0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Luo tunnukset vai Unohtuiko salasana?

Ke 3.4.2013  /  Tavastia-klubi  /  Helsinki

Pronssinen Pokaali, Kometa

Takaisin

Ladataan...

www.facebook.com/PronssinenPokaali

Pronssinen Pokaali on ärhäkkää kitararokkia esittävä lappeenrantalaisyhtye, joka nyt 13 vuoden tauon jälkeen on julkaissut vihdoinkin pitkäsoitollisen verran täysin uutta materiaalia. 1. maaliskuuta ilmestynyt levy kantaa nimeä ”Vastatuulensoutajat”.

Aikaisemmin kolme studioalbumia (”Pronssinen Pokaali” 1997, ”Kuvia” 1998, ja ”Maa hehkuu” 2000) tehneeltä kokoonpanolta julkaistiin vuonna 2007 ”Leikin loppu (1995-2000)” –niminen kokoelmalevy ja sen tiimoilta retkue teki myös kiertueen, josta julkaistiin ”Omilla lomilla, haku päällä” –niminen DVD. Kiertueesta innostuneena retkue päätti ryhtyä tekemään uutta pitkäsoittoa. Biisiaihioita oli pääpiru Tomi Siveniukselle vuosien saatossa syntynyt pöytälaatikkoon runsaasti, mutta albumia äänitettiin loppujen lopuksi eri studioissa lähes neljän vuoden ajan.

Ydinryhmänä levynteossa hääri koko ajan Tomi Sivenius (laulu, kitara), Jyri Riikonen (kosketinsoittimet, äänitys), Janne Hynynen (rummut, taustalaulu, kitara) ja Pasi Vuorela (basso). Kitaristien tonttia levyllä toimittaa kirjava joukko taiteilijoita: Jarkko Koponen, Jouni Hynynen, Janne Kupiainen, Jaakko Kujala ja Antti Toiviainen. Janne Kupiainen liittyi orkesterin vakituiseksi kitaristiksi levynteon loppupuolella.

Musiikillisesti Pronssinen pokaali on edelleenkin sekoitus ärhäkkää kitararokkia, konesoundeja ja myös häpeilemättömän tarttuvia, jopa naiiveja pop-melodioita.  Aikoinaan bändin keikoilla kaikki oli mahdollista. Lavalle saatettiin tulla kärpäslätkä kädessä pelkkiin uimahousuihin tai mekkoon pukeutuneena, ja keikat päättyivät painiotteluun, ihmispyramidin rakentamiseen tai viiksien ajelemiseen mikitetyllä partakoneella. Nytkin yhtyeestä on vielä aistittavissa on se sama into ja hulluus, mikä aikoinaankin erotti Pronssisen Pokaalin muista bändeistä, joten yllätyksiä saattaa olla luvassa.


Ikäraja: K-18
Aika: klo 20:00-01:00

Liput ovelta 12 €, mikäli jäljellä.

Katso myös nämä