurifoorumissa New Yorkissa.
Alakärpän lied-pianismi on palkittu useaan otteeseen kotimaassa, mm. ensimmäisellä palkinnolla Poleenin lied-pianistikilpailussa sekä ulkomailla tunnustuksella duo-työskentelystä yhdessä baritoni Aarne Pelkosen kanssa kansainvälisessä Das Lied -kilpailussa Berliinissä ja lied-duo-kilpailussa Enschedessä, Alankomaissa.

Markus Vaara on oululainen pianisti ja urkuri. Hänen päätyönsä on Oulun konservatoriossa säestäjän viranhoito. Vaara on opiskellut Oulun konservatorion lisäksi Oulun seudun ammattikorkeakoulussa, Piteån musiikkikorkeakoulussa ja Amsterdamin konservatoriossa. Vaara on keskittynyt nimenomaan laulajien kanssa tehtävään yhteistyöhön ja hän on konsertoinut säännöllisesti maamme eturivin laulajien kanssa.

Tapahtuman Facebook sivuille pääset tästä

 

ii.fi/lauluviikko


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet 17:00

Showtime 18:00

Myynti loppuu 11.6.2018 18:00.