0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Luo tunnukset vai Unohtuiko salasana?

Pe 15.3.2013  /  Tavastia-klubi & Semifinal  /  Helsinki

Sakara Records 10 vuotta: Stam1na, Mokoma, Rytmihäiriö, Jarkko Martikainen, Nerve End

Takaisin

Tämä tapahtuma on loppuunmyyty

Loppuunmyyty

www.sakararecords.com

Syntymäpäivää juhlistetaan kahden keikan verran Helsingissä ja Tampereella maaliskuussa

Suomalaisen metallimusiikin pienin ja komein sanansaattaja Sakara Records juhlii 10-vuotista taivaltaan maaliskuussa 2013. Synttäreitä juhlitaan Helsingin Tavastiaklubilla 15.3. ja Tampereen Pakkahuoneella 16.3. Lavalle nousevat Sakaran perustajayhtye Mokoma, Stam1na, Rytmihäiriö, Jarkko Martikainen sekä tämän hetken lahjakkain nuori demoyhtye Nerve End.

Yhtiön aiemmillta Sakara Tour -keikoilla on nähty monenmoisia sekakokoonpanoja. Yllätyksiä on taatusti luvassa tälläkin kertaa. Mokoma aikoo muistella vuosikymmentä esittämällä kappaleita joka ikiseltä Sakara-julkaisultaan. "Olemme ehtineet julkaista Sakaralla melkoisen määrän musiikkia: albumeita, ep-levyjä, dvd:n sekä akustisen kokoelman. Setin rakentamisesta tulee haastava mutta nostalgisen lämmin puhde", Mokoman kitaristi ja Sakara toimitusjohtaja Tuomo Saikkonen kertoo.

"10 vuotta on vierähtänyt hetkessä ja herkeämättä eteenpäin katsoen. Nyt on tullut sopiva hetki kiittää rakkaita Sakara-veljiä ja kuulijoitamme ikimuistoisesta yhteisestä matkasta, joka toivottavasti jatkuu samalla sykkeellä myös synttäreiden jälkeen", Saikkonen jatkaa. 

Mokoma-yhtyeen jäsenet perustivat Sakara Recordsin vuonna 2003 oman musiikkinsa julkaisukanavaksi saatuaan lähtöpassit monikansalliselta EMIltä. Bändin ensimmäiset Sakara-julkaisut Kurimus  sekä Tämän maailman ruhtinaan hovi nousivat Mokoman kaupallisiksi läpimurtolevyiksi.

Menestyksen myötä Sakara kiinnitti ensimmäisen ulkopuolisen artistin, lemiläisen Stam1nan. Vuonna 2005 julkaistu Stam1na-debyytti vei yhtyeen kertarysäyksellä metallidiggarien sydämiin. Sekä Mokoma että Stam1na ovat sittemmin keränneet lukuisia kultalevyjä, listojen kärkisijoja, Emma-ehdokkuuksia ja -palkintoja.

"Muistan kun kaveri soitti Mokoman Takatalven. Olivat kuulema itse julkaisseet musiikkinsa. Aluksi biisi huvitti, se oli jotenkin niin osuva ja tarpeellinen. Paria vuotta myöhemmin huvitti seurata, miten ihmiset sekosivat Kadonneet kolme sanaa -kappaleesta. Nyt huvittaa katsoa Suomen hevikenttää ylipäätään, kaikkia maastosortseja ja wristbandeja, miten paljon Sakaran aikaansaannokset merkitsevätkään. Vittu, miun pohkeessa on tatuoituna Rytmihäiriön spurgugrammi ja olen ohjannut YUP:lle musiikkivideon... What the hell happened!", kertoo  Stam1nan laulaja-kitaristi Antti Hyyrynen.

Tämän vuoden Sakara-saavutuksia olivat mm. Stam1nan ensimmäinen platinalevy Viimeinen Atlantis -albumista sekä Emma-ehdokkuudet;  Stam1na on ehdolla Vuoden yhtyeeksi sekä Yleisöäänestyksessä ja helmikuussa julkaistu Nocebo Vuoden Metallialbumiksi.  Mokoma sai kaksi Emma-ehdokkuutta; 180 Astetta kisaa myös Vuoden Metallialbumi -tittelistä sekä albumin kansitaide Vuoden levynkansi-kategoriassa.

Muita Sakara Recordsin artisteja ovat olleet mm. Rytmihäiriö, Diablo, YUP, Jarkko Martikainen, Teräsbetoni, FM2000 ja Black Bile. Musiikkialan ammattilaiset äänestivät Sakara Recordsin Vuoden Indie-yhtiöksi Industry Awards -gaaloissa 2010 ja 2011.


Ikäraja: K-18
Aika: klo 20:00-04:00

Liput ovelta 33 €, mikäli jäljellä.

00:15 Mokoma (Tavastia)
23:30 Jarkko Martikainen (Semifinal)
22:20 Stam1na (Tavastia)
21:45 Nerve End (Semifinal)
21:00 Rytmihäiriö (Tavastia)

Katso myös nämä