EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

La 9.6.2018  /  45 Special  /  Oulu

Cledos + IBE + MELO

Cledos + IBE + MELO Liput
Takaisin

Ladataan…

CledosIBE ja MELO yhteiskeikalla Nelivitosessa!

--

Cledos on 19-vuotias rap-lupaus, jonka debyyttisingle "Töis" nousi välittömästi viraalihitiksi julkaisunsa jälkeen kesällä 2017. Töis-musiikkivideota katsottiin YouTubessa yli 100 000 kertaa ensimmäisten kymmenen päivän aikana.

Cledos sainattiin PME Recordsille elokuussa 2017, jota seurasi single "Safe" sekä marraskuussa julkaistu debyytti-EP "Alo". EP sai huikean vastaanoton, kun kuuden kappaleen levyltä kolme nousi päivässä Suomen Spotifyn top50 -listalle.

Uniikki soundi, häikäilemätön tyyli sekä itsevarmuutta huokuva karisma ovat nostaneet artistin yhdeksi kiinnostavimmista uuden aallon raptulokkaista. Cledosta kannattaa ehdottomasti pitää silmällä vuonna 2018, mistä kertoo myös artistin Emma-ehdokkuus Vuoden tulokas -kategoriassa.

--
Vuonna 1999 syntynyt lahjakkuus IBE on lyhyessä ajassa ehtinyt vakuuttaa suomirap-fanit ja -vaikuttajat osaamisellaan. Skorpionille levyttävä artisti julkaisi rohkean esikoislevynsä syksyllä 2017. Avoimelta albumilta löytyy pullistelevaa itsevarmuutta, mutta myös heikkouden tunnustamista, sydänsuruja ja jopa suoranaista murtumista. Toisin sanoen teini-ikäisen miehenalun epälineaarinen kasvutarina.

Keväällä 2018 ilmestyi esikoislevystä poikkeava julkaisu, "NONSENSE"-mixtape, jolla IBE on vienyt tyyliään rohkeasti eteenpäin. Teoksen kappaleet eivät varsinaisesti liity toisiinsa, mutta kaikissa on jonkinlainen taustakertomus ja ne ovat syntyneet samalla aikakaudella. Artisti kirjoitti levyä erityisesti öitä valvoen, purkaen tuntemuksiaan lyriikoihin.

Omien levytyksiensä lisäksi IBE on tehnyt musiikkia mm. Kuben, JVG:n sekä MELOn kanssa. Kesällä 2018 artisti kiertää Ruisrockin, Ilosaaren, Flown, Weekendin ja Blockfestin kaltaisia isoja festivaaleja.

--

MELO on esimerkki siitä, miten nopeasti someaikana asiat etenevät. Kavereiden painostuksesta noin vuosi sitten räppäämisen aloittaneen artistin kehityskäyrä sojottaa jyrkästi ylöspäin. Jos tämä tahti jatkuu, niin vuonna 2018 MELO ottaa oman paikkansa suomirapin uuden aallon harjalla. Eihän suurin osa tiennyt viime jouluna IBEstä tai Cledoksestakaan juuri mitään, ja he täyttivät Tavastian joulun alla.

Uudenvuodenpäivänä julkaistulla Matalapaine -debyytti-EP:llä on viisi kappaletta. Tyylit vaihtelevat Travis Scottia muistuttavasta trapista D.R.A.M.-henkiseen lallatteluräppiin. On miltei mahdotonta uskoa, että paikoin hengästyttävällä flow'lla päästelevä MELO on tehtaillut musiikkia niin vähän aikaa. Vieraina kuultavat Versace Henrik ja IBE saavat pistellä tosissaan etteivät jää nuoren vihtiläisen jalkoihin. MELOn kotikyliltä ponnistavien tuottajien Kuiva H:n (Nuutti Saksa) ja 4eva:n (Anssi Karjala) sorvaamat biitit eivät häviä yhdysvaltalaisille esikuvilleen tippaakaan. Suomirapin osalta vuosi 2018 ei olisi voinut paremmin alkaa.


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 20:00
Showtime klo 22:00